Bors de gaina cu tocmagi

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Bors de gaina cu tocmagi

Mesajde gospodariu » 01/01/2016 10:13

o gaina grasa de tara;
o ceapa;
1-2 morcovi;
1 ardel rosu;
2 rosii coapte;
marar/patrunjel;
bors de putina ;
1 ou;
sare;
faina alba;
ardel iute(optional);
smantana(optional);<br/><br/> Se transeaza gaina si se pune la fiert.Sincer eu pun la bors o gaina intreaga fara piept.De fiert,o fierb in oala minune,pentru ca imi fierbe foarte usor.
Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la fiert sub presiune.Dupa 30-40 minute se adauga legumele taiate cubulete.Se pune iar capacul si se mai lasa sa fiarba sub presiune 20 minute.
In acest timp pregatim tocmagii(taiteii de casa).Se framanta un aluat tare dintr-un ou,sare si faina,se intinde o foaie si se taie fideluta.
Cand carnea si legumele sunt aproape fierte,se adauga tocmagii ,sare si borsul si se mai fierbe aproximativ 10 minute.Dupa ce se opreste focul,se presara patrunjel verde deasupra.
Se serveste cu ardel iute si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta. <br/><br/>
Fişiere ataşate
picture_008.jpg
picture_008.jpg (53.42 KiB) Vizualizat de 2246 ori
picture_018.jpg
picture_018.jpg (55.04 KiB) Vizualizat de 2246 ori
picture_3124.jpg
picture_3124.jpg (91.23 KiB) Vizualizat de 2246 ori
picture_030.jpg
picture_030.jpg (102.41 KiB) Vizualizat de 2246 ori
2013_09_28_13_15_49.jpg
2013_09_28_13_15_49.jpg (89.74 KiB) Vizualizat de 2246 ori

Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori