Ce am gatit azi (16)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Ce am gatit azi (16)

Mesajde crista » 13/04/2008 10:40

Ultima oară modificat 13/05/2008 07:36 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/04/2008 10:54

asa...

Vazut in episodul trecut niste bunatati .. vai de mine ....


Tina ai facut budinca in forma mare .. arata super ... si amandinele parca sunt de cofetarie .. o bunatate...


Danielutza 4 brinze in rosu :) .. stii ca am gasit si eu o reteta in care zicea si de rosii si am strimbat din nas :lol: acum ma gindesc ca data viitoare poate pun si rosii ca arata ca o margherita in poza ta dar gustul de la brinzeturile combinate e net superior ( dupa parerea mea )...


Meli mersi mult ... sa stii a incep sa ma interesez ce tip de rosii ar fii astea care se fac mai galbui dar ramin micutze .. poti sa stii de unde sare iepurele si le gasesc ...

Thea tu ai mincat dulceata d-asta ??? eu sunt tare curioasa .... miine ma pun pe facut dulceata de dimineata si o sa pun reteta separat evident + poze din timpul executiei :lol: ... cum nu am nici lamiie si nici nuci dar oricum rosiile mele sunt mari deci tb musai ciopirtite o sa fac reteta din Jurcova sau poate o mai fii veruna si in RAR .. AZI DAU UN OCHI ....


Azi o sa avem la masa : CIORBA DE SALATA ....

pt la felul 2 ... am niste sunculita ( pancetta ) dar e cruda .. deci ca pieptul ardelenesc dar crud : taiate felii subtirele si sunt straturi grasime si carnita ...deci le-as pune pe gratar sa se faca crocante .. voi ce ziceti ???????
am pus poza .. dc intrati pe aici si cititi pls as vrea niste sfaturi ( acum ma duc sa votez si pe urma gatesc )
Fişiere ataşate
Immagine.jpg
Immagine.jpg (55.41 KiB) Vizualizat de 6407 ori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 13/04/2008 01:34

ce bunatati am vazut in capitolul anterior :buuun: :buuun:...bine ca a"inchis" cris subiectul/capitolul :wink:


cris :pup: :hug: , arata tare bine carnita aceea a ta... iti dau cateva idei , daca vrei sa faci asa
...daca vrei o poti face cu cartofi...fierbi putin (la MO) cativa cartofi taiati in patru bucati , apoi ii rulezi cu carnita si dai la cuptor pana se rumeneste...asa ai si garnitura la carnita, faci si o salata si gata...
...sau fierbi cativa morcovi, taiati fasii pe lung, cateva frunze verzi (spanac, rucola..sau alte frunze..si de sfecla merg)...apoi faci tot asa rulezi cu carnita toate legumele ...si aici ai garnitura gata facuta..se face totul odata...
...a si inca ceva ...eu asa pune si niste branza, care sa se topeasca putin...

daca iti plac sa-mi spui...astept 8)

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 13/04/2008 02:07

Acum vad numai pizza in fata ochilor si salivez pe tastatura :buuun: :buuun:
dupa-masa ma duc la terasa si la cat salivez acum imi voi comanda sigur o pizza :lol:
Tina bine rau arata amandinele alea dar eu din doua lingurite ma satur ca sunt mult prea dulci pentru gustul meu :D si budinga arata apetisant :roll:
Cris poti face cu panceta si asa:tai rosii cuburi mai maricele pui si o bucatica de ardei si faci un rulou cu panceta si le pui pe gratar.
faci un sos cu smantana , marar si usturoi si mananci bunnnnnnnn :buuun: :buuun: na ca mi-am facut pofta singura acum :P :P
oricum ti-a dat si Mona cateva idei super asa ca ai de unde alege :wink:
Asa arata dulceata de gogonele facuta de bunica mea :wink: asta e cu bucatele de lamaie.
Fişiere ataşate
DULCEATA DE GOGONELE.jpg
DULCEATA DE GOGONELE.jpg (18.57 KiB) Vizualizat de 6326 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/04/2008 02:11

Am rezolvat o parte din grasimea aia :P : am pus.o in tigaia de tflon si am fript-o cum lasa grasime cum o aruncam :P .. pina s-a uscat bine :lol: ... la final de tot cind am luat-o de pe foc am pus sare groasa ... ff buna n-am ce zice o aromaaaaaaaa :buuun: :buuun: dar e f adevarat ca e si grea si grasa .. e mama ei de viata unul nu le poate avea pe toate :D


data vitoatoare fac asa cu cartof la mijloc la cuptor eventual o tin inainte in smacolina d-aia cu kettchup, mustar etc .. reteta Ioana :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/04/2008 04:07

Meli asa ichis ela culoare ... trag concluzia ca erau destul de rosii la culaore cind le-A fiert ...


sa stii ca reteta din jurcovan e diversa rau .. in primul rind pt ca le vrea usor transparente feliile de gogonea si la final zice chiar ca poti sa pui un strop de colorant verde in ele tocmai ca sa le faci sa isi revina la culoarea originala .. deci ar tb sa arata zic eu tot ca nsite bucati de sticla ca cea de pepene rosu ... in final reteta e aceeasi...


acum fac asa dup aJurcoan si dc gasesc rosii mici nu ff rosii (mai galbui ) o sa fac si asa ca bunica ta ... ca arata ca cea de capsuni pe care o face fratele meu :buuun: :buuun: mai am un borcan si ma uit la el ca sfintele moaste :D



azi am mincat

ciorba de salata verde ( am pus reteta )

si cartofi felii facuti la microunde ( adica fierti /copti ) cu sunca aia fripta si scursa de grasime si cu felii de rosii verzi in malai

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/04/2008 04:42

fetelor multumesc mult :hug: :hug: ... mama cite retete am acum ...

in plus ma gindeam ca pot sa si prajesc putin si sa pun intr-o supa de cartofi ( cum am pus si azi in ciorba de salata ..) ...

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 13/04/2008 08:36

Melinda sa stii ca nu sunt asa dulci ca si cele de la cofetarie, am facut 24 de amandine si mai am doar 5 bucati ( am avut si musafiri) dar sotul meu ,mananca 2 odata :flower: :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 13/04/2008 08:40

Crista bunica mea nu le mai face ea ca la inceput ..de e batrana dar astea probabil le-a fiert mai mult pentru ca in alte dati iesea dulceata exact culoarea mierii :roll: :roll: asa trebuie sa iasa normal :wink:

Tina eu de asta nu fac sa nu manance al meu doua ca el nu are voie :wink:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori