Cake englezesc

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 24/10/2013 12:26

pupi scrie:Yafa sa nu razi de mine acuma....mereu vad aici macis dar nu am incarcat niciodata, nu stiu exact ce este , ce gust are etc, etc :P :P ....dai tu la fata ceva informatii??
Nu ma incumetsa cumpar sau sa folosesc pentru ca nu cunosc nimic in legaturacu produsul asta....pupici si mersi ( nici nucsoara nu prea ma incanta) :( .... :hug: :hug: :pup:


Pupi scumpica, macis este de fapt coaja nucusoarei, in general lumea o cunoaste sub numele floare de nucusoara, dar ea este mai mult coaja care protejeaza nuca.

Proaspata are culoarea rosie ecarlat daca provine din insulele Molustei din Indonezia - devine portocalie cand este uscata-, sau galbena daca provine din insula Grenade- devine brun galbui uscata.
Inainte de a fi folosita se usuca la soare timp de 2 saptamani.

In Caraibe se foloseste impreuna cu carapacea si nucusoara - formand trei condimente- pentru prepararea dulcetilor.

In Europa cel mai folosita este in Anglia si in bucataria olandeza.

Este mai fina si mai piperata decat nucusoara de unde se combina foarte bine atat in preparate sarate cat si dulci.
In sarat, macis-ul se foloseste la pregatirea pestilor cu carne fina, dar si cu carnea alba. Se combina perfect cu sosul bechamel, cu sufleurile de branza, cu cartofii, orezul, morcovul si oul.
In dulce, o utilisam cu fructele trase la tigaie, in sosurile de ciocolata, la tartele cu mere sau la tartele cu lamaie.

Inafara proprietatilor gustative macis-ul are calitati anti-diareice, sedative, anti-reumatice, ajuta digestia si respiratia.

In cantitate mare poate fi hallucinogen si toxic.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/10/2013 07:06

Elo, mersi mult, am sa incerc si eu totusi sa vad ce si cum cu toate ca nu imi place ncsoara. In multe retete se foloseste dar mereu am sarit peste ea cu toate ca o adaug la condimente cand scriu reteta :hug: :pup: :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 24/10/2013 10:19

pupi scrie:Elo, mersi mult, am sa incerc si eu totusi sa vad ce si cum cu toate ca nu imi place ncsoara. In multe retete se foloseste dar mereu am sarit peste ea cu toate ca o adaug la condimente cand scriu reteta :hug: :pup: :flower:


Cu drag, stii eu o folosesc la piure si la sosul bechamel in mod curent. Am vazut in Africa ca o foloseau si la porumbul fiert pe cocean, puneau sare si macis.

Te pupic :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori