Ce am gatit azi

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Ce am gatit azi

Mesajde Sandra Donaghey » 28/07/2006 06:36

Am creat un nou thread unde putem posta cam cu ce ne delectam papilele gustative zilnic.Asa ca daca aveti chef sa ne impartasiti din meniul dvs de azi propun ca toata lumea sa se bucure macar vizual de ceea ce dvs a-ti avut in realitate.
Eu am gatit pentru azi pachetele umplute cu pui si legume si garnitura de cartofi noi la cuptor.
Avem nevoie de:
3 piepti de pui
1 legatura ceapa verde
1 pachet aluat frantuzesc( aluat de pateuri)
3 cani legume congelate ( sau puteti sa mixati orice legume crude doriti cu conditia sa le taiati cubulete si sa le fierbeti)
1 kg cartofi noi
piper, sare , eventual sosuri picante gata cumparate
1 ou
2 linguri iaurt daca doriti
3 linguri de unt
4linguri margarina

PREPARARE:

1.Se spala pieptul de pui si se usuca in prosoape de hartie.Se taie in 3-4 bucati fiecare piept.Se sareaza , se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie incapatoare se pune untul si cand s-a topit complet se adauga bucatile de pui .Se intorc pe toate partile pana se rumenesc frumos .Se adauga ceapa verde taiata in bucatele cam de 2 cm .Se mesteca in continuare pana ce ceapa devine usor sticloasa.Se adauga daca doriti sos condimentat.Se da la o parte sa se raceasca.
2.Se pun legumele la fiert.Atentie !! daca legumele sunt crude se pun la firt de la inceput sa aiba timp sa fiarba . Daca sunt congelate se fierb doar 5 min la foc potrivit.
3.Se intinde aluatul frantuzesc gata cumparat si se taie in bucati cam de 9/15.Acum vedeti si voi cam cat de mare e foaia.La mine a mers taiat doar in 4.Bucatile trebuie sa fie destul de maricele incat sa puteti pune cam 3 bucati de pui si 2-3 linguri de legume pe o jumatate din foaie , dupa care pliati cealalta jumatate peste compozitie.
4.Se bate oul cu cele 2 linguri de iaurt si se ung pachetelele cu aceasta compozitie.Se da la cuptor la 200 C pentru 15 -20 min. Dupa 15 min puteti verifica ptr ca nu stiu cuptorul fiecaruia cum coace.
5.Cartofii noi se pun la fiert . Daca sunt mici ii puteti pune intregi daca sunt mai marisori taiati-i pe jumate sau sfert.Puteti sa puneti in vasul in care vor fierbe si un fir de menta proaspata.Face minuni!!! asupra gustului.Cand sunt jumatate fierti se dau la o parte, se strecoara si se pun intr-o tava . Se ung cu vre-o 4 linguri zdravene de margarina si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.Cand sunt gata se aseaza pe farfurie impreuna cu cate un pachetel de pui si restul de legume fierte.
Bon apetit!! :flower:
Fişiere ataşate
DSC00635.jpg
Sectiune
DSC00635.jpg (64.31 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00634.jpg
Poftiti la masa!
DSC00634.jpg (71.04 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00633.jpg
cartofii gata fierti asteptand in tava sa fie dati la cuptor
DSC00633.jpg (58.13 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00630.jpg
pachetelele gata unse
DSC00630.jpg (58.19 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00631.jpg
oul batut si iaurtul
DSC00631.jpg (52.72 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00632.jpg
pieptul de pui si legumele pe foaia de aluat
DSC00632.jpg (52.35 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00629.jpg
legumele
DSC00629.jpg (67.93 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00628.jpg
foaia de aluat taiata..la mine s-a cam crapat din cauza ca nu am avut tmp sa o las la dezghetat suficient si a trebuit sa o derulez in forta.
DSC00628.jpg (44.57 KiB) Vizualizat de 9014 ori
DSC00627.jpg
pieptul de pui gata prajit
DSC00627.jpg (63.21 KiB) Vizualizat de 9014 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 07/08/2006 07:36

Ce am gatit acum doua zile

Ciocanele de pui invelite in bacon cu sos de ciuperci
Fişiere ataşate
DSC00668.jpg
DSC00668.jpg (74.28 KiB) Vizualizat de 8916 ori
DSC00669.jpg
DSC00669.jpg (70.79 KiB) Vizualizat de 8916 ori
DSC00671.jpg
DSC00671.jpg (64.7 KiB) Vizualizat de 8916 ori
kiss for you

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/08/2006 08:30

:o arata foarte apetisant.
intrebare(1): ciocanelele sunt preprajite? adica: inainte de a le inveli in bacon si de ale pune la prajit, le-ai prajit ? stiu ca se fac mai repede ca pulpele superioare (ale aceleiasi zburatoare) dar cred ca daca nu le prajeai inainte de a le inveli in bacon, baconul era mai ars/crocant.

intrebare(2): postezi undeva si retetele la minunatiile astea**ciocanele & stuff? in caz ca "da", spune pe unde, ca sa nu mai caut eu acul in carul cu fan :wink:

:flower:

reafirm: super imaginile, produsele din imagini
si vorba nepoatei mele: esti "o bucatareasa super"

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 08/08/2006 03:16

intrebare(1): ciocanelele sunt preprajite? adica: inainte de a le inveli in bacon si de ale pune la prajit, le-ai prajit ? stiu ca se fac mai repede ca pulpele superioare (ale aceleiasi zburatoare) dar cred ca daca nu le prajeai inainte de a le inveli in bacon, baconul era mai ars/crocant.


Ciocanelele sunt invelite asa crude in bacon si apoi puse la prajit intr-o baie suficienta de ulei.Acoperit cu capac bineinteles ca sa fiarba /prajeasca la aburi.
Voi posta si reteta.
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 22/08/2006 01:20

Pui cu naut si garnitura de orez.
Fişiere ataşate
DSC00749.jpg
DSC00749.jpg (53.96 KiB) Vizualizat de 8814 ori
DSC00748.jpg
DSC00748.jpg (61.41 KiB) Vizualizat de 8814 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 22/08/2006 01:22

Supa de legume cu paine de casa.
Fişiere ataşate
DSC00752.jpg
DSC00752.jpg (61.27 KiB) Vizualizat de 8813 ori
DSC00755.jpg
DSC00755.jpg (54.56 KiB) Vizualizat de 8813 ori
DSC00754.jpg
DSC00754.jpg (52.19 KiB) Vizualizat de 8813 ori
kiss for you

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/08/2006 07:16

Super Sandra... piinea de casa m-a lasat cu gura :buuun: ...de pofta.
Si mi-ai dat o super idee cu puiul cu naut!!
:flower:

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Sandra

Mesajde giulia » 22/08/2006 11:27

Da-ne si reteta la supica !!!!!!!!!! :x :x :x
Ca sa ne iasa si noua la fel ca tare ni se pare buna =))

si piinea cum ai impletito? Vrem detalii. :badday:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 23/08/2006 12:50

Azi am avut orez cu rulouri de curcan , si salata "Cocktail"
Fişiere ataşate
DSC00776.jpg
DSC00776.jpg (68.27 KiB) Vizualizat de 8705 ori
DSC00775.jpg
DSC00775.jpg (70.79 KiB) Vizualizat de 8705 ori
kiss for you

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/08/2006 07:03

Meyyyy Sandra nu mai vorbesc cu tine ( pe chat :lol: :lol: ) ca ne-ai suflat premiul de sub nas ...Aveam si eu o speranta : toata lumea in vacanta, concuram numa' eu cu Giulia .. imparteam polonicu' intre noi ca dehhh suntem vecinici ... acum a murit speranta :cry:

=)) =))


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori