Capsuni cu zahar, congelate

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Capsuni cu zahar, congelate

Mesajde lucia_bp » 04/06/2012 03:31

Grabiti-va pana mai sunt capsuni… La iarna o sa ma pomeniti…


Ingrediente:

-1 kg capsuni mai mici, coapte si ferme
-300- 400 g zahar
-zeama de la ½ lamaie

Altele:
-pahare de unica folosinta
-pungi alimentare

Preparare:

Spalati capsunile, curatati, lasati la scurs intr-o strecuratoare, apoi la zvantat pe un servet sau prosop absorbant.
Puneti-le intr-un bol, stropiti cu zeama de lamaie si adaugati zaharul. Amestecati prin scuturare si lasati 1- 2 ore cat sa-si lase sucul.
Alegeti pahare de unica folosinta in functie de cat de mare vreti sa fie portia de fructe congelate.
Puneti cate o punga in fiecare pahar care sa cuprinda toata suprafata interioara a acestuia si sa ramana cam 1/3 si in exteriorul lui.
Umpleti pungile cu amestecul de fructe, zahar si sirop pana la gura paharului si legati pungile astfel incat sa eliminati pe cat posibil tot aerul.
Dati la congelator peste noapte ( paharul cu fructele) cat sa se intareasca bine.
A doua zi, scoateti pungile cu fructele congelate din pahare, puneti-le intr-o punga de congelator, inchideti bine, inscriptionati si repuneti in congelator.

Se pastreaza foarte bine timp 12 luni; decongelati cantitatea dorita.

Precizari:

Aspectul este de dulceata foarte aromata. Este un adevarat deliciu; fructele se pastreaza intregi, fara sa lase zeama; se poate folosi ca dulceata la deserturi, clatite, amestecat cu iaurt, branza de vaci, gris sau orez cu lapte ( mai ales pentru copii), budinci, tarte, prajituri, etc.
La decongelare, capsunile au aspectul fructului proaspat ( nu vor fi vestejite).
Zeama de lamaie conserva parfumul originar. Zaharul pastreaza culoarea si aroma capsunilor proaspete.
Fişiere ataşate
CIMG1845.JPG
CIMG1845.JPG (118.79 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1846.JPG
CIMG1846.JPG (100.32 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1844.JPG
CIMG1844.JPG (107.39 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1843.JPG
CIMG1843.JPG (93.9 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1842.JPG
CIMG1842.JPG (95.49 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1832.JPG
CIMG1832.JPG (116.53 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1830.JPG
CIMG1830.JPG (110.12 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1819.JPG
CIMG1819.JPG (159.25 KiB) Vizualizat de 4410 ori
CIMG1818.JPG
CIMG1818.JPG (92.57 KiB) Vizualizat de 4410 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/06/2012 07:17

Incercati asa ceva, chiar si cu o portie mai mica...reduceti proportional si celelalte ingrediente...nu o sa va dezamageasca reteta si produsul finit...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/06/2012 07:37

Eu cred ca am pierdut startul la capsuni ca deja au inceput astia cu piersicile si caisele :badday:

Numai d'aia mari si cu gust cam de carton am gasit, o singura data am luat prin minune unii putin mai mici desi tot aveau gaura in mijloc, insa macar mi-am facut pofta :buuun:

dar daca mai gasesc ii pun ca tine =D> =D>

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/06/2012 08:43

Interesant mod de a pastra capsunile =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 06/06/2012 11:31

o idee foarte buna =D>
imi fac de lucru maine ,prin Obor si macar 1 kg de capsuni il pun in practica ,dupa reteta ta

ps:" imi fac de lucru" insemnand alimentarea cu ceapa,morcovi,verdeata,etc :P
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/06/2012 06:49

crista scrie:Eu cred ca am pierdut startul la capsuni ca deja au inceput astia cu piersicile si caisele :badday:

Numai d'aia mari si cu gust cam de carton am gasit, o singura data am luat prin minune unii putin mai mici desi tot aveau gaura in mijloc, insa macar mi-am facut pofta :buuun:

dar daca mai gasesc ii pun ca tine =D> =D>


Ai dreptate...din capsunii fara gust, miros, aroma, etc chiar nu merita pusi...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 07/06/2012 04:16

[quote="crista"]Eu cred ca am pierdut startul la capsuni ca deja au inceput astia cu piersicile si caisele :badday:

Numai d'aia mari si cu gust cam de carton am gasit, o singura data am luat prin minune unii putin mai mici desi tot aveau gaura in mijloc, insa macar mi-am facut pofta :buuun:

dar daca mai gasesc ii pun ca tine =D> =D>[/quote

cred ca le-ai cam pierdut crista
metoda minunata!!

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/06/2012 08:36

d_dana_a scrie:Interesant mod de a pastra capsunile =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:


Sunt printre fructele greu si dificil de congelat...foarte sensibile...si daca nu doresti ca dupa decongelare sa ai un " terci " aceasta este o varianta care elimina neajunsul...

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 08/06/2012 11:41

Imi place ideea ta Lucia! Este foarte utila! =D> =D> =D>

:hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/06/2012 07:04

carmenica scrie:o idee foarte buna =D>
imi fac de lucru maine ,prin Obor si macar 1 kg de capsuni il pun in practica ,dupa reteta ta

ps:" imi fac de lucru" insemnand alimentarea cu ceapa,morcovi,verdeata,etc :P


...poate si capsuni :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori