Cartofi cu Vanata, Feta si Ou

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Cartofi cu Vanata, Feta si Ou

Mesajde beccas » 26/02/2013 09:00

Pentru 2 portii:
1 vanata taiata felii de aproximativ 0.5 cm
sare de mare fina

600 g cartofi taiati cuburi mici de aprximativ 2-3 cm
40 g unt (80-82%)
1 ceapa verde taiata marunt
1/2 lingurita marar verde taiat marunt
1 lingura patrunjel verde taiat marunt
1/2 lingurita turmeric
2 catei potriviti de usturoi razaliti fin
piper proaspat macinat

50 g feta sfarmata sau taiata in bucati mici
2 oua ecologice
1 lingurita suc de limeta proaspat stors
1/2 lingurita mustar Dijon
3-4 stropi tabasco

Presarati putina sare pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati deoparte pe o farfurie aproximativ 20 de minute. Aduceti o oala cu un praf de sare la fierbere. Cu un servetel de bucatarie stergeti sarea si apa lasata de vanata. Intr-o tigaie de inox sau fier puneti 1 lingura de ulei de masline. Pe foc intre mic-mediu prajiti acestea pe ambele parti 3-4 minute (sau pana prind o culoare auriu deschis). Scoateti-le pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca putin apoi taiati-le in sferturi.
Puneti cartofii in oala cu apa. Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, depinde de soiul de cartofi, dar indeajuns sa iti mentina textura apoi strecurati. Transferati cartofii in tigaie cu unt si la foc mediu caliti dupa plac apoi adaugati ceapa verde, usturoiul, mararul, turmeric, patrunjel, piper, amestecati bine si mai lasati 2-3 minute. Intr-o alta tigaie puneti ulei de masline si prajiti ouale la foc mic pana cand albusul este facut. Intr-un bol amestecati mustarul, tabasco si sucul de limeta.
Portionati cartofii, turnati dressing-ul peste, puneti deasupra bucati de feta si ou.
Fişiere ataşate
IMG_0666.jpg
IMG_0666.jpg (76.46 KiB) Vizualizat de 1303 ori
IMG_0667.jpg
IMG_0667.jpg (72.64 KiB) Vizualizat de 1303 ori
IMG_0665.jpg
IMG_0665.jpg (100.77 KiB) Vizualizat de 1303 ori
IMG_0664.jpg
IMG_0664.jpg (104.33 KiB) Vizualizat de 1303 ori
Ultima oară modificat 26/02/2013 11:48 de către beccas, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 26/02/2013 09:05

Simplu ,gustos si sanatos :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
Imi place reteta :peace: , dar si prezentare =D> =D> =D>
Ultima oară modificat 26/02/2013 09:23 de către d_dana_a, modificat 1 dată în total.
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/02/2013 09:16

subscriu :wink: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/03/2013 04:25

O combinantie care ma atrage tare mult ...o voi incerca! =D> :buuun: :roll:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/03/2013 04:55

Sunt sigura ca este delicios. Mie imi plac foarte mult cartofii (gatiti oricum) iar combinatia pe care ai pregatit-o este excelenta, felicitari! :hug: :pup: :flower:

P.S. Cu putina imaginatie o si vad la mine in farfurie... :)

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 11/03/2013 07:39

E o idee excelenta, pentru ca se face rapid. O voi incerca si eu, cu prima ocazie.

:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 12/03/2013 07:01

Acesta da festin :roll: Hhhhhhhmmmmm :buuun: :buuun: :buuun:

=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 26/04/2013 03:36

Multumesc doamnelor. Este un preparat numai bun pentru un pranz satios, delicios si chiar sanatos. Ma bucur ca va place si sper sa il pregatiti si voi. :hug: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator