Ce am gatit azi ( 51)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/04/2014 06:49

ANTONIA , PUPI va multumesc l-am facut pentru ziua mea :wink: :wink:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/04/2014 09:27

splendid tortul Claudia =D> =D> =D> =D> =D>

zilele astea cit am lipsit (aici ne rupem in sarbatori =)) ) am facut o data pesto de nuci cu niste ravioli cu hribi si ieri cartofi prajiti cu peste (dorada) ...

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/04/2014 09:43

Crista imi place mult pesto de nuci :buuun: :buuun: mersi :wink:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/04/2014 02:52

azi nepozati sparanghel dupa reteta Danielutei in cuptor pe tava , cotlete de porc in tigaie _( fara ulei) ca la gratar adica si mega salata de rosii ....

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 27/04/2014 08:08

Astazi am gatit reteta postata de Greta
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ous-12785/

Deoarece in fiecare zi consumam suc din legume si din cauza ca storcatorul nu este tipul acela cu surub imi ramane o cantitate foarte mare de pulpa de legume, cam 300 g zilnic.Am tot plasat pulpa de legume prin salate, supe crema, etc si chiar eram in pana de idei cu folosirea pulpei de legume.Bine ca am descoperit reteta postata de Greta, careia ii multumesc si aici si am facut varianta vegana (fara ou).Am adaugat in plus fata de reteta ei doar patrunjel verde .Reteta a iesit minunata si fara ou aluatul s-a legat foarte bine si gustul este excelent, merita sa incercati!
Fişiere ataşate
chiftele_din_cous_cous.jpg
chiftele_din_cous_cous.jpg (52.62 KiB) Vizualizat de 1496 ori
chiftele_vegane.jpg
chiftele_vegane.jpg (60.88 KiB) Vizualizat de 1496 ori
chiftele_vegane_din_cous_cous.jpg
chiftele_vegane_din_cous_cous.jpg (75.02 KiB) Vizualizat de 1496 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/04/2014 09:05

Bia, faine chiftelute....eu refolosesc pulpa( o usuc uneori si apoi o macin si refolosesc legumele asa) alte ori adun in punga la congelator si cand am mai multeresturi pun apa deasupra si le fierb...in felul asta fac baza de supa de legume pentru orez/quinoa/cus-cus etc, etc.
Normal ca in forma asta legumele nu mai sant chiar asa "packed" cu de toate :wink: dar tot este ceva decat nimic si intrebuintat la maxim totul imi da satisfactia unei mancari sanatoase.... :hug:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 27/04/2014 09:08

pupi scrie:Bia, faine chiftelute....eu refolosesc pulpa( o usuc uneori si apoi o macin si refolosesc legumele asa) alte ori adun in punga la congelator si cand am mai multeresturi pun apa deasupra si le fierb...in felul asta fac baza de supa de legume pentru orez/quinoa/cus-cus etc, etc.
Normal ca in forma asta legumele nu mai sant chiar asa "packed" cu de toate :wink: dar tot este ceva decat nimic si intrebuintat la maxim totul imi da satisfactia unei mancari sanatoase.... :hug:


Pupi, buna ideea cu deshidratarea legumelor, chiar o sa o aplic pt ca imi raman cate 600 g (nu 300 cat am scris mai sus) de pulpa de legume zilnic.
Multumesc!
:master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
Ultima oară modificat 27/04/2014 09:11 de către biaskitchen, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/04/2014 09:09

Eu am facut broccoli la cuptor, clatite americane pentru Maxy la micul dejun, acuma pregatesc snitele de pui si o tocanita de carne cu paste, peste la cuptor cu garnitura de cartofi,paste fettuccine din sparanghel; iar pentru desert vom avea piersici( prajitura nu fructul)
Fişiere ataşate
011_broccoli_la_cuptor.jpg
011_broccoli_la_cuptor.jpg (72.18 KiB) Vizualizat de 1484 ori
014_dejunul_lui_maxy.jpg
014_dejunul_lui_maxy.jpg (57.06 KiB) Vizualizat de 1484 ori
013_paste_din_sparanghel.jpg
013_paste_din_sparanghel.jpg (48.24 KiB) Vizualizat de 1484 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 27/04/2014 09:13

pupi scrie:Eu am facut broccoli la cuptor, clatite americane pentru Maxy la micul dejun, acuma pregatesc snitele de pui si o tocanita de carne cu paste, peste la cuptor cu garnitura de cartofi,paste fettuccine din sparanghel; iar pentru desert vom avea piersici( prajitura nu fructul)


Ca deobicei numai bunatati! Maxy este un fericit cu asa rasfat culinar!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/04/2014 09:19

Bia, multumesc :hug: ....voiam sa termin idea cu uscarea resturilor de legume in urma stoarcerii lor.
Ele sant uscate bine, uneiori se tin bine intre ele alte ori se faramiteaza....cand usuc( aparatul meu e mai vechi si din cel ieftin nu am sita din cea foarte fina pe asa zisele rafturi...poate tu ai asa ceva)...deci , cand usuc resturile astea pentru ca sant fine, marunte si cad printre ochiurile din "rafturi" totdeauna le pun pe tifon dupa care asez pe rafturi cu tot cu tifonul acela. Aparatele de uscat mai scumpe au o sita de plastic cu ochiurile mici de tot si prin alea nu cade nimic ....tot asa pe tifon usuc si oua pentru a face praf din ele( asta doar cand am prea multe si nu vreau sa se strice) :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori