Borani cu sfecla

Ai constatat ca greutatea ta a scapat din frau? Sau tocmai ai obtinut greutatea visata in urma unei cure de slabire eficiente? Aici poti posta cum ai reusit sa slabesti sau poti citi cum ai putea sa slabesti cat mai sanatos si eficient.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Borani cu sfecla

Mesajde cartederetete.ro » 06/04/2011 08:08

Un nou fel de salata cu iaurt iranian,de data aceasta cu sfecla. Boranis sunt salate din gastronomia persana si contin iaurt amestecat cu diferite legume. Se servesc cu kebab, chiftele,supe,paine si ca acompanient pe langa bautura. Se pot servi si cu lipii sau paine turceasca.
La reteta de aici am folosit sfecla proaspata,dar se poate folosi si sfecla fiarta sau coapta.

Ingrediente:
200 gr iaurt cremos
4 linguri de sfecla data pe razatoare
sare
piper
menta proaspata sau uscata (eu am folosit uscata)

Sfecla se da pe razatoare sau se taie marunt cu cutitul.
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Se da la rece ca sa se imbine aromele
Fişiere ataşate
borani.jpg
borani.jpg (50.03 KiB) Vizualizat de 4151 ori
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/04/2011 07:13

este o reteta minunata tocmai ti-o admiram ieri pe blog :flower: iar astazi o pun in practica ( vin cu dovada mai tirziu )

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/04/2011 07:48

Am facut in toamna si eu asa o salata, cu aproape aceleasi ingrediente ( am pus smantana in loc de iaurt), dar nici habar nu aveam ca aceasta ii este denumirea :o :o :o

Foarte buna :buuun: :buuun: :buuun:

Felicitari :!: :!: :!:

=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 07/04/2011 09:43

crista scrie:este o reteta minunata tocmai ti-o admiram ieri pe blog :flower: iar astazi o pun in practica ( vin cu dovada mai tirziu )


Multumesc de vizita. Sper sa iti placa si tie ,combinatia iaurt - menta e super :hug: :hug: :hug:
http://cartederetete.ro

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 07/04/2011 09:48

lucia_bp scrie:Am facut in toamna si eu asa o salata, cu aproape aceleasi ingrediente ( am pus smantana in loc de iaurt), dar nici habar nu aveam ca aceasta ii este denumirea :o :o :o

Foarte buna :buuun: :buuun: :buuun:

Felicitari :!: :!: :!:

=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:


Acuma i-ai gasit si denumirea :) :hug: :hug:
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/04/2011 10:38

si legenda numelui este interesanta :

Burandokht sau Purandokhtera regina imperiului Sassanid ( o parte din vechiul imperiu persian inainte de invazia araba ) prin anii 630, se pare ca ea ar fi spus: " nu este nicio diferenta daca regele e femeie sau barbat atita timp cit el sau ea guverneaza cu cinste " a fost prima feminista din lume . :flower:
Acestei regine ii placeau mult felurile de mincare pe baza de iaurt asa incit felurile de mincare de acest fel au primit numele Porani in amintirea ei iar in timp au devenit Borani .

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 07/04/2011 01:04

crista scrie:si legenda numelui este interesanta :

Burandokht sau Purandokhtera regina imperiului Sassanid ( o parte din vechiul imperiu persian inainte de invazia araba ) prin anii 630, se pare ca ea ar fi spus: " nu este nicio diferenta daca regele e femeie sau barbat atita timp cit el sau ea guverneaza cu cinste " a fost prima feminista din lume . :flower:
Acestei regine ii placeau mult felurile de mincare pe baza de iaurt asa incit felurile de mincare de acest fel au primit numele Porani in amintirea ei iar in timp au devenit Borani .


super :) :master: :master: :master: chiar n-am stiut!!! :hug: :hug:
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/04/2011 09:24

Am sosit cu dovada ... foarte bun la gust !Am incercat o prezentare diferita pentru ca aveam sfecla deja coapta si taiata felii in congelator .
Iaurtul cu cit e mai gras si mai scurs prin strecuratoare si un tifon cu atit e mai bine, dupa gustul meu.
Am adaugat un fir de ulei de masline si un strop de lamiie asa am gasit scris in alte retete si oricum imi place mai mult, sfecla e cam dulceaga de fel .
Fişiere ataşate
Immagine 1125picnik.jpg
Immagine 1125picnik.jpg (105.52 KiB) Vizualizat de 3964 ori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 08/04/2011 09:30

crista scrie:Am sosit cu dovada ... foarte bun la gust !Am incercat o prezentare diferita pentru ca aveam sfecla deja coapta si taiata felii in congelator .
Iaurtul cu cit e mai gras si mai scurs prin strecuratoare si un tifon cu atit e mai bine, dupa gustul meu.
Am adaugat un fir de ulei de masline si un strop de lamiie asa am gasit scris in alte retete si oricum imi place mai mult, sfecla e cam dulceaga de fel .


Multumesc ca ai incercat,imi place mult cum ti-a iesit! Cred ca in mod normal sfecla trebuia sa fie coapta sau fiarta,dar mie mi-a fost mai usor asa si imi si place proaspata.
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/04/2011 09:45

eu oricum nu gasesc decit deja coapta si curatata de coaja la magazin ..

mi-a placut, a mincat pina si jumatatea mea cu cununie care nu se inghesuie la iaurt de felul lui deci asa l-am pacalit sa manince :P , o sa incerc si cu spanac ca imi facea cu ochiul prin poze


linga salata asta am avut frigaruie de pui ( pulpa de pui cubulete, tinuta la macerat in iaurt+ zeama de lamiie+ lei de maslina + condimente de mici =)) ) acoperit vasul cu folie si tinut la frigider 6-8 ore .. n.am poza ca eram deja in crize, am facut un fum in casa si eu curatenia de paste am terminat-o , perdelele imi erau curate si parfumate iar acum miroasea ca la cort si vecinii mai aveau putin pina sa cheme pompierii :x


Înapoi la “Cure de slabire”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator