Ce am gatit azi (31)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2012 07:17

Ce origini are gibanica asta a voastra fetelor ??? dupa poza si ingrediente ( cit de cit) mi se pare neam cu Banitza bulgareasca cea in care se pune banul de argint la anul nou

si intrebarea intrebatoare kaymacul din reteta de mai sus este ce se vinde la italieni drept panna fresca ?

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/02/2012 07:23

Eu am mincat asa ceva la o prietena Biljana(este sirboaica) si mi-a zis atunci ca se numeste gibanica(gheebanitsa ca pronuntie).Am dat search pe google intr-o zi si mi-a zis la fel,gibanica sau burek,ca-i o specialitate din Serbia si Balcani in general... :?:
Biljana cind a facut-o a zis ca a pus kaymak(care este grasimea aia care se face deasupra laptelui cind il fierbi),ea atunci a pregatit-o cu acest kaymak,feta,oua si ceva apa minerala... :?

Nu cred ca seamana cu panna fresca... :?:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kaymak

http://en.wikipedia.org/wiki/Gibanica


Am gasit pe youtube o reteta filmata de gibanica,dar e vorbita-n limba lor(iugoslava) si nu inteleg nimic... :x Atit cit am inteles a fost cuvintul kaymak si oua... =)) =)) =))

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/02/2012 11:56

Astazi fiind in pana de idei,am inventat o mincarica/tocanita pe care am servit-o cu mamaliguta... :buuun: :buuun: :buuun:
Fişiere ataşate
b.jpg
b.jpg (75.97 KiB) Vizualizat de 2080 ori
a.jpg
a.jpg (65.93 KiB) Vizualizat de 2080 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/02/2012 04:04

La dejun am avut cereale ( mananci calule OVAZ? :wink: ) ....exact ovaz am avut si pe care l-am fiert in lapte de cocos si am adaugat o lingurita de miere de albine , seminte de rodie si cateva feliute de piersici ( din congelator :wink: ) iar la pranz , o supa de legume cu galuscute de faina si faimoasele macaroane americane ( Mac & cheese) ....poza pentru supa nu am :D
Fişiere ataşate
021 mac and cheese.jpg
021 mac and cheese.jpg (72.12 KiB) Vizualizat de 2070 ori
014 mac and cheese.jpg
014 mac and cheese.jpg (86.18 KiB) Vizualizat de 2070 ori
001 dejun.jpg
001 dejun.jpg (73.61 KiB) Vizualizat de 2070 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/02/2012 10:59

Astazi am facut o salata "oarecum" greceasca... :?: Am scris "oarecum" deoarece nu am pus rosii si am pus ridichii... :paguba: Dressingul l-am facut din ulei de masline,otet de vin(rosu),marar si cimbru uscat... :roll:

Am servit salata cu un crab cake(un fel de hamburger din carne de crab si alte mirodenii)... :buuun: :buuun: :buuun:
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (81.28 KiB) Vizualizat de 2041 ori
1.jpg
1.jpg (74.14 KiB) Vizualizat de 2041 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/02/2012 11:18

Am pregatit si niste broccoletti(rapini) pentru mai tirziu :!: Noua ne plac f. mult... :)
Fişiere ataşate
a.jpg
a.jpg (109.37 KiB) Vizualizat de 2035 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/02/2012 01:17

Ce de bunatati... :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/02/2012 01:30

Linte verde si friptura de curcan.
Fişiere ataşate
DSCN2232.JPG
DSCN2232.JPG (84.69 KiB) Vizualizat de 2018 ori
DSCN1966.JPG
DSCN1966.JPG (72.39 KiB) Vizualizat de 2018 ori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 25/02/2012 05:34

antoniah scrie:Linte verde si friptura de curcan.
Antoniah cum ai pregatit lintea? e uscata sau din conserva?

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/02/2012 07:41

elena.elena scrie:
antoniah scrie:Linte verde si friptura de curcan.
Antoniah cum ai pregatit lintea? e uscata sau din conserva?


Elena draga, eu datorita unor ”evenimente” din viata de zi cu zi... sunt mereu ”in intarziere” de o vreme. Este linte uscata. Bunica pregatea linte in copilarie si (cred) in amintirea acelor zile am incercat si eu. Ne-a placut mult si am repetat obiceiul. :lol: Am sa scriu reteta cat de repede posibil.

Iti doresc un sfarsit de saptamana cat mai frumos! :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator