Cantucci II -(Danieluta)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Cantucci II -(Danieluta)

Mesajde Danieluta » 16/01/2014 12:36

Daca titlul este nepotrivit,il rog pe Adi sa-l schimbe!

La cererea Luciei,scriu si eu reteta mea de cantucci... :)

Ingrediente:

- 400 gr. faina
- 40 gr. unt topit(caldut)
- 4 gr. praf de copt pentru dulciuri(1/2 plic sau 1 lingura plina)
- 250 gr. zahar
- 190 gr. migdale(eu am folosit fructe confiate)
- 2 oua intregi + 3 galbenusuri
- 1 ou la sfirsit pentru uns
- un praf de sare

In primul rind cernem faina cu praful de copt! Eu am folosit praf de copt vanilat ("paneangeli").

Cele 2 oua intregi + cele 3 galbenusuri,zaharul si un praf de sare se pun la mixer si se amesteca f. bine pina devine o crema spumoasa,deschisa la culoare.Se adauga untul topit,caldut si se amesteca din nou.Se adauga si faina,pe rind si se amesteca bine dupa care se adauga migdalele sau fructele confiate.Eu am pus exact 5 linguri de fructe confiate! Daca folositi migdale,le prajiti inainte in cuptorul preincalzit la 190*C(374*F) pentru circa 3-4 minute,dupa care le lasati sa se raceasca. Scoateti aluatul pe o suprafata acoperita cu faina si formati o bila pe care o impartiti in jumatate.Fiecare jumatate o modelati ca pe un sul de circa 30 cm lungime.Acoperiti o tava cu hirtie pergament si puneti ambele suluri in tava dupa care le ungeti f. bine cu oul batut.Incalziti la inceput cuptorul la 190*C(374*F) si coaceti pentru 20 de minute.Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute dupa care taiati fiecare sul felii,in diagonala de circa 1 cm.Reduceti temperatura cuptorului la 170*C(340*F) si coaceti din nou cantucci pentru 15 minute.
POFTA BUNA!
Fişiere ataşate
img_3016.jpg
img_3016.jpg (97.6 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_2987.jpg
img_2987.jpg (42.19 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_2990.jpg
img_2990.jpg (59.9 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_2991.jpg
img_2991.jpg (74.12 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_2993.jpg
img_2993.jpg (102.28 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_2995.jpg
img_2995.jpg (100.09 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_8639.jpg
img_8639.jpg (98.28 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_3000.jpg
img_3000.jpg (115.64 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_3003.jpg
img_3003.jpg (147.26 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_3008.jpg
img_3008.jpg (144.08 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_3009.jpg
img_3009.jpg (138.66 KiB) Vizualizat de 1999 ori
img_3014.jpg
img_3014.jpg (108.97 KiB) Vizualizat de 1999 ori

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 16/01/2014 04:50

Dany arata foarte bine cantucci si se pare ca nici nu sant greu de facut,o intrebare sant moi sau crocanti?
hi

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 16/01/2014 04:54

maraarad scrie:Dany arata foarte bine cantucci si se pare ca nici nu sant greu de facut,o intrebare sant moi sau crocanti?


Mara,reteta asta este de cantucci care sint mai tari,mai crocanti,insa am o alta reteta scrisa de "cantucci morbidi",adica cantucci moi... :peace:

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... gezi-7277/

Iti multumesc... :hug:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Cantucci II -(Danieluta)

Mesajde biaskitchen » 16/01/2014 07:19

Felicitari! Arata foarte bine.
:master: :love: :master:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 16/01/2014 07:47

biaskitchen scrie:Felicitari! Arata foarte bine.
:master: :love: :master:


Bia,iti multumesc... :blushing:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/01/2014 08:00

Bravo =D> =D> =D> Felicitari, draga mea :flower: :flower: :flower: Vezi ca nu este asa de greu...

Reteta ta difera putin de a mea. Am sa o pregatesc pentru ca imi plac cantucci-i, mai avem si noi ceva de rontait si apoi, acestia, asa cum spui tu, sunt crocanti, ceea ce-i face mai mult pe placul nostru :buuun: :buuun: :buuun:

Pozele sunt excelente si sugestive, iar explicatiile sunt detaliate :peace:

Multumesc mult, Danieluta :master: :master: :master:

Te mai astept si cu alte delicatese :rugaciune:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 16/01/2014 12:08

DANI felicitari prezentare perfecta =D> =D> si o reteta pe masura am sa o incerc curand :) inca o data nota 10 =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 16/01/2014 03:12

Arata minunat si ma bucur ca ai postat reteta! =D> =D> =D> :master: :master: :master:

Dani felicitari draga mea pentru postarea frumoasa, pentru aceste cantucci minunate & gustoase si nu in ultimul rand pentru fotografii! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 16/01/2014 06:07

lucia_bp scrie:Bravo =D> =D> =D> Felicitari, draga mea :flower: :flower: :flower: Vezi ca nu este asa de greu...

Reteta ta difera putin de a mea. Am sa o pregatesc pentru ca imi plac cantucci-i, mai avem si noi ceva de rontait si apoi, acestia, asa cum spui tu, sunt crocanti, ceea ce-i face mai mult pe placul nostru :buuun: :buuun: :buuun:

Pozele sunt excelente si sugestive, iar explicatiile sunt detaliate :peace:

Multumesc mult, Danieluta :master: :master: :master:

Te mai astept si cu alte delicatese :rugaciune:

:hug: :hug: :hug:


Lucia,iti multumesc pentru aprecieri... :blushing: :hug: :pup:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 16/01/2014 06:09

alejoe scrie:DANI felicitari prezentare perfecta =D> =D> si o reteta pe masura am sa o incerc curand :) inca o data nota 10 =D> =D>


Claudia,iti multumesc draga mea pentru cuvintele frumoase... :hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori