Cartofi noi umpluti, pane

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cartofi noi umpluti, pane

Mesajde lucia_bp » 30/08/2014 09:46

Cui nu-i plac cartofii prajiti ? :!: ?...dar nu orice fel de cartofi :D... si umpluti si pane :!: :peace: :vis:
Daca tot e sa fie, atunci sa fie dezmat :!: :party: :!:
O reteta versatila pe care puteti sa o faceti cu ce aveti prin frigider.


Ingrediente

-cartofi noi, mai mici si aproximativ de aceeasi marime

Umplutura
-miez de cartofi
-1 legatura ceapa verde, taiata marunt, inclusiv coditele
-verdeturi, tocate marunt ( patrunjel / marar / tarhon, etc), dupa preferinta si gust
-aproximativ 3- 4 linguri cascaval, ras ( neaparat !)
-cca 3- 4 linguri cu varf salam crud- uscat / sunca, bacon, pastrama, etc, taiate cubulete mici
-1 ardei rosu, taiat cubulete
-1 ou
-sare
-piper, proaspat macinat
-nucsoara, optional

Aluat de bere
-cca 3- 4 linguri faina
-sare
-piper, proaspat macinat
-3- 4 linguri cascaval afumat, ras
-cca. 2- 3 buc oua
-bere *, rece ca gheata
-pesmet, optional
-ulei, pentru prajit

Preparare

Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata ( cca 7- 10 min).
Scurgeti si lasati la racit ( intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere).
Taiati cartofii in doua, pe lungime si sobiti-i pastrand o parte din miez.

Umplutura
Faceti un amestec din ½ miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite.
Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori.

Aluat de bere
Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale.
Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa.

* Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta.

Puneti uleiul la incins.
Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet ( optional).
Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu.
Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile.

Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon.

Nota:
Puteti folosi umplutura ramasa punand-o in aluatul de bere. Amestecati, apoi luati cate 1 lingura din compozitie si prajiti-o la fel ca si cartofii. Scoateti pe servetele absorbante, apoi serviti.
Fişiere ataşate
dsc_0503.jpg
dsc_0503.jpg (102.79 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0504.jpg
dsc_0504.jpg (78.09 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0505.jpg
dsc_0505.jpg (39.33 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0506.jpg
dsc_0506.jpg (57.3 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0507.jpg
dsc_0507.jpg (95.04 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0508.jpg
dsc_0508.jpg (89.09 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0509.jpg
dsc_0509.jpg (73.38 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0510.jpg
dsc_0510.jpg (121.51 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0512.jpg
dsc_0512.jpg (77.82 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0513.jpg
dsc_0513.jpg (75.95 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0517.jpg
dsc_0517.jpg (70.68 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0521.jpg
dsc_0521.jpg (85.21 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0525.jpg
dsc_0525.jpg (55.71 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0530.jpg
dsc_0530.jpg (56.26 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0534.jpg
dsc_0534.jpg (101.46 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0535.jpg
dsc_0535.jpg (84.18 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0538.jpg
dsc_0538.jpg (95.24 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0540.jpg
dsc_0540.jpg (89.04 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0541.jpg
dsc_0541.jpg (84.21 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0544.jpg
dsc_0544.jpg (90.46 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0549.jpg
dsc_0549.jpg (88.11 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0550.jpg
dsc_0550.jpg (85.97 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0555.jpg
dsc_0555.jpg (88.06 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0556.jpg
dsc_0556.jpg (86.9 KiB) Vizualizat de 3882 ori
dsc_0557.jpg
dsc_0557.jpg (90.66 KiB) Vizualizat de 3882 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/08/2014 11:09

:o :o :o :roll: :roll: :roll: :buuun: :buuun: :buuun: mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm si nu am cuvinte :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 30/08/2014 10:20

Nici eu ... felicitari pentru rabdare :master: :master: :master:
claudia

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 31/08/2014 02:35

Sunt :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: si atat

=D> =D> =D>
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 31/08/2014 05:02

Arata de revista =D> =D> =D>
hi

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/08/2014 08:46

pupi scrie::o :o :o :roll: :roll: :roll: :buuun: :buuun: :buuun: mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm si nu am cuvinte :hug: :hug: :pup: :pup:


Multumesc :pup:
I-am facut la repezeala, fix cu ce aveam prin frigider...se fac tare repede si usor...combinatia reusita, gustul grozav, mai ales ca noua ne plac prajelile, chiar daca nu sunt asa de sanatoase :rusine: ...Mai pacatuim si noi din cand in cand :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 31/08/2014 10:56

Subscriu la ce a zis Claudia, "felicitari pentru rabdare"
Oare merge reteta coapta in cuptor?
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
naskwik
Incepator
Mesaje: 122
Membru din: 23/02/2010 04:50
Localitate: Chisinau, Moldova
Contact:

Mesajde naskwik » 31/08/2014 05:21

Arata foarte delicios, felicitari pentru rabdare =D> :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/09/2014 08:03

alejoe scrie:Nici eu ... felicitari pentru rabdare :master: :master: :master:


Fetelor, chiar nu am avut nevoie de foarte multa rabdare...se fac care usor si repede, la fel cum dispar apoi de pe platou :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/09/2014 07:24

yafa scrie:Sunt :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: si atat

=D> =D> =D>


Sper sa-i pregatesti :rugaciune: Sunt tare buni :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator