Ce am gatit azi ( 52)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 14/08/2014 08:41

Crista, esti o gospodina pe cinste! Gatesti in fiecare zi! Si noi mancam in fiecare zi, dar mai improvizam rapid cate ceva, mai primesc cate un pachetel ... nu am cum sa stau pe langa aragaz! Abia astept toamna, m-am cam saturat sa tot spun si sa ma plang mai mereu din cauza caldurii! :hug: Spor la gatit!
Mai vreau sa te intreb ceva: mai ai trandafirasii aia mici in ghiveci? cum ii intretii? Ai mei au decedat din pacate, nu am stiut sa le fac fata! :(
MIKI

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 15/08/2014 11:39

crista scrie:


Yafa ai fost in Toscana ?? ( na ca nu ma rabda curiozitatea :-) ) arata bine salata ta, eu recunosc cu rusine ca nu am facut-o niciodata pina acum

:


Crista draga, nu, nu am fost in Toscana. Este o vacanta destul de incarcata. Mi-as fi dorit, nu am mai fost de mult.
Salata cand ai timp incearc-o sigur nu iti va pare rau, mai ales ca e atat de simpla de facut.
:hug: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/08/2014 12:30

am sosit cu poza :-) deci pastele cu sos de rosii, menta si urda sarata ( ricotta salata )

Pastele sunt spaghetti alla chitara adica facute cu un instrument care se umeste chitara pentru ca are corzi :-) se mai numesc si tonnarelli sau maccheroni alla chitarra si sunt traditionale din zona bunicului lui F dar si din zona T-ului jumatatea Danielutei .. arata ca spaghetele dar au sectiunea patrata .
Eu le-am luat gata facute ca nu am chitara.


sosul : cuburi de rosie cu sos din conserva dar mergeau si proapete cu conditia sa fie rosii moi, foarte coapte , fara pielite se pun in cratita cu putin ulei si putina sare si apa , lasate sa fiarba bine pina scade zeama si se mai ingroase ( adica in alea 11 minute cit a fiert pasta + 5-10 min cit a durat pina a ajuns apa la temperatura de fierbere inainte sa pun pasta ) a fost suficient sa fac sosul .. Cind era aproape fiert sosul de rosii am pus frunze de menta din ghiveci rupte bucati. Am stins flacara si am trintit 1-2 linguri de urda din asta sarata care e tare si se poate rade .. am amestecat ..
Cind pasta e fiarta si scursa fara sa o clatiti o trintiti in cratita cu sos si amestecati bine ... Serviti si mai adaugati ricotta sarata rasa dupa gust.. Cine vrea poate sa puna si piper macinat proaspat ..
Gustul de rosie, ricotta sarata si menta este deosebit.. merge si cu busuioc daca vreti dar incercati si cu menta ca nu o sa va para rau .


Mikirafaela la noi e mai racoare, au fost alea citeva zile de lesin cu multa umezeala si cu temperaturi mari inclusiv noaptea dar acum iar s-a racorit mai ales noaptea , si cind e diferenta intre zi si noapte apuca sa se raceasca peretii blocului si mai ales ziua nu e prea mare umiditate deci se poate trai :-) Anul asta am fost norocoasa totusi. Doar in ziua cind m-a apucat febra cuptorului a fost cald si in ziua urmatoare dar deja nu am mai facut greseala sa gatesc mare lucru..

Morcovii glazurati se fac ff rapid , depinde cum taiem bucatile dar dc sunt taiati marunt sau subtiri se fac in 15 minute cca .. Azi ii refac , poate reusesc sa ii pozez.. Ma duc sa citesc reteta Yafei ca sa vad care e difernta cu ai mei ca poate pun si reteta

Yafa credeam ca ai trecut prin apropiere ca imi parea rau, mi-ar placea sa ne vedem la o cafea cind o sa ajungi prin zona
Fişiere ataşate
immagine_390.jpg
immagine_390.jpg (151.2 KiB) Vizualizat de 1984 ori
immagine_389.jpg
immagine_389.jpg (95.75 KiB) Vizualizat de 1984 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/08/2014 04:14

azi

ficatei de pui cu struguri albi ( exista reteta pe forum cu struguri negri) , piure de cartofi si morcovi in sos de portocala
Fişiere ataşate
immagine_396.jpg
immagine_396.jpg (81.73 KiB) Vizualizat de 1978 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/08/2014 06:59

Vai de mine ce de bunatati....eu mai sarac in ultima vreme ca au fost calduri excesive pe aici....duminica am fost intr-un oras apropiat celui in cae locuim noi.....au fost 106 F tradus , 41 C :badday: ....am crezut ca ne frigem de tot....deci doar salate am mancat. Am mai facut cate ceva dar retete rapide ca sa tin cuptorul aprind doar putin...am cules fasole si am pus la congelator, am pus si la uscat, rosile le-am lasat si pe astea la uscat si acuma astept rezultatul. Cateva poze cu ce am avut pe masa zilele trecute si o parte din recolta
Fişiere ataşate
009_pranzul_de_azi.jpg
009_pranzul_de_azi.jpg (71.97 KiB) Vizualizat de 1965 ori
033_ciuperci_umplute.jpg
033_ciuperci_umplute.jpg (80.66 KiB) Vizualizat de 1965 ori
011_recolta.jpg
011_recolta.jpg (91.58 KiB) Vizualizat de 1965 ori
039_recolta.jpg
039_recolta.jpg (63.64 KiB) Vizualizat de 1965 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/08/2014 08:21

valeuu 41 grade .. sper ca macar uscate ..

frumoasa recolta Pupi, complimente !!

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 16/08/2014 07:45

Crista numai bunatati am avut acelasi meniu paste cu suc si ricotta sarata :D imi pare rau ca nu am timp de poze dar acum gatesc mai mult decat tot anul =)) =))
Pupi ce roade frumoase imi e dor de fasolea galbena aici in zona mea se foloseste cea verde :wink:
Harnicutelor va doresc spor la gatit :hug: :hug:
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/08/2014 10:43

Crista, pastele cu sos de rosii, menta si urda sarata arata super delicios!


:buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/08/2014 10:45

Pupi ce de bunatati si ce recolta frumoasa!felicitari!

:hug: :love: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/08/2014 11:27

Claudia ce potriveala !! tu ce ai pus in sosul de rosii si ricotta sarata tot menta sau altceva ?? cred ca nu menta ca asta era dintr-o reteta sarda

au fost de o bunatate ...mmmm mai imi iau azi ricotta sarata ca vreau sa fac si cu dovlecei , merge bine si cu ei .. merge si singura cu paste si menta ( e o reteta aici pe rc )


va povestesc dupa ce ma intorc de la cumparaturi ce am hotarit sa arunc azi in oala

vremea s-a racorit, este extrem de placut afara si poate cine stie se lasa chiar cu ceva "cuptoreala" :lol:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori