Ce am gatit azi ( 52)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/05/2014 02:25

azi
3 feluri dar de vara

aperitiv : Bouyiourdi (se citeste buiurdii) ( Μπουγιουρντί ) Lasa zeama, un sos bun si gustos de mincat cu piine :buuun: :buuun: :buuun:

fel principal piadina umpluta dupa gust cu prosciutto crudo, cotto sau salam milanez care este o imitatie de Sibiu sau sibiu de milanez :lol: :lol:
megasalata de vara cu de toate

desert : capsuni

:buuun: :buuun: :buuun:
Fişiere ataşate
immagine_289_1.jpg
immagine_289_1.jpg (55.78 KiB) Vizualizat de 1752 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 11/05/2014 03:04

Crista imi place tot ceea ce ai pregatit (de la aperitiv - mai ales ca apartine bucatariei grecesti, pana la desert). :) Sa va fie de bine (si fotografia este frumoasa). :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/05/2014 07:26

Crista, te rog, poate pui reteta de la aperitiv, arata tare bine :roll:

Anto :hug: :hug:

Eu am facut pilaf pe o supa ramasa de la fiertul unor pipote, am adaugat si ciuperci la el plus ca am avut un rest de carnita de porc care nu aveam la ce sa il folosesc ( prea era putin) asa ca am taiat carnita aia cubulete si le-am fript in ulei si am adaugat deasupra....bun de tot. A mai ramas putin, cam doua portii si ma gandesc sa il pun la pastrat pana luni cand vreau sa il transform in sarmale cu orez in frunze de macris la care sa pun sosul postat de Lucia :D ....maine mancam la restaurant, e ziua mamei aici la noi....deci trebuie sa fiu "alintata" de ziua mea, nu?? :P :P

Acuma cateva zile m-am jucat cu niste faina semolina. Nu am avut grau dur/durum dar cum se poate folosi si faina mentionata inainte am folosit-o la prepararea cus-cus-ului in casa.... :D :D
Fişiere ataşate
020_pilaf.jpg
020_pilaf.jpg (53.85 KiB) Vizualizat de 1723 ori
011_cus_cus.jpg
011_cus_cus.jpg (78.17 KiB) Vizualizat de 1723 ori
012_cus_cus.jpg
012_cus_cus.jpg (66.03 KiB) Vizualizat de 1723 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 11/05/2014 08:04

ANTONIA ce paine frumoasa :master: :master:imi place mult painea de secara eu o cumpar :D felicitari =D> =D>
CRISTA ma repet prepari numai bunatati =D> =D>
PUPI =D> =D> si aici e ziua mamei :) :) petrecere frumoasa si FELICITARI !!!!
Eu ma laud :P :P cu ultimele dulciuri pozate Muffins cu bucati de ciocolata , un chec super bun cu rom , si Cake pops pregatiti pentru o ,, PROMESSA DI MATRIMONIO ;; i-am facut pentru sora unei prietene ar fi o cununie civila de la noi se foloseste culoarea verde ea a ales un verde tifany , dupa o lupta cu ciocolata alba care nu ramanea lipita de cake pops am trecut la planul doi cu ciocolata neagra si decoruri diverse :) :)
Sper ca va place rezultatul ieri asta am facu pana la 16.00 :P :P
Fişiere ataşate
001_7470.jpg
001_7470.jpg (107.34 KiB) Vizualizat de 1720 ori
006_9576.jpg
006_9576.jpg (90.53 KiB) Vizualizat de 1720 ori
014.jpg
014.jpg (104.04 KiB) Vizualizat de 1720 ori
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/05/2014 10:41

Fetelor ma bucur ca va place, am dat putin la o parte rosia si ardeiul de pe brinza ca sa se vada mai bine in poza .
Pupi stii ca eu nu ma las rugata acusica pun reteta ca ieri n-am apucat.


pentru azi am in plan niste ficatei de pui probabil cu un piure ca cel facut de curind le Lucia si salata si ultimii capsuni ca astia nu tin prea mult deci trebuie sa-i mincam

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/05/2014 07:31

pulpsa de curca ( e doar putin mai mare decit una de pui american din Romania de pe vremuri ) la cuptor , cind a fost gata am taiat-o felii si am pus-o foarte putin sub grill

cu asparagus facut in tigaie doar cu putina sare, acoperit cu capac, cind erau gata am stropit cu ulei si am stins focul .. deci uleiul pus "crud" fara prajeala

la desert capsuni
Fişiere ataşate
immagine_297.jpg
immagine_297.jpg (65.65 KiB) Vizualizat de 1678 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/05/2014 11:16

Noi azi am avut ce a ramas de ieri de la restaurant :P :P ....astia au aici niste portii asa de mari ca nu poti manca totul odata, trebuie sa iei si acasa jumatate de portie :P :P ....maine vreau sa fac sarmale cu orez in foi de macris....sper sa iasa bine....sosul vreau sa il fac de smantana :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/05/2014 11:59

bune sarmalele mmmm

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 13/05/2014 05:31

La sarmale vin si eu macar virtual :wink:
Crista buna carnea de curcan :buuun: :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 16/05/2014 11:46

Pupi, Claudia, ce de bunatati ati pregatit. :buuun:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori