Cake englezesc

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Cake englezesc

Mesajde yafa » 21/09/2010 11:41

So british!

Odata, intoarsa de la Londra unde gustasem acest cake m-am bagat cu nasul in blogosfera si am cautat reteta de mi s-au lungit urechile. Gaseam scones la fiecare pas, dar nici urma de minunatul chec cu aer atat de englezesc si pe care il degusti cu migala la ora ceaiului. Apoi am dat de retete, una mai colorata ca alta, dar nici una care sa semene cu bunatatea aceea ce imi statea in farfurie mie la Londra.
Am abandonat si cautarile si am oftat incercand sa-i uit gustul.
La inceputul anului acesta descoperind un nou blog si frunzarindu-l am dat peste grozavie, reteta originala! Ce bucurie pe mine, bineinteles ca nu am rezistat sa nu-l incerc!
Il ador, sper sa va placa si voua la fel de mult!

Ingrediente:

175g de unt
175g de zahar
225g de faina
4 oua
1/2 lingurita de macis daca nu aveti inlocuiti cu nucusoara
50g de melasa
50g de pudra de migdale
1/2 lingurita de praf de copt
50g de fructe confiate
50g de cirese confiate
225g de stafide(facultativ)
1 lingura de brandy sau rom
80g de migadale taiate fin
1 lingura de golden syrup sau miere

Prepararea:

Preincalzim cuptorul la 160°C.
Taiam maruntel fructele confiate si le marinam impreuna cu stafidele in brandy sau rom.

Amestecam faina cu macisul sau nucusoara si praful de copt. Batem spuma untul cu zaharul, adaugam ouale batute, amestecam bine.

Incorporam faina in amestecul de unt si oua, intercaland cu melasa si pudra de migdale.
Incorporam amestecul de fructe, pastram cateva cirese deoparte, iar restul le taiam in doua si le adaugam la aluat.

Amestecam bine si pastram din rezultat ~75g.
Varsam restul intr-o tava de chec cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp amestecam cele 75g cu ciresele pastrate si migdalele taiate fin si o lingura de golden syrup sau miere.
*Mai puteti adauga nuci sau alte fructe seci dupa placere.

Dupa cele 45 de minute retragem din cuptor cake-ul si varsam amestecul de mai sus deasupra. Reinfurnam inca 40 de minute acoperind cu foaie de aluminiu.
Scoatem foaia de aluminiu si mai lasam inca cateva minute sa se rumeneasca la suprafata.

Retragem din cuptor si il asezam sa se racoreasca pe o grila. Cel mai bine este se degusta a doua zi.

Pofta buna! :)
Fişiere ataşate
P1050333.JPG
P1050333.JPG (79.36 KiB) Vizualizat de 3676 ori
P1050336.JPG
P1050336.JPG (62.78 KiB) Vizualizat de 3676 ori
P1050329.JPG
P1050329.JPG (79.67 KiB) Vizualizat de 3676 ori
P1050328.JPG
P1050328.JPG (83.77 KiB) Vizualizat de 3676 ori
P1050326.JPG
P1050326.JPG (58.16 KiB) Vizualizat de 3676 ori
P1050325.JPG
P1050325.JPG (59.01 KiB) Vizualizat de 3676 ori
P1050324.JPG
P1050324.JPG (111.33 KiB) Vizualizat de 3676 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 22/09/2010 08:10

Deliciosss...eu sunt mare amatoare de ceaiuri, pot spune ca am o colectie speciala de ceaiuri si mereu dupa/amaiza, daca am 30 min libere prepar un ceai si servesc un fursec langa :roll:
Checul tau de nota zece imi face cu ochiul :wink: , oare pot inlocui melasa cu miere ?

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/09/2010 09:34

Arata super ! Of , eu as face asa cum este in reteta dar daca incep sa scot fructele confiate ,stafidele ...alor mei nu prea le sta bine ...adio chec englezesc . :?
De ce nu... as putea proba si fara la urma urmei :wink: :peace: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/09/2010 10:04

=D> =D> =D> ii simt aroma numai uitandu-ma la poze :hug:

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 22/09/2010 11:52

Yafa, ce bine arata! Cred ca e demential!!!
Ai manute magice :)

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/09/2010 02:42

thea scrie:Deliciosss...eu sunt mare amatoare de ceaiuri, pot spune ca am o colectie speciala de ceaiuri si mereu dupa/amaiza, daca am 30 min libere prepar un ceai si servesc un fursec langa :roll:
Checul tau de nota zece imi face cu ochiul :wink: , oare pot inlocui melasa cu miere ?


Multumesc Thea si eu sunt o mare amatoare de ceaiuri.
Poti inlocui melasa cu mierea insa nu vei avea acelasi rezultat. Nici in gust, nici in culoarea checului. :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/09/2010 02:44

nicoleta64 scrie:Arata super ! Of , eu as face asa cum este in reteta dar daca incep sa scot fructele confiate ,stafidele ...alor mei nu prea le sta bine ...adio chec englezesc . :?
De ce nu... as putea proba si fara la urma urmei :wink: :peace: :flower:


Nico, multumesc mult! Poti incerca fara fructe, va iesi mai mult ca o turta dulce. :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/09/2010 02:45

pupi scrie:=D> =D> =D> ii simt aroma numai uitandu-ma la poze :hug:


Tare mi-ar fi fost drag sa impartim o portioara la un ceai... :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/09/2010 02:47

sabina1609 scrie:Yafa, ce bine arata! Cred ca e demential!!!
Ai manute magice :)


Multumesc Sabina, tare bine ar fi fost sa fi fost magice, asa ca la Mary Poppins ;) :P
:flower: :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/09/2010 10:34

La cat de :buuun: :buuun: :buuun: este nu pot sa va spun decat: " Sa va fie de bine ! "

:master: :flower: :master: :flower: :master: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori