Cartea de bucate - ce ne lipseste

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/09/2007 10:20

eu in 1900 toamna am facut un fel de imparteala mai amarita asa ....on care piinea si aluaturile dospite erau separate de restul .... e drept ca am bagat placinte cu foi la categoria paste dar pt ca la vremea aceea nu erau multe retete ... tb sa imi pun ceva cenusa in cap si sa mai actualizez subiectul....

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... _ilustrate

iar dc il actualizez iar apoi cu ajutorul moderatorilor care pot intra sa completeze / modifice un subiect o sa il tinem "la zi" mutam acest cuprins la noul capitol http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 395-31395/

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 16/09/2007 10:32

Off :) Deci sa facem o delimitare - faza cu aluaturile era exclusiv pentru Cartea de bucate

Acuma daca vreti sa vorbim de forum si de facut o lista cum zice crista atunci e altceva. Pe de alta parte va fi destul de greu de intretinut - mai usor e sa facem link direct spre discutie din cartea de bucate - astfel impuscam doi iepuri dintr-o lovitura:
1. fiecare isi poate adauga retele in cartea de bucate la categoria la care se incadreaza
2. topicurile din forum sunt organizate conform cartii de bucate

Bine ramane singurul lucru ca fiecare sa isi adauge reteta si in cartea de bucate :wink:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 16/09/2007 11:04

:) ce sa mai delimitam, ca titlul discutiei este foarte explicit :cafea:
discutam numai despre cartea de bucate.


cum ramane cu noua categorie? cum o denumim?

Produse de panificatie si patiserie.

Produse- Panificatie si Patiserie

sau..?

**termenul 'specialitati' denumeste produse cu regim special
** termenul 'produse' are o sfera semantica mai larga ce include si 'specialitati'

btw: discutand despre forum suntem deja offtopic :cafea:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 16/09/2007 11:37

Ramanem la Produse de panificatie si patiserie voi face schimbarea probabil luni - si am sa mut din retetele deja introduse ce tine de categorie.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/09/2007 12:06

eu am inteles ca se vorbea de cartea e bucate ... mai .. nu ma mai luati la misto :oops: ... dar am zis ca atunci de mult in sub ala "cuprins" era o categorie separata pt aluaturi si piine si poate dupa modul ala se poate crea si in cartea de bucate o categorie separata pt piine si aluat, una pt paste dc nu exista ( ca am si uitat ce mai e prin cartea aia )... Eu sunt cam bezmetica in exprimare dimineata ... dupa cum bine stiti .. crd ca tb sa ma calmez si sa raspund numai dupa prinz cind pun ordine in creieras si fac legatura gura- creier- degete =)) =))

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 16/09/2007 12:32

da, cris, la o astfel de categorie ne refeream si noi: o categorie in care sa se incadreze painea, aluaturile si tot ce tine de panificatie si patiserie.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 16/09/2007 05:09

nu stiu de ce eu acum am vazut aceasta discutie :?: ...si ce s-a mai vorbit :o ...
vin si eu -cum se mai spune "la spartul targului",cu o sugestie(sa nu aruncati cu batu dupa mine =)) ) referitor la titlul propus ...cam asa ar suna :D

Aluaturi , foetaje ,fursecuri - de casa .

voi ce credeti ??...

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 16/09/2007 06:42

cred ca titul propus limiteaza.

trebuie sa fie un titlu mai generos, nelimitativ, pentru ca denumeste o categorie care va cuprinde atat reteta pentru 'aluatul pentru placinta' cat si reteta pentru 'placinta'.
iar 'placinta' nu se reduce numai la aluat. este un alt produs, neintegrabil in categoria 'aluaturi, foetaje, fursecuri- de casa'.
la fel covrigii, cornurile si chiar painea si multe multe altele

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 16/09/2007 07:15

ok, am inteles :peace: ...a fost numai o sugestie,si atat :) .

:cafea: :flower:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 17/09/2007 11:14

Bun - am facut categoria si am mutat cate ceva - acu am nevoie de ajutor :)
Ce intra exact in categorie?
Pateuri/Saleuri/Placinte/Paine ?

altceva?

Eventual daca vedeti retete care se incadreaza si sunt in alta parte puneti un link aici :hug:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori