Carne de vita cu ciuperci, la tigaie

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Carne de vita cu ciuperci, la tigaie

Mesajde pupi » 29/08/2013 12:48

Azi am avut chef de gatit :P si cum iarasi m-a apucat dorul de bunica si de copilarie am pregatit carnea asta pe care bunica o facea destul de des. Pe vremea aia in familie erau doar carnivori , eu fiind singura care facea exceptie de la regula.
Bunica pregatea carnea asta cu bureti culesi de ea din padure, eu am inlocuit cu ciuperci din conserva, deci daca cineva o sa doreasca vreodata sa pregateasca in felul asta carnea de vita poate sa foloseasac orice fel de bureti/ciuperci.


7-8 felii ( grosime de un deget de lat)de carne de vita mai slaba
3-4 rosii mai mititele
2 cepe potrivit de mari
sare, piper si cimbru dupa gustul fiecaruia
ulei ( eu am pus de cocos)
4 conserve mici de ciuperci ( sau bureti proaspeti circa 400 gr)
faina

Se curata carnea de eventualele fibre de grasime si se bate ca pentru snitele.
Ceapa se curata , se spala dupa care se toaca marunt.
Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune ulei si se pune pe foc , feliile de carne se tavalesc prin faina dupa care se aseaza in uleiul fierbinte. Se prajesc pe ambele parti pana prinde o crusta aramie.
Se scot intr-un vas separat , se acopera sa le tinem calde.
Uleiul se pune intr-un alt vas si eventual se rade ceva "arsura" ramasa de la prajeala.
In uleiul asta se aseaza ceapa tocata si rosiile tocate si se prajeste pana devine ceapa sticloasa. Intre timp daca folositi ciuperci din conserva se pun intr-o strecuratoare si se spala bine de tot sub jet de apa rece pentru a scoate din ele sarea in care au fost tinute.
Se adauga si ciupercile peste ceapa, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se adauga cimbru dupa dorinta fiecaruia si se dunstuiesc.
Dupa circa 10 minute , peste ele, se adauga bucatile de carne prajite si sucul scurs din ele , se pun doua pahare de apa si se lasa la fiert la foc mic.
Din cand in cand, cu o lingura de lemn , mai verificam sa nu se prinda de fundul vasului si mai adaugam apa daca este nevoie. Cand carnea este moale se ia de pe foc. Sosul din vas trebuie sa fie gros si destul de mult dar sa nu pluteasca in el carnea si ciupercile.
Se serveste cu garnitura de cartofi piure.
Fişiere ataşate
016_jpg_vita_la_tigaie.jpg
016_jpg_vita_la_tigaie.jpg (62.63 KiB) Vizualizat de 1970 ori
015_jpg_vita_la_tigaie_1.jpg
015_jpg_vita_la_tigaie_1.jpg (65.06 KiB) Vizualizat de 1970 ori
012_jpg_vita_la_tigaie_1.jpg
012_jpg_vita_la_tigaie_1.jpg (102.73 KiB) Vizualizat de 1970 ori
011_jpg_vita_la_tigaie.jpg
011_jpg_vita_la_tigaie.jpg (67.28 KiB) Vizualizat de 1970 ori
010_jpg_vita_la_tigaie.jpg
010_jpg_vita_la_tigaie.jpg (68.38 KiB) Vizualizat de 1970 ori
009_jpg_vita_la_tigaie.jpg
009_jpg_vita_la_tigaie.jpg (62.75 KiB) Vizualizat de 1970 ori
007_jpg_vita_la_tigaie.jpg
007_jpg_vita_la_tigaie.jpg (45.7 KiB) Vizualizat de 1970 ori
006_jpg_vita_la_tigaie.jpg
006_jpg_vita_la_tigaie.jpg (96.8 KiB) Vizualizat de 1970 ori
005_jpg_vita_la_tigaie.jpg
005_jpg_vita_la_tigaie.jpg (58.95 KiB) Vizualizat de 1971 ori
003_jpg_vita_la_tigaie.jpg
003_jpg_vita_la_tigaie.jpg (77.68 KiB) Vizualizat de 1971 ori
002_jpg_vita_la_tigaie.jpg
002_jpg_vita_la_tigaie.jpg (71.66 KiB) Vizualizat de 1971 ori
017_jpg_vita_la_tigaie.jpg
017_jpg_vita_la_tigaie.jpg (58.71 KiB) Vizualizat de 1971 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 29/08/2013 03:14

Ce bunatate!!! :roll: Imi place tare mult ce-ai pregatit... :wink:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/08/2013 06:33

Si noua ne place carnea de vita, dar mai ales cea de vitel :!: De cate ori am ocazia sa gasesc o carne frumoasa ( si nu de la o vita batrana :D ) nu stau pe ganduri si o cumpar...

Tot cam asa o pregatesc si eu...si tot dupa reteta mamei ( deh, influentele bucatariei din vecini)... O bunatate :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/08/2013 08:19

Minunat arata !!

Pupi dar si Lucia voi ce bucata de carne alegeti pentru reteta asta ?? stiu ca nu se potrivesc denumirile si nici cum taie italienii, romanii sau americanii .. dar macar as vrea sa stiu la voi care este bucata preferata ca sa ma orientez ce se potriveste de aici ..

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/08/2013 10:33

Dani, mersi, a fost tare buna....mai am si pe maine cate o portie de caciula si gata....am in plan pulpe de pui in sos de vin :P :P ....mi-ai facut o pofta nebuna cu bucatelele alea de carne.....si eu care nu ma inghesui la carne uite unde am ajuns....sa o gatesc trei zile consecutiv :o :o ....pupici draga mea :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/08/2013 10:38

Lucia, ma gandeam eu ca o cunosti....e o reteta tare veche, bunica o facea mereu cand mergeam la ea la Moneasa. Se duceau in padure dupa bureti si mereu ne facea bunatati.
Cred ca sant ani de zile de cand nu am mai facut reteta asta..... dar asa cum spui , e o nebunie....tare, tare buna.....multumesc frumos :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/08/2013 10:49

Crista, nu stiu ce anume foloseste Lucia....eu folosesc pieptul pentru ca nu are asa de multa grasime prin el...ce este mai la suprafata o indepartez si gata.
Daca te apuci sa faci sa ai mare grija sa nu faci ca si mine....am inceput sa feliez carnea si vorbeam la telefon :x si nu am fost atenta in ce directie tai. Am taiat in lungul fibrei si e cunoscut ca daca ai asa ceva , mesteci la carnea aia de te apuca damblaua si tot nu reusesti sa o inghiti pe bucatele micute de tot.
Norocul a fost ca am feliat doar 3 bucati si mi-am dat seama apoi....am intors bucata de carne si am taiat perpendicular pe fibra asa ca m-am ales cu 3 felii de carne de mestecat greu si 5 felii care se topeau in gura , efectiv.
Cele trei felii le-am tocat marunt cu cutitul si le-am pus in cutiuta la congelator pentru saptamana viitoare.....au sa fie bune la pastele care vreau sa le fac :P :P ....multumesc :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/08/2013 10:57

PUPI am sa incerc si eu tare bine arata :buuun: :buuun: pregatesti numai bunatati =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/08/2013 11:53

Pupi multumesc mult .. :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/08/2013 11:58

Ce bunatate!, cred ca am si eu o reteta pe undeva cam la fel. Imi place mai ales cu ciupercute din padure, chiar mi-ai dar o idee buna pentru sabat.

Sa vedem ce carne aproba poporul acum :wink:

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori