Ce am gatit azi (43)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/09/2013 01:57

Fetelor ce bunatati pe aici!

Crista, ce faina e cicoarea cu carnita, cum ai pregatit-o gen gratin? Poate cand ai timp te rog pui reteta. Merci :hug: :flower:

Antonia, tare frumoasa painica ta, am sa incerc sa-mi fac curaj si sa o fac si eu!:hug: :flower:

Dani, minunata salatica ta :hug: :flower:

Eu astazi fara poze, o ciorbita de pui, pui cu sos de vin si morcovi, iar pe seara un gratin de cote de bettes, desert fructe.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/09/2013 03:20

Yafa cicoarea cu carnea de cirnat am facut-o dupa sfatul Gabriellei , eu faceam mereu cu cirnat intreg cu mat cu tot pe care il inabuseam si apoi il prajeam . Insa ea mi-a zis ca scoate carnea din matul cirnatului ( aici se vind numai cirnati proaspeti deci e carne cruda in matz crud sau se gaseste in pungute doar umplutura , carnea tocata si condimentata ca pentru cirnati).

Cicoarea care este una lunga ca niste sabii dar merge foarte bine si cea salbatica sau chiar papadie tinara, se spala foarte bine si se rupe bucati de vreo 7-8 cm. Se pune multa apa la fiert si cind clocoteste se adauga cicoarea si sare. Se lasa la fiert la foc mediu spre mic pina cind e gata ( trebuie sa fie foarte moale dar nu fleoscaita de tot ).

Separat intr-o tigaie am pus putin ulei, putina ceapa tocata cu sare si am inmuiat-o apoi am adaugat carnea tocata de cirnat ( ori scoasa din mat ori cumparati voi carne tocata si o condimentati cum va place cu arome de cirnat) , am invirtit-o cu lingura de lemn prin tigaie sa se albeasca bine si mai ales sa nu stea chiar guguloiaie prea mari ci asa granule mai mici .. cind era albita toata am varsat putin vin (alb si sec ). cumparasem o carne care nu avea vin, am lasat la foc foarte mare sa se evapore aburii alcolului si apoi am lasat focul mai mic si am adaugat cicoarea scursa bine ( daca nu e scursa trebuie sa o lasati in tigaie cu cirnatul pina se evapora destul de bine zeama)... Cind e gata se serveste cu piine (de preferat de casa ) prajita si unsa cu putin ulei. Nu mai tin minte daca Gabi a zis si de rosie ? eu n-.am pus ..



Varianta mea cea veche era asa se fierbea cicoarea si se scurgea iar separat se lua cirnat bolognez care are vin in el ( fdac nu are vin in carne se stropeste cu vin) si se punea intepat bine in tigaie cu apa pina la jumatatea lui, acoperit cu capac la fiert pina scadea apa ... cind scadea si tigaia era uscata adaugam putin ulei si il prajeam la foc mare ... E valabil pentru cirnati de porc din aia grosi, taranesti care se fac greu in mijloc ...
Puneam cicoarea scursa in tigaie linga cirnat sa se imprieteneasca si gata ... servit morman de cicoare ciu cirnat in cap ...

sau varianta:
fierbeam cicoarea imporeuna cu unul sau doi cartofi curatati de coaja , se pun impreuna cicoarea si cartofii scursi bine in tigaie cu cirnat intregh sau rupt .. cind amestecati cartoful se mai striveste dar asa trebuie caci s elipeste piureul asta de frunzele de cicoare si dau un gust mai dulceag cui nu suporta gustul original si mai amarui al cicoarei.



azi tocana de vita cu mamaliguta ... poze mai incolo
Ultima oară modificat 17/09/2013 08:49 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 17/09/2013 05:08

Cri, Gabriela a pus si rosi mici , taiate in 4 , inainte de a arunca cicoarea in tigaie. :wink:

Cu painea prajita mi-ai dat ideea sa o fac data viitoare, insa eu o sa frec painea cu usturoi :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/09/2013 08:48

=)) =)) in timp ce scriam mesajul aici mi-am amintit de rosii ca prin vis :lol: a fost bun si fara ...

eu abia am introdus ceapa in mincare pina la usturoi or sa mai treaca 10 ani =))

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 17/09/2013 11:30

alejoe scrie:DANI buna salata mexicana :buuun:


Claudia,iti multumesc... :hug:

yafa scrie:Dani, minunata salatica ta :hug: :flower:


Yafa,iti multumesc... :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/09/2013 12:52

Eu am facut astazi cartofii dupa toate indicatiile Danielutei (exact asa cum a spus ea , cu tava incalzita in prealabil, etc). Nici un cartof nu s-a lipit. :)

Te pup Dani, multumesc! :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/09/2013 12:56

antoniah scrie:Eu am facut astazi cartofii dupa toate indicatiile Danielutei (exact asa cum a spus ea , cu tava incalzita in prealabil, etc). Nici un cartof nu s-a lipit. :)

Te pup Dani, multumesc! :hug: :hug: :hug:


Draga mea,ma bucur mult ca ti-au placut cartofii pregatiti asa si ca reteta noastra ti-a fost utila! :hug: :hug: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/09/2013 11:51

Crista, multumesc mult. Nu stiu de ce dar mereu imi inspira gratin. Ma intreb daca pana la cicoare incerc cu cote de bette care va fi gustul. Nu stiu daca baietii ar fi adeptii cicoarei de la inceput, andivele le plac in gratin cu sos, dar banuiesc ca cicoarea e un pic mai puternica in gust. Plus ca la mine se gaseste mai greu, dar eu chiar as vrea sa gust.

Fetele, :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/09/2013 12:25

Eu am intilnit andive mult mai amare decit cicoarea . =)) =))

amesteca cicoarea fiarta cu putin cartof fiert, iti zic sigur ca echilibreaza mult gustul ...

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/09/2013 11:18

Astazi la prinz mi-am facut o salata de farro (alac,emmer),cu ton,rosii,mozzarella si putina erba cipollina uscata(chives)... :roll:
Fişiere ataşate
farro.jpg
farro.jpg (85.91 KiB) Vizualizat de 611 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori