Ce am gatit azi (31)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 29/02/2012 11:10

Astazi gateste T(pulpe de pui fara os in sos de vin cu pireu de cartofi si muraturi)...Imagine

:clipocit: :clipocit: :clipocit:

Fara poze ca eram infometati si nu am apucat sa fac... :blushing:
Ultima oară modificat 01/03/2012 12:49 de către Danieluta, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/02/2012 11:30

Azi , 2 buchetele de conopida de post si o ciuperca mare ( portabela) umpluta cu codita ei tocata marunt, ceapa verde si usturoi ( DIN GRADINA, proaspete iesite :D :buuun: ) :buuun: si stropita din belsug cu uiei de cocos lichefiat si pentru "mai tarziu" :wink: un covrig cu sare :buuun: ....a doua editie....prima editie a ajuns la animale in padure :cry: :badday:
Fişiere ataşate
016 portabela.jpg
016 portabela.jpg (89.98 KiB) Vizualizat de 1240 ori
032 covrigi.jpg
032 covrigi.jpg (76.51 KiB) Vizualizat de 1240 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2012 09:40

mersi Pupi :flower:




ieri


supa crema de praz si salata verde ( laptuca ) cu crutoane de piine si cascaval afumat ( le-am pus una peste alta, taiat cu cutitul de biscuiti si bagat sub grill numai cit sa se topeasca putin )



fenicul gratinat numai cu pesmet, unt si parmezan ( dfara poze )



gris cu lapte cu dulceata de trandafiri de la fratii bulgari ( cam prea parfumata fata de cea pe romaneasca pe care mi.o amintesc eu din copilarie)
Fişiere ataşate
Immagine 320.1.jpg
Immagine 320.1.jpg (90.3 KiB) Vizualizat de 1220 ori
Immagine 335.1.jpg
Immagine 335.1.jpg (59.44 KiB) Vizualizat de 1220 ori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 01/03/2012 02:11

Crista, ce coincidenta: si eu m-am jucat de-a crutoanele toata saptamana :sfant:

Supa crema a mea fu de gulii iar salamul de crutoane l-am mancat cu mazare si salata verde.
Fişiere ataşate
CRUTOANE, CRUTOANE... 047.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 047.jpg (75.55 KiB) Vizualizat de 1206 ori
Supa crema de gulii 021.jpg
Supa crema de gulii 021.jpg (70.42 KiB) Vizualizat de 1206 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2012 03:19

Iulia ai scris pe undeva cum faci salamul de crutoane ?? daca nu, pls spune-mi ca imi place cum arata :flower:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 01/03/2012 04:05

crista scrie:Iulia ai scris pe undeva cum faci salamul de crutoane ?? daca nu, pls spune-mi ca imi place cum arata :flower:


Felul asta de "salam" de crutoane nu l-am postat. O sa postez reteta indata ce voi avea un pic de timp :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2012 04:17

da.. nu-i graba :hug: vroiam nuai sa fiu sigura ca nu e dintre retetele mai vechi


azi fac chiftele si cartofi prajiti toate la cuptor :party: :party: :party: o sa vin cu poze mai tirziu .(sper )

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 01/03/2012 06:21

crista scrie:da.. nu-i graba :hug: vroiam nuai sa fiu sigura ca nu e dintre retetele mai vechi


azi fac chiftele si cartofi prajiti toate la cuptor :party: :party: :party: o sa vin cu poze mai tirziu .(sper )


Am scris-o dar i-am gresit adresa :cry: - acum astept o moderatoare sa ma repare - ca eu una nu mai pot petrece alta ora sa atasez poze de la coada la cap :x :x :x

Nu stiu cum de s-a atasat la Bulzul cu varza...

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 01/03/2012 06:38

Eu "cred" ca nu mai trebuie sa intru aici... :buuun: :buuun: :buuun:

Deci,de astazi imi incep dieta,am exact 3 luni si 1/2 la dispozitie sa slabesc... :clipocit:
Astazi m-am cintarit(... :blushing: :blushing: :blushing: ) si mi-am tradus rezultatul in kg... :badday: :cry: :x

...si tot de astazi imi incep si "gimnastica",sau mai bine zis "pedalatul" pe bicicleta (medicala) pe care o am... :bum: Sint ambitioasa si am sa ajung la rezultatul dorit pina la plecarea in vacanta :!:

Concluzie,astazi "creveti la gratar cu salata" si "salata de fructe"... :sfant:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2012 06:45

eu m-am intors cu pozele


chifelele : carne 400 gr cred , 2 oua, marar, sare, piper, 1 felie de piine inmuiata in lapte si stoarsa bine + 1 lingura de iaurt .., date prin pesmet si puse in tava la 170180 °C pina s-au facut ... apoi 1 minut sub gril

cartofii taiati ca pentru prajit , spalati, uscati foarte bine , stropiti cu ulei ( dc vreti si usturoi si ceva rozmarinsau ce mai vreti voi ) eu i-am lasat simpli ... pusi pe gratar si gratar cum se vede in poza , la cuptor 170-180°C cred ca vreo 40-45 minute .. timpul e in functie de marimea lor .


totul cu nsite castraveti ca aia bulgaresti m si mir prin ce minune i-am gasit ...
Fişiere ataşate
Immagine 349.1.jpg
Immagine 349.1.jpg (74.9 KiB) Vizualizat de 1161 ori
Immagine 345.1.jpg
Immagine 345.1.jpg (106.86 KiB) Vizualizat de 1161 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori