Cartofi Dulci Copti si Varza Bruxelles cu Sirop de Artar

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Cartofi Dulci Copti si Varza Bruxelles cu Sirop de Artar

Mesajde beccas » 25/12/2012 09:57

Imi plac aceste doua retete foarte mult si merg bine impreuna. Acestea pot fi servite si separat facand astfel doua garnituri excelente.

Pentru cartofi:
1 kg cartofi dulci
3 linguri ulei de masline
un praf cayenne
1/4 lingurita chimen praf
1 lingurita coriandru praf
1 catel de usturoi razalit fin
1 lingurita oregano
un praf de scortisoara
piper proaspat macinat
sare de mare sau roz fina

Pentru varza:
500 g varza bruxelles
3 linguri sirop de artar
1 lingurita mustar Dijon
sare de mare fina
piper proaspat macinat
1 lingurita otet balsamic
1 lingurita ulei de masline

Spalati varza bruxelles, taiati cotorul apoi in jumatate si uscati-le cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecati siropul de artar, mustar, otetul, mirodeniile si asezonati. Puneti acestea si amestecati bine apoi transferati-le intr-un vas termorezistent si lasati deoparte. Curatati si spalati cartofii apoi taiati acestia felii cu o grosime de aproximativ 1.5-2 cm. Intr-un bol amestecati cu ingredientele apoi aranjatii intr-o tava cu folie de aluminiu care a fost putin unsa cu ulei de masline. Coaceti in cuptor la 190 C (gaz 5) pentru 25 de minute. Scoateti si intoarceti feliile de cartofi pe cealalta parte. Acuma puteti introduce si varza in cuptor. Coaceti in continuare cartofii si varza inca 15 de minute. Scoateti varza si amestecati putin apoi mai lasati 5 minute. Cand acestea si cartofii sunt gata amestecati-le si serviti fie ca garnitura sau o salata de legume calda, optional cu putin bacon deasupra.
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (71.56 KiB) Vizualizat de 1562 ori
image.jpg
image.jpg (67.92 KiB) Vizualizat de 1562 ori
Ultima oară modificat 26/12/2012 01:53 de către beccas, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/12/2012 10:05

Ce retete minunate postezi mereu :!:

:master: =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/12/2012 10:25

Ce minunatie...Hhhhhmmmmmm :buuun:

:master: :master: :master:

Ps. Si la noi se gaseste sirop de artar, dar este putin cam scump :badday: , dar nu sunt convinsa ca este sirop " adevarat "...pana acum m-am abtinut sa-l cumpar...
Am remarcat ca-l folosesti la multe retete...Cu ce aduce la gust ?

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 26/12/2012 11:45

lucia_bp scrie:Ce minunatie...Hhhhhmmmmmm :buuun:

:master: :master: :master:

Ps. Si la noi se gaseste sirop de artar, dar este putin cam scump :badday: , dar nu sunt convinsa ca este sirop " adevarat "...pana acum m-am abtinut sa-l cumpar...
Am remarcat ca-l folosesti la multe retete...Cu ce aduce la gust ?

:hug: :hug: :hug:


Merci Lucia. Siropul de artar este foarte delicios si sanatos (contine o cantitate mare de calciu, potasiu, zinc, magneziu si multe altele). Da un gust deosebit si adesea mai bun decat mierea. In deosebire de miere acesta nu isi pierde valorile nutritionale la temperaturi inalte. Cand cumperi sirop de artar trebuie sa provina doar din Canada (pentru ca legea lor este ca acesta sa fie 100%). In alte tari, cum e America, legea spune ca acesta sa aiba doar o cantitate mare de sirop de artar, astfel adesea se poate adauga sare, glucoza si diferite arome. Incearca ca cauti si la magazinele nutritioniste, am gasit sirop de artar mult mai ieftin decat in hipermarketuri. Pretul se datoreaza timpului necesar, cantitatea si procesului de extragere al acestui sirop. Acesta va diferi la culoare si putin la gust in functie de grad si specia copacului. Cel mai mare producator din Canada este Quebec. Sper sa iti placa aceste retete cu sirop de artar. :master: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/12/2012 09:12

Multumesc Beccas pentru raspuns :master: Esti o draguta :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 27/12/2012 09:26

Cat de bine arataaaaaa :buuun:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 30/12/2012 06:09

Mancare delicioasa in fiecare dintre postarile tale si fotografii foarte frumoase! Salvez reteta (mie imi place siropul de artar).

:hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori