Budinca cu mere si nuca de cocos

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Budinca cu mere si nuca de cocos

Mesajde lucia_bp » 14/11/2011 11:10

Fiecare dintre noi are in casa 4- 5 mere, 4 felii de paine- de orice fel, chiar si mai veche-, 1 cana de lapte, 4- 5 oua…deci, nu mai stati pe ganduri si rasfatati-va cu o budinca ce are ingrediente simple, este usor de preparat si foarte gustoasa !

Daca o serviti cu smantana sau iaurt veti fi placut surprinsi de combinatia fabuloasa :!:

Gustul perfect compenseaza detaliile estetice :wink: :buuun: :wink:

Ingrediente:

-4- 5 mere
-2- 3 linguri zeama de lamaie
-1 lingura unt clarificat ( ghee) sau unt
-2- 4 linguri zahar pudra

-4- 5 felii mari de paine
-1- 1 ½ cana lapte ( cana de 250 ml)
-3 linguri zahar tos
-5 oua
-1 lingurita scortisoara pudra
-stafide
-nuca prajita
-1 lingura apa de flori, optional
-2- 3 linguri nuca de cocos deshidratata
Pentru servit, optional:
-smantana groasa sau iaurt gras, bine scurs

Preparare:

Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra.
Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit.
Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine.
Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete ( cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul.
Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, peste mere intr-un strat si turnati apoi sosul ramas neabsorbit.
Presarati deasupra nuca de cocos.
Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie.
Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava.

Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.
Fişiere ataşate
CIMG5959.JPG
CIMG5959.JPG (113.47 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5967.JPG
CIMG5967.JPG (120.93 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5966.JPG
CIMG5966.JPG (117.99 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5961.JPG
CIMG5961.JPG (99.21 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5960.JPG
CIMG5960.JPG (119.35 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5958.JPG
CIMG5958.JPG (116.4 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5933.JPG
CIMG5933.JPG (122.35 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5929.JPG
CIMG5929.JPG (131.88 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5927.JPG
CIMG5927.JPG (119.58 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5925.JPG
CIMG5925.JPG (122.54 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5920.JPG
CIMG5920.JPG (143.66 KiB) Vizualizat de 3433 ori
CIMG5914.JPG
CIMG5914.JPG (102.16 KiB) Vizualizat de 3435 ori
CIMG5911.JPG
CIMG5911.JPG (114.79 KiB) Vizualizat de 3435 ori
CIMG5913.JPG
CIMG5913.JPG (103.43 KiB) Vizualizat de 3435 ori
CIMG5908.JPG
CIMG5908.JPG (90.88 KiB) Vizualizat de 3435 ori
CIMG5905.JPG
CIMG5905.JPG (56.11 KiB) Vizualizat de 3435 ori
CIMG5898.JPG
CIMG5898.JPG (89.86 KiB) Vizualizat de 3435 ori
CIMG5892.JPG
CIMG5892.JPG (82.92 KiB) Vizualizat de 3435 ori
CIMG5889.JPG
CIMG5889.JPG (113.35 KiB) Vizualizat de 3435 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 14/11/2011 11:50

chiar ma face curioasa reteta ta,am salvat-o si vreau sa o incerc,mai ales ca e si usor de pregatit :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 14/11/2011 06:42

Nu ratati aceasta reteta !

Merita facuta macar o data :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/11/2011 06:55

La mine painea uscata merge in cuptor si se transforma in pesmet....budinca asta o fac din resturi de cozonac sau resturi de panettone....este super buna....o fac in general fara mere si pun sos caramel sau ciocolata deasupra....am sa fac odata si sub forma asta , asa cu mere si paine +condimente....ne plac budincile astea si este un mod tare fain de a recicla resturile uscate.... :hug: :pup: :hug: :pup:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 14/11/2011 08:49

A picat la fix reteta asta.Soacra ne-a indulcit vineri cu 3 cozonaci mari, pufosi, cu nuca si colturile mai putin umplute au fost ocolite.Ma gandeam la o budinca de cozonac.Nu stiam retea cu mere. :roll: :roll: :roll: Trebuie sa fie tare buna.
Incet -incet se contureaza ,cu ajutorul Luciei,meniul meu pe aceasta saptamana. :hug: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/11/2011 08:57

yaya6 scrie:chiar ma face curioasa reteta ta,am salvat-o si vreau sa o incerc,mai ales ca e si usor de pregatit :hug:


Astept " verdictul " :D :wink: :wink:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/11/2011 09:58

pupi scrie:La mine painea uscata merge in cuptor si se transforma in pesmet....budinca asta o fac din resturi de cozonac sau resturi de panettone....este super buna....o fac in general fara mere si pun sos caramel sau ciocolata deasupra....am sa fac odata si sub forma asta , asa cu mere si paine +condimente....ne plac budincile astea si este un mod tare fain de a recicla resturile uscate.... :hug: :pup: :hug: :pup:


Stiu retetele tale...am si facut budinca cu cozonac...si aceasta este pe aproape...

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 16/11/2011 11:18

Tocmai am dat budinca la cuptor :party: Abia astept sa fie gata :flower: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/11/2011 05:16

5 august, ai sa te lingi pe degete :D :D :hug: :pup:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 16/11/2011 05:26

Budinca este deliciasa,sau mai corect scris,a fost :wink: Poze nu am mai apucat sa fac,eram cu totii prea flamanzi .

Am folosit paine integrala(cozonacul s-a mancat pana la ultima firimitura),singurul sortiment avut in casa si ma gandeam ca o sa "dauneze"compozitiei,dar nu a fost deloc asa.
Lucia :hug: :pup:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori