Cartea de bucate - ce ne lipseste

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 14/09/2007 06:01

:x ma simt ignorata.....

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 14/09/2007 06:03

Scuze cara - nu am vazut mesajul tau.

Produse de panificatie si patiserie - e prea lung ca nume - eu adaug categorie dar trebuie sa gasim un nume mai scurt - si Aluaturi nu cred ca e destul

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 14/09/2007 06:07

Aluaturile sunt incluse in categoria Produse de panificatie.

'produse de panificatie' n-ar merge?
sau
'specialitati panificatie'

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 14/09/2007 08:34

sau: Patiserie si Panificatie

cu toate ca daca ne luam dupa dex nu stiu daca e tocmai corect folosit asa :)

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 14/09/2007 10:15

Cu tot respectul :master: eu cred ca ar trebui sa avem urmatoarele categorii
Aluat dospit
Aluat nedospit(taietei, tocmagi,....)
Aluat frantuzesc
Foi de placinta
Foi de prajitura ..... :bum: si mai am si alte tipuri de aluat dar la ora aceasta imi scapa. Personal cred ca ar fi suficiente si atattea sa ne descurcam :o

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 14/09/2007 10:25

Aoleu Leila :) Pai daca punem atatea categorii la cartea de bucate o dublam :) Tre sa le grupam mai multe - si cel putin pentru inceput nu cred ca o sa fie asa multe - adica nu putem face cate o categorie pt 2-3 retete

Poate Specialitati Panificatie si patiserie? ce ziceti?

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/09/2007 12:13

Leila si dupa mine... aluatul dospit, aluatul nedospit,aluatul frantuzesc ,foi de placinta ,foi de prajitura...fac toate parte din categoria produse de patiserie si panificatie ,deci nu ar avea chiar rost sa facem la fiecare o categorie in cartea de bucate.
Asa cum au spus ,Cara si Adi, ar fi mai potrivit sa facem o categorie generala cu numele Specialitati Panificatie si patiserie.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 15/09/2007 03:01

hm, specialitatile sunt incluse in categoria produselor (care e mult mai larga)

deci ar merge mai bine: Produse de panificatie si patiserie :P
sau, daca vrem sa fim mai eliptici :lol: , Produse- Panificatie si Patiserie

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 15/09/2007 06:03

Ma bag si eu in seama:)

Ar fi mai usor daca am avea o categorie numita 'Retete de baza' pentru ca pe langa panificatie si patiserie mai sunt si alte chestii pe care le mancam si la bunica dar cand ne apucam tot cautam reteta:crema de vanile este un exemplu.

Ar fi pacat sa ne limitam la aluaturi!

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 16/09/2007 10:18

Albinuzza - eu zic ca pentru crema de vanilie avem categoria Dulciuri in cartea de bucate.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori