Budinca cu spanac si carne tocata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Budinca cu spanac si carne tocata

Mesajde maria MIHULESCU » 23/10/2006 09:30

INGREDIENTE pentru 6 persoane :

- 600 gr cartofi fierti,
- 500 gr spanac fiert si tocat,
- 2-3 cartofi,
- 1 ceapa,
- 2 morcovi fierti,
- 500 gr carne tocata (eu am folosit piept de pui si curcan),
- 200 gr de bulion,
- felii de branza topita ( se poate folosi orice de branza rasa),
- 100 ml ulei,
- sare, piper, dafin (dupa gust)

PREPARARE:
Se toaca ceapa si se inmoaie putin in 50 ml ulei, apoi se adauga carnea tocata, iar dupa 2 minute se pune bulionul, sare, piper, praf de foi de dafin (dupa gust).

Jumatate din cantitatea de cartofii fierti se sfarama cu o furculita si se pun un in tava care va fi introdusa in cuptor si unde s-a pus uleiul ramas, apoi se pune al doilea strat de carnea tocata , al treilea de spanacul fiert, se pun cartofii ramasi. La final se acoera totul cu feliile de branza topita si se orneaza cu felii de morcovi fierti.

Se da la cuptorul incalzit la 180ÂşC pana se gratineaza branza.

TIMP DE PREPARARE : 15-20 MINUTE
Fişiere ataşate
04.JPG
abia am putut salva o portie pentru poza
04.JPG (57.4 KiB) Vizualizat de 4546 ori
03.JPG
cred ca trebuia lasata mai putin la gratinat
03.JPG (65.79 KiB) Vizualizat de 4546 ori
02.JPG
preparata pentru gratinar
02.JPG (53.85 KiB) Vizualizat de 4546 ori
01.JPG
01.JPG (67.31 KiB) Vizualizat de 4546 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/10/2006 09:38

super !! =D> ce ma bucur .. o reteta si cu dragele mele felii de brinza topita :wink:

Usor si buun :buuun: si mai ales tare frumos ornata !!

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 23/10/2006 09:52

Multumesc, Crista. Esti draguta. Acum ca am reusit sa instalez un program cu care pot sa micsorez pozele, voi pune de acum mai multe retete si mai usore. Imi plac retetele complicte, dar care se fac usor si repede.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/10/2006 10:09

Maria de ce n-ai strigat ca iti trimiteam eu program de micsorat.. irfanview... daca mai ai nevoie de ceva vreodata trage semnal de alarma...

Eu abia astept retetele usoare de la tine..

Si din seria " si eu am gatit usor azi" .. eu am facut musaca de cartofi - cu cartofii cruzi ca eu sunt mai lenesa - si am pus feliile de brinza topita in mijloc intre carne si ultimul strat de cartofi ...

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 24/10/2006 09:01

f. frumoasa,ai ornat-o tare frumos ce surpriza placuta felicitari!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/10/2006 10:26

:) ce bunaaaa! pacat ca n-am spanac

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/10/2006 10:56

Cara .. improvizeaza .. poti sa pui mazare sau fasole verde pastai taiate marunt sau varza dulce /conopida/ dovlecei ... sau alte frunze verzi daca se gasesca pe la voi ( aici se gasesc frunze de sfecla .. foarte bune :buuun: ) .. mai exista si un fel de salata cu frunze mai groase care in Italia de obicei se pune in supa ( minesttra) sau cu care se umple alaut ca de pizza ...

si uite cum ai creat un fel de mincare nou .. :wink:

Avatar utilizator
PARADIS
Incepator
Mesaje: 160
Membru din: 14/11/2005 07:41
Contact:

Mesajde PARADIS » 24/10/2006 09:06

Maria,sunt fan tarte,budinci...hmm ce pofta mi-ai facut :buuun:
:flower:

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 24/10/2006 11:12

wow dar ce bine arata... deja ii simt mirosul


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori