Ce am gatit azi ( 51)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/04/2014 07:53

mama cite bunatati :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


Pupi tortul cu casuta este splendid!! =D> =D> =D>

Dubi imi place fripturica ta .

Claudia cite dulciuri .. mmm

Yafa numai bunatati la tine acolo, eu as fi fugit cu oala cu sarmalute in frunze de stevie ca d'astea n.am mai mincat de foarte multi ani, poate de aproape 30 chiar

dani pizza voastra e de vis .. o sa fac si eu poate de 1 mai :lol:


noi ca si voi (precis) inca ne mai luptam cu resturile
Ultima oară modificat 22/04/2014 09:15 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/04/2014 08:45

Hristos a inviat!

Fetelor, felicitari pentru tot ceea ce ati pregatit!!!!!!!!!

Mara, mi-ai facut pofta ,cu cozonacul RosenKranz !

Crista, nu stiu la ce sa poftesc mai intai, la borsul de pui dupa reteta mamei tale, miel la cuptor cu cartofi, cozonac cu maia oparita, pasca presarata cu fistic macinat, drob din ficatei de pui ?

Ouale vegane sunt facute din humus si au o glazura din boia dulce.Am pregatit 2 variante, asa cum i vazut si i poze, jumatati de oua si oua intregi( la acestea le-am facut galbenusul din branza de caju in care am adaugat turmeric si sare neagra de Himalaya, care are o usoara aroma de sulf, identitica la miros si la gust cu glabenusul de ou).

Antonia , am servit de la tine o delicioasa feliuta de pasca fara aluat si una minunata de paine traditionala greceasca ”Tsoureki” .

Dubi , mi-a placut reteta ta romano-germana: friptura de miel in stil romanesc, si garnitura in stil nemtesc varza murata si galusti din cartofi!

Danieluta, bineinteles ca mi-ai facut pofta de pizza cu cartofi si rozmarin,cu dovlecei rasi si brinza taleggio si cu ardei copti si mozzarella

Pupi, un meniu care satisface toate gusturile: ciorba de perisoare, friptura de porc,sunca fiarta cu oua rosii, platou rece cu ceapa verde, ridichi, carnati, sunca si slanina, varza de Brussele si conopida la cuptor, somon la cuptor, orez ,salata de boeuf a la Antonia,salata de salata, cremes, baigli cu mac si cu nuca, pasca si un tort de ciocolata cu crema de nuca!

Claudia,maestra torturilor, nu stiu din care sa gust mai intai ?tort cu ciocolata si visine , tortul musuroi de cartita , sbriciolata cu ricotta si capsuni , crostata cu ricotta si ciocolata , prajitura cu lamaie , tortul indragostitilor ,tortul diplomat?

Yafa, ai pregatit un meniu minunat:pasca de ciocolata, charlotte cu capsuni, coulant choco in doua culori, sarmalute cu frunza de stevie, salata de oua cu marar, salata de sfeclacu hrean, pastrami de vitel cu piper, rulada cu ton, piftie de cucos si drob!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/04/2014 09:21

Bia ce idee... sincer nu mai vazusem si nu reuseam sa-mi inchipui cum sunt facute.. complimente!! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/04/2014 09:44

crista scrie:Bia ce idee... sincer nu mai vazusem si nu reuseam sa-mi inchipui cum sunt facute.. complimente!! =D> =D> =D>


Multumesc!
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/04/2014 06:08

crista scrie: dani pizza voastra e de vis .. o sa fac si eu poate de 1 mai :lol:


Draga noastra iti multumim... :hug: Au fost primele pizze pe anul asta... :wink:
Ultima oară modificat 22/04/2014 06:12 de către Danieluta, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/04/2014 06:11

biaskitchen scrie:Danieluta, bineinteles ca mi-ai facut pofta de pizza cu cartofi si rozmarin,cu dovlecei rasi si brinza taleggio si cu ardei copti si mozzarella


Bia,iti multumim... :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/04/2014 07:02

Dani nu pui reteta de pizza cu cartofi??/
Imi place ca are crusta subtire si cartofii aia arata tare bine pe pizza.
Ma gandesc eu ca trebuie sa fie reteta de aluat de paine la crusta dar in combinatie cu cartofii si sosul folosit cum este si cat de subtire intinzi aluatul etc, etc.
La mine mereu creste aluatul mult.
Cand faceam si eu pizza cu crusta subtire tot nu iesea asa de subtire ca la voi...cantitatea de drojdie e mai mica decat normal???
Imi amintesc de o pizza pe acre am mancat-o la Boston odata...era super subtire crusta , pot spune ca era doar o idee mai groasa decat este o lipie si a avut un gust nemaipomenit de bun. Cand vad pizzele tale ma duce gandul la pizza de care vorbesc si tot caut si iar caut o reteta buna si de cate ori incerc una noua tot groasa iese crusta :P :P :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/04/2014 07:36

Dragele mele va multumesc :blushing: :blushing:
Yafa ce de bunatati imi plac toate :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/04/2014 09:23

pupi scrie:Dani nu pui reteta de pizza cu cartofi??/
Imi place ca are crusta subtire si cartofii aia arata tare bine pe pizza.
Ma gandesc eu ca trebuie sa fie reteta de aluat de paine la crusta dar in combinatie cu cartofii si sosul folosit cum este si cat de subtire intinzi aluatul etc, etc.
La mine mereu creste aluatul mult.
Cand faceam si eu pizza cu crusta subtire tot nu iesea asa de subtire ca la voi...cantitatea de drojdie e mai mica decat normal???


Draga mea,ma bucur ca-ti place pizza noastra... :hug: Dat fiind ca este mult de scris si mie nu-mi place sa scriu (stii asta),am sa-ti spun la telefon ce si cum... :wink: Tin minte ca am mai scris ceva pe undeva despre cum fac eu pizza,dar nu mai tin minte unde anume,probabil tot la "ce am gatit"... :?

Repet,noua asa ne place,cu crusta subtire si usor crocanta... :peace:

Cu mult timp in urma facusem poze pas cu pas la facut pizza,dar le-am sters si nu le mai am... :(

Mai adaug acum citeva poze la pizza "inainte si dupa" coacere! :)

:hug: :hug: :hug:

Nu stiu cum este aluatul de paine pentru ca nu am facut niciodata... :? Eu aceeasi reteta/aluat il folosesc mereu la pizza! :peace:
Fişiere ataşate
img_3496.jpg
img_3496.jpg (99.86 KiB) Vizualizat de 1312 ori
img_3497.jpg
img_3497.jpg (84.17 KiB) Vizualizat de 1312 ori
img_3500.jpg
img_3500.jpg (100.6 KiB) Vizualizat de 1312 ori
img_3502.jpg
img_3502.jpg (82.27 KiB) Vizualizat de 1312 ori
img_5834.jpg
img_5834.jpg (80.32 KiB) Vizualizat de 1312 ori
img_3512.jpg
img_3512.jpg (82.63 KiB) Vizualizat de 1312 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 23/04/2014 12:17

Multumesc tare mult,

Crista, si la mine e prima data dupa cred vreo 25 de ani. Dar gustul lor nu-mi dadea pace in amintirile mele si noroc cu drumurile prin Ro ca am reusit sa am cateva frunze.

Bia, e un mix din cele doua sarbatori, ca sa respectam si pe unii si pe altii.

Dani, ma bucur ca ai pus imaginile cu pizza, am sa fac si eu ca prea mare e pofta :hug:

:flower: :flower: :flower: :pup: :pup: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori