Cartofi umpluti la cuptor cu salsa

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Cartofi umpluti la cuptor cu salsa

Mesajde Talida » 23/01/2008 07:48

Desi vad ca ideea de cartofi umpluti a fost deja luata :) , va prezint si varianta mea facuta cat se poate de dietetic


Avem nevoie de:

* 5 cartofi potriviti (preferabil din aceea pentru prajit pentru cantitate mai mica de amidon)
* 1 ceapa potrivita
* 500 g carne tocata de curcan sau pui
* 1 lingurita praf de usturoi
* sare, piper
* 1 lingura ulei de masline (optional)
* cas razalit (optional)

* pentru servit: salsa si smantana cu iarba ciorii/chives (optional)

Se spala cartofii bine si se fierb in coaja, dupa care se racesc. Cu o lingura se scobesc si se pastreaza miezul. Se aseaza in tava.
Fişiere ataşate
IMG_3323.JPG
IMG_3323.JPG (31.35 KiB) Vizualizat de 5597 ori

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 23/01/2008 07:51

Separat se caleste si "prajeste" carnea de curcan impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o tigaie de teflon fara a folosi grasime sau altceva. Carnea lasa putina apa si grasime si asta este suficient.

Se scoate carnea si se adauga praful de usturoi, sarea si piperul si se raceste putin (ca sa nu ne frigem degetele)
Fişiere ataşate
IMG_3325.JPG
IMG_3325.JPG (40 KiB) Vizualizat de 5595 ori

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 23/01/2008 07:52

Se zdrobeste aproximativ jumatate din miezul de cartofi si se adauga la carnea prajita. Cartofii vor avea rol de a lega compozitia fara a fi nevoie sa adaugam ou.
Fişiere ataşate
IMG_3329.JPG
IMG_3329.JPG (44.05 KiB) Vizualizat de 5591 ori

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 23/01/2008 07:55

Se ia aproximativ o lingura cu varf de compozitie si se formeaza galuscute cu care se umplu jumatatile de cartof.

Se pune totul in tava si se stropeste cu un firicel de ulei de masline care ajuta la formarea unei cruste la cuptor, dar este optional.

Pentru cei care nu vor chiar dieta, se poate adauga o lingurita de cas ras pe fiecare jumatate.
Fişiere ataşate
IMG_3330.JPG
IMG_3330.JPG (35.13 KiB) Vizualizat de 5588 ori

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 23/01/2008 07:57

Totul se da la cuptor aproximativ 20-25 minute pana ce este frumos rumenit.
Fişiere ataşate
IMG_3336.JPG
IMG_3336.JPG (75.99 KiB) Vizualizat de 5583 ori
IMG_3335.JPG
IMG_3335.JPG (57.96 KiB) Vizualizat de 5583 ori

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 23/01/2008 07:59

Se serveste cu salsa mexicana (rosii cubulete, ceapa rosie tocata marunt, cilantro si putin ardei iute) si optional cu smantana amestecata cu iarba ciorii/ chives.
Fişiere ataşate
IMG_3338.JPG
IMG_3338.JPG (53.72 KiB) Vizualizat de 5582 ori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 23/01/2008 08:09

=D> =D> =D> Talida, ce bine arata :o ...si cu sosuletele...mai ales salsa mexicana :buuun: :buuun: un pic iute ...ce-mi place :roll: ..
bravoooo :hug: :flower:


ps. am o intrebare...cilantro, este praf de chili, sau ardei chili taiat marunt :? :?: ??

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 23/01/2008 08:26

Mona ma bucur ca iti place. Cilantro este o verdeata ca patrunjelul. Am gasit o data intr-o traducere ca cica ar fi Coriandru (frunze de coriandru)

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 23/01/2008 10:46

foarte rafinat :roll: si mai ales servit cu salsa putin picant :buuun: ma da gata :wink:

=D> =D> talida :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/01/2008 07:17

Talida =D> =D> arata foarte bine .. aseara am lasat cu greu calculatorul inainte sa pui toate pozele dar acum ma bucur.. dc apucam sa vad ultima poza o visam cu siguranta :buuun:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 7 vizitatori