Ce am gatit azi (31)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/03/2012 12:55

antoniah scrie:Ce pizza aratoasa ai pregatit Iulia... si farfuria este ”asortata”. :)

Trimit si eu masinuta aceasta Imagine sa duca un pachetel Danielutei (pana la avion :wink:), Nicoletei unul ca am vazut ca este in preajma si... si mie unul. Pizza de sambata seara... :party:



Mersi Antonia :hug: ..pai sa stii ca nu trece o saptamana sa nu mancam pizza in casa..ne place tare mult ! :buuun:
Nu vezi ...o am gata calda ..aburinda si la avatar ..sa va fac pofta! :wink: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/03/2012 01:06

Nico eu fac blatul mai grosut (usor crocant la exterior si pufos in interior). Am sa caut fotografii sa postez cum fac blatul (am fotografiat de cateva ori). M-am obisnuit cu acest aluat (nu da gres si de aceea nu am avut curaj sa incerc o alta reteta :blushing: ) dar tare m-as bucura sa invat de la voi si alt fel de blaturi decat cel pe care il pregatesc de obicei.

P.S. Avatarul tau este mereu in sarbatoare... (profit si servesc si eu o feliuta Imagine - dau ”la schimb” clatite proaspete... (”clatite crosetate”).
Fişiere ataşate
DSCN2525.JPG
DSCN2525.JPG (82.37 KiB) Vizualizat de 1210 ori
Ultima oară modificat 18/03/2012 01:11 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/03/2012 01:11

Gata, am impartit pizza cu voi, dar habar n-aveti ce-ati mancat: nicoleta, am nimerit aluatul - nu a devenit o coala de hartie, a avut oarecare inaltime, moale in interior, crusta in exterior, dar, tot nu sunt multumita. Mai experimentez - acum ca mi-am luat inima in dinti. Am citit toate retetele de pizza si peste tot sunt masuri cam asa de nu-mi plac mie: faina cat cupride... - zic de cartea de bucate.

Asa ca am facut un aluat dupa capul meu, de paine dar cu oua, ulei de masline si cu seminte inauntru - chimen si coriandru macinat. Combinatie din cartea mea de pizze si sosuri, cu, retetele gasite la voi.

Multumita am fost de gust: aluatul a crescut bine si a avut gust

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/03/2012 01:14

Pai zi-mi si mie antonia aluatul tau de blat - nu ai auzit ca strigam dupa ajutor? Ca mie imi place blatul mai inalt - nu din prea putin intins din palme ci din facatura lui; adica sa creasca pufos si inalt, dar cu o fina crusta la fund.

O sa astept rabdatoare, fiindca mai am 3 portii de aluat pe care tre sa le dau gata, apoi incerc varianta ta.

Bine?

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/03/2012 01:32

Iulia , Antonia ..eu fac blat clasic apa ,faina ,drojdie de bere ,sare ,putin ulei si un varf de zahar....nimic altceva. Daca vreau pizza mai groasa pun mai gros aluatul in tava ..si asa vine pufos si inalt la pizza. :) Adevarata ..faina cat cuprinde ...ca depinde cat absoarbe faina care se folosete...aluatul nu trebuie sa fie ...nici prea moale ..nici prea tare . Cand incepe sa se dezlipeasca de pe mana aluatul ..eu nu mai pun faina. Oricum... putin lipit aluatul de degete ...iti ramane ca sa zic asa.
Poate zilele astea o sa fac o pizza , asa mai inalta ca lui fimiu ii place si inalta.

Oricum Iulia ...continua sa faci pizze si sa vezi ca te specializezi ...vei reusi pana la urma sa-ti iasa cum va place. Nu-i greu deloc.
Ultima oară modificat 18/03/2012 01:43 de către nicoleta64, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/03/2012 01:38

iuliajewel scrie:Pai zi-mi si mie antonia aluatul tau de blat - nu ai auzit ca strigam dupa ajutor? Ca mie imi place blatul mai inalt - nu din prea putin intins din palme ci din facatura lui; adica sa creasca pufos si inalt, dar cu o fina crusta la fund.

O sa astept rabdatoare, fiindca mai am 3 portii de aluat pe care tre sa le dau gata, apoi incerc varianta ta.

Bine?


Caut si postez reteta.

Pizza pe care ai pregatit-o tu arata Imagine Cat despre portiile de aluat... nu iti fa griji, noi te ajutam oricand sa ”le dai gata”. :blushing:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/03/2012 01:42

nicoleta64 scrie:Iulia , Antonia ..eu fac blat clasic apa ,faina ,drojdie de bere ,sare ,putin ulei si un varf de zahar....nimic altceva. Daca vreau pizza mai groasa pun mai gros aluatul in tava ..si asa vine pufos si inalt la pizza. :) Adevarata ..faina cat cuprinde ...ca depinde cat absoarbe faina care se folosete...aluatul nu trebuie sa fie ...nici prea moale ..nici prea tare . Cand incepe sa se dezlipeasca de pe mana aluatul ..eu nu mai pun. Oricum... putin lipit aluatul ramane ca sa zic asa.
Poate zilele astea o sa fac o pizza asa mai inalta ca lui fimiu ii place si inalta.

Oricum Iulia ...continua sa le faci pizze si sa vezi ca te specializezi ...vei reusi pana la urma sa-ti iasa cum va place. Nu-i greu deloc.


Nico si eu folosesc aceleasi ingrediente pentru blat (mai putin zahar).

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/03/2012 02:20

Si eu pregatesc aluatul de pizza la fel ca Nico :!: Noua ne place pizza subtire si crocanta... :roll: Din cantitatea de aluat care fac eu,ne ies trei tavi cu pizza.Daca vreau una pufoasa,mai inalta,fac doar doua tavi.Eu amestec toate ingredientele cu robotul de bucatarie si pina acum mi-au iesit toate pizzele perfecte,bune... :wink:

Am sa-ti scriu si eu "reteta" mea de pizza,poate-ti este de folos... :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/03/2012 02:58

Iulia super pizza .. =D> =D>


Antonia clatitele alea iti e mila sa le maninci ... SPLENDIDE =D> =D>


Ieri fara poze pasta ( una ca niste tirbushoane =)) ) cu rucola
si salata caprese ( rosii, mozzarella, ulei, sare ) fara frunze de busuioc ( merge insa cu rucola .


Azi ciorba de varza de post (fara poza)

si pizza di patate ( pizza de cartofi ) reteta direct din caietul soacra-mii Duimnezeu sa o Odihneasca .Nu stiu de unde ii vine titlul de pizza ca dupa mintea mea parca e o musaca :lol:
Fişiere ataşate
Immagine 415.1.jpg
Pizza di patate (reteta socrelei)
Immagine 415.1.jpg (54.71 KiB) Vizualizat de 1161 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/03/2012 06:20

Crista,tare mult imi place cum arata pizza/musacaua ta... :buuun:

:hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori