Bordatino - supa toscana din kale, fasole uscata si malai

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/11/2014 03:20

:hug: Claudia...

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/11/2014 09:07

Am sa o incerc si eu ...imi place cum arata in farfurie....am fasole din gradina si ceapa si morcovi( tot de acolo) deci am sa o fac jumate bio si jumate " de magazin" :wink: :P . Sigur nu am sa o fierb asa de mult( ma intreb de ce ai tinul 40 de minute pe foc???) ...ai folosit fasole nefiarta si de aia ai tinul pe foc atata timp??.... probabil am sa o fac maine ( nu am nici o frunza verde prin casa azi....am sa cumpar dupa masa kale)....imi place idea cu malaiul....mersi de idee si reteta :D

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/11/2014 07:41

Pupi nu stiu cit se coace malaiul in mamaliga in Ro dar eu atita il fierb mereu, si cind fac mamaliga nu il tin mai putin de 40 minute, mai mult da :-)

Fasolea a fost fiarta separat la inceput, scrie in reteta ... era din aia cruda, scoasa din teaca asta vara si congelata deci nu uscata, nu a trebuit sa o tin la umflat si am fiert-o separat destul de rapid ( nu mai tin minte dar cred ca in 20 minute era fiarta ). INSA, retetele italiene cu fasole boabe nu sunt ca cele romanesti in care boaba ramine intreaga in zeama, aici le fierbi si amesteci pina cind o parte ( nu toata) din fasole se sfarima si se amesteca in zema acare in felul asta se ingroasa . Minestrele italiene sunt groase si putin zemoase, cind nu ai chef sa faci operatiunea asta scoti o parte din fasole , o strivesti tu si o versi inapoi in supa.

Aici pentru ca oricum trebuia sa fiarba malaiul, nu imi place crud, si tata fierbea mamaliga mai mult, a fost perfect. Dar daca tu gusti si crezi ca e suficient mai putin sau daca folosesti malai instant din ala prefiert sigur ca nu trebuie sa lasi pe foc asa mult pentru ca oricum restul ingredientelor sunt gata fierte ( fasolea de ex.).

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/11/2014 11:07

Am facut supa....am sa pun pozele mai tarziu....inca nu le-am descarcat si nici nu am gustat inca...revin cu impresii :D

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/11/2014 06:46

Pupi sunt curioasa mai ales daca ti-a placut.

Si cit timp ai fiert-o ?

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/11/2014 11:29

Crista, am facut, ne-a placut si am pozat supa doar in vas chiar dupa ce am stins focul....poza e cam intunecata, nu se vede prea bine...Am facut doar din 1 lt apa deci am mancat ieri si a ramas si pentru azi si gata.....am sa pastrez reteta pentru perioada de dupa post sa adaug in ea bacon prajit si poate ceva [parmesan/telemea/cascaval mai aromat etc...imi place.
Am avut boabe de fasole fiarta in congelator( mereu pastrez din astea pentru zile negre) deci reteta a mers super rapid. Am pus kale la oparit in apa( am fiert mai bine zis 4 minute) si in apa aia am pus ceapa si morcovul si usturoiul , am fiert pana morcovul s-a inmuiat pe treisfert am, adaugat fasolea decongelata( am zdrobit cateva boabe) si frunzele de kale le-am pus dupa vreo 5 minute dupa fasole. Indata dupa ce am adaugat fasolea am pus si 4 linguri de malai ultra fin( corn meal) si in timpul scurs pana la adaugarea frunzelor, malaiul s-a fiert...deci in total nu stiu cat timp a trecut dar pot spune ca a fost rapid de tot( morcovul cubulete micute de tot a fiert rapid, ceapa nu a trebuit nici aia sa stea prea mult in apa) poate a fiert mai putin de jumate de orade cand am inceput si pana am terminat totul
Fişiere ataşate
007_supa.jpg
007_supa.jpg (38.93 KiB) Vizualizat de 2246 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/11/2014 06:51

Pupi ma bucur mult... cred ca depinde mult de malai eu folosesc numai din cel macinat grosolan.
:hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/11/2014 09:24

Am vrut sa intreb daca din ala folosesti , ala stiu ca se fierbe mult...la noi ii spune polenta la ala...corn meal pe care il folosesc eu este malaiul foarte fin ( parca in Romania ii spunea malai grisat) este foarte fin, auriu si nu este din cel prefiert dar se fierbe repede...ca 3-4 minute cel mult si e gata

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/11/2014 10:55

exact Pupi, din pacate nu stiu denumirile din Romania :-( dar e cam asa si aici , eu folosesc numai din asta gros de fierbe mult ca imi place mult gustul lui si unul prefiert care fierbe dupa marca in 3,5 sau 10 min maxim vara

important e sa va placa :hug:

Nu are legatura cu bucataria vegetariana dar in satele astea de munte la mine se face stilul asta de supa dar foarte groasa ca o mamaliga moale de fapt cu fasole boabe si sorici fiert =)) =)) =)) dupa post poate incercam :party:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori