Caracatita cu macaroane scurte

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Caracatita cu macaroane scurte

Mesajde Theodora » 20/02/2007 01:32

Avem nevoie de

1 caracatita cca 1kg
2 cepe tocate
sos de rosii
1 pahar de vin alb(la alegere)
sare DOAR daca e nevoie
piper
foi de dafin
oregano
macaroane scurte 500 gr

NU SE PUNE SARE PT CA E SARATA DE LA SINE SI CARACATITA...GUSTATI INAINTE SI PUNETI DACA E NEVOIE APOI!

Eu folosesc caracatita congelata,am luat acum o marca noua,e cea mai buna si e tare frageda...mai buna ca cea proaspata...asta pt fetele din Grecia!

Imagine

Imagine

Avem grija sa scoatem ochiul inainte de gatit!

Imagine

Punem apoi caracatita in oala fara apa sa iasa tot lichidul din ea...cateva nimute...

Imagine

Imagine

Cand animalul a ramas fara sucuri il scoatem si il taiem bucatele

Imagine

Punem in oala ulei de masline si calim ceapa

Imagine

Adaugam caracatita

Imagine

Si daca vreti in acest stadiu adaugam si vinul si il lasam sa se evaporeze putin...apoi punem sucul de rosii si restul de mirodenii si apa,apa nu am masurat-o dar e nevoie de suficienta sa aiba in ce sa fiarba...daca nu e frageda e nevoie cam de o ora jumate pt fiert...eu am fiert o ora aprox...

Imagine

Cand e fiarta caracatita si sosul e ingrosat e gata!

Imagine

Fierbem macaroanele,reteta e cu acest tip de macaroane

Imagine

Si apoi turnam sosul cu caracatita peste macaroane

Imagine

Si amestecam

Imagine

E delicios...pt iubitori!!!

Imagine

Am servit cu lagana

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 20/02/2007 01:36

Caracatita ca si alte multe fructe de mare sunt mancaruri de post...deci le puteti consuma in Postul Pastelui si in orice post...
La fel si Garizii,calamari,sepia...si nu mai imi vin in minte acum...!!!
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/02/2007 02:24

Ce bunatate! :roll: Nu am facut pana acum caracatita asa.Eu o fac mereu in salata cu cruditati in sos de lamaie,cu usturoi si ulei.
Dar in Grecia se mananca lagana(un fel de paine vad)cu macaroane?

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 20/02/2007 02:31

Nu neaparat...dar pt ca ieri a fost ziua in care am facut lagana si mie imi place paste cu paine...de aia am zis...dar nu e musai!!!
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/02/2007 02:41

Theodora scrie:Nu neaparat...dar pt ca ieri a fost ziua in care am facut lagana si mie imi place paste cu paine...de aia am zis...dar nu e musai!!!

Am inteles.Te-am intrebat deoarece sunt curioasa sa cunosc obisnuintele culinare si din alte tari. :)

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 20/02/2007 05:11

Felicitari. =D> Arata...nu am cuvinte sa iti spun cat de bine si sa stii ca se simte aroma de aici :P

Aici am aflat despre caracatita ca este indicat sa se congeleze cel putin 24 de ore pentru a se infragezi. Nu stiu din experienta cat este de adevarat, pentru ca nu am gatit niciodata proaspata. :(

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 20/02/2007 07:58

Theodora mi-ai facut o pofta, chiar imi ploua in gura, si desi nu am mancat pana acum decat picioare parjite sau clamari fritti cu sos marinara, de-abia astept sa caut sa fac si eu. Si cum e si de post.... Multumesc din suflet de idee.

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 20/02/2007 08:53

Super reteta...nici eu nu am prea mincat azi shi mie o poftaaaaaaaa!...dar... eu shtiam ca in post peste shi fructe de mare nu se maninca...in postul pashtelui se face de doua ori dezlegare la peshte.
liliana

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 21/02/2007 07:30

Fructele de mare sunt de post pentru ca nu au SANGE...asa ca poti manca linistita...stiu asta sigur,aici se tine post si e mare discutie pe tema asta..adica ce se mananca in post...la tv marefer...cat mai costa...si alte alea...chestia cu sangele o stiu de la soacra mea,ea mi-a zis ca tot ce nu are sange e considerat de post!
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 21/02/2007 10:13

merci Theodora...eu chiar nu shtiam ca pot sa maninc fructe de mare in post. In cazul asta se pot face o groaza de combinatii buuuuuune!!! :)
liliana


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori