Branza de vaci si smantana (de casa)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Branza de vaci si smantana (de casa)

Mesajde pupi » 25/10/2008 07:32

Am pus intr-un vas laptele proaspat muls cam9 litri si am lasat sa se prinda. L-am acoperit cu un servetel iar cind s-a ales zerul de lapte am pus oala pe foc( la temperatura mica sa nuse arda pe fund si sa se afume laptele) , am mai miscat din cind de oala ( am scuturat) si cind a fost suficient de cald am luat de pe foc( eu iau temperatura laptelui punand mina pe paratii vasului in care se incalzeste , daca pot sa tin mana pe pereti atunci este ok , daca nu pot tine mana este prea fierbinte laptele si incazul asta brinza iese cam gumoasa si nu este buna) Am strecurat printr-o sita ( sa nu rideti , am cumparat o sita de strecutat vopseaua )si aia o pun pa un vas dupa ce marea parte a zerului s-a scurs si las acolo pina nu mai iese zer dinbrinza. Despre smantana , am inceput sa adun cu lingura , usor ,de pe suprafata laptelui , de trei ori , o data dimineata cind m-am trezit( laptele l-am pus la prins seara) , apoi inca odata seara inainte de a merge la culcare si a treia oara in ziua urmatoare dimineata iar spre seara deja zerul s-a separat de branza.
Fişiere ataşate
0#07.jpg
branza la scurs ultima faza
0#07.jpg (63.82 KiB) Vizualizat de 17692 ori
0#05.jpg
aici este imediat dupa ce am pus in saculet branza din oala in care am incalzit. Se scurge de zer
0#05.jpg (26.55 KiB) Vizualizat de 17692 ori
0#04.jpg
saculetul de scurs si oala in care se vede cum s-a ales zerul de brinza
0#04.jpg (66.03 KiB) Vizualizat de 17692 ori
0[04.jpg
borcanul in care am colectat smantana de doua ori
0[04.jpg (43.37 KiB) Vizualizat de 17692 ori
0[03.jpg
asa adun smantana de pe suprafata laptelui ( am adunat in total un litru si inca putin)
0[03.jpg (26.34 KiB) Vizualizat de 17692 ori
0[02.jpg
prima tura de smantana adunata
0[02.jpg (50.07 KiB) Vizualizat de 17692 ori
0[01.jpg
laptele la prins ( intr-un loc mai caldut trebuie pus)
0[01.jpg (28.92 KiB) Vizualizat de 17692 ori

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 25/10/2008 02:00

Bravo Pupi! =D> =D> =D>
Tot ce este pregatit in casa este mai sanatos si cu adevarat 100% natural fata de produsele similare din supermarket.
Ce pofta mi-ai facut de branza de vaci cu smantana si mamaliguta :buuun: :buuun: :buuun:
Cata branza ti-a iesit din 9 litrii de lapte?
:flower:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 25/10/2008 03:51

exact asa fac si eu branza cand am lapte mai mult :)

felicitari :flower: :flower: foarte frumos explicat
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/10/2008 06:26

Lory - 5 august multumesc frumos, si eu am facut mamaliga cu branza si smantana. Din laptele avut mi-a iesit ceva mai mult de un litru de smantana si 1kg branza. De regula vara cind fac imi iese cam 1,6 ml amantana si aproape 2 kg de branza, poate 1,8 kg cam asa ceva, depinde gramajul de cit de mult scurg branza. In fine eu sint multumita ca aici la noi in magazine nu este branza de vaci ca si acasa( este ceva careseamana dar nu este cea care o stiu eu) asa ca am cautat o ferma de vaci ( are un roman aici prin preajma) si ne-am abonat la el . Ne aduce laptele acasa , stim ca este organic 100% si nici la pret nu e diferemnta mare fata de alimentara> poate citiva centi la galon( 3,76ml are un galon) :hug: :hug: Sa nu va mai spun seara inainte de culcare un pahar cu lapte de vaca putin incalzt ct de bine te linisteste si te face sa dormi, tare bun ptr asa ceva.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/10/2008 06:27

5 august - am uitat sa iti spun ca nu am scurs branza prea tare acuma , cred ca de aia mi-a iesit asa de mult acuma.

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 25/10/2008 09:13

Multumesc pentru precizari Pupi. :hug:

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 25/10/2008 10:04

pupi scrie:Lory - 5 august multumesc frumos, si eu am facut mamaliga cu branza si smantana. Din laptele avut mi-a iesit ceva mai mult de un litru de smantana si 1kg branza. De regula vara cind fac imi iese cam 1,6 ml amantana si aproape 2 kg de branza, poate 1,8 kg cam asa ceva, depinde gramajul de cit de mult scurg branza. In fine eu sint multumita ca aici la noi in magazine nu este branza de vaci ca si acasa( este ceva careseamana dar nu este cea care o stiu eu) asa ca am cautat o ferma de vaci ( are un roman aici prin preajma) si ne-am abonat la el . Ne aduce laptele acasa , stim ca este organic 100% si nici la pret nu e diferemnta mare fata de alimentara> poate citiva centi la galon( 3,76ml are un galon) :hug: :hug: Sa nu va mai spun seara inainte de culcare un pahar cu lapte de vaca putin incalzt ct de bine te linisteste si te face sa dormi, tare bun ptr asa ceva.

Tot ma uitam la laptele tau si vedeam eu ca nu-i cel din comert :( si cum sa iasa branza asa de buna ? si dupa am citit de unde ai tu laptele.
Ce norocoasa esti ca mananci si branza sanatoasa si lapte bun si gras. :buuun:
Pupi eu dau cate 7 euro :flower: pe un kg de smantana de la magazinul romanesc dar sigur nu e mai bun ca al tau :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 25/10/2008 10:07

Aici in Italia cu ce tip de lapte as putea face si eu branza de vaci? ,specific ca stau la oras
[img]http://

"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 26/10/2008 01:05

Stefy - nu stiu ce sa iti spun si eu locuiesc la oras dar nu departe ( prin suburbii unde este zona de ferme am gasit ferma asta de vaci . Intimplator proprietarul fermei este roman si are contract cu statul ptr lapte si pe linga asta mai are si clienti abonati. El aduce laptele acasa la fiecare. Poate gasesti si tu prin preajma orasului tau ( undeva la tara , nu tare departe de casa, ceva asemanator. Dar poti sa incerci cu lapte gras , 3% sau mai gras sa faci. nu fa decit din un litur sa vezi ce iese si daca functioneaza treci la treaba. :P :P Sper sa poti rezolva ceva , sa ma tii la curent :flower: :hug:

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 27/10/2008 01:25

Pupi am sa incerc doar cum zici tu cu un lapte mai gras,mai sunt dozatoare cu lapte la litru si parea mai gras,am sa-ncerc cu ala cu prima ocazie :) ca ferme pe aici =))
[img]http://

"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori