Bolle ( licoare aromata din fructe proaspete)

Cunoasteti retete de bauturi, de cocktail-uri sau alte amestecuri care garanteaza succesul unei petreceri? Postati-le aici pentru cei mai putin cunoscatori, dar la fel de petrecareti.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Bolle ( licoare aromata din fructe proaspete)

Mesajde pupi » 27/09/2010 01:56

Daca te uiti pe la" raionu"l de bauturi cam bate vantul :( ....sant 3 pagini mari si late ( si cand te gandesti ca RC-ul are deja 5 ani :? ) cu niste cocktailuri bune :buuun: , ....nu prea sant comentate :x ....se pare ca lumea prefera sa dea banii din buzunar pentru preparate din comert decat sa le prepare pe cele proprii.... nu e treaba mea, dar m-am gandit sa pun visinata si bolle-ul meu aici....vad ca nu exista asa ceva in cartea de bucate :( ....si cand te gandesti cat este de buna si putin costisitoare.....usor de preparat - ce e drept -timp lung de asteptare :wink: , dar iarna este exact ce trebuie la o masa festiva, unde sant mai multe doamne sau la o sueta cu prietenele :wink:
Reteta este de la bunica, cu bolle-ul asta si cu visinata in casa , am crescut :clipocit: ....preferatul meu -bolle-ul....in special fructele din el :P :D

Deci in ordinea aparitiei lor, fructele ( doar cele zemoase) se pun in borcan... cantitati -dupa cum se cere :peace:

Fructe de sezon, cele zemoase doar
zahar dupa cum se cere
vodca sau alcool

Pe masura aparitiei lor fructele se pun in borcan acoperite de un start de zahar si apoi se toarna cateva paharele de alcool alimentar sau vodca peste ele.
Fructele se spala, se aleg cele sanatoase, se curata de codite, cele de marime mica se lasa intregi, cele mari ( caise , piersici) se feliaza si se scot samburii, se aseaza intr-un borcan mare ( aste depinde de cantitatea pe care vreti sa o faceti, eu am folosit borcane de 4 litri..
Stratul de fruct trebuie sa fie cam de 2 degete , se acopera cu zahar tos intr-un strat cam de 1.5 cm si apoi se toarna vodca sau spirt alimentar peste ele, doar cat sa fie acoperite fructele. SE continua procedeul asta pe masura aparitiei fructelor.
Se incepe cu capsunile, pentru ca ele sant primele aparute, apoi se adauga zmeura, cirese, caise foarte coapte, piersici foarte coapte, coacaze, afine, visine, struguri...
Peste fiecare strat de fruct adaugat se pune zahar sa le acoperiti si putin alcool alimentar sau vodca....in timp zaharul se topeste, fructele isi imprumuta aromele si se imbata cu alcoolul :P ....procesul e indelungat pentru ca trebuie asteptat fiecare sezon cu fructele lui, dar sincer, merita efortul :buuun: ....Eu am preparat bautura asta acuma 3 ani si am cam uitat de ea pe raft in camara ( in general fiind tarie , o folosim doar in perioada rece a anului :clipocit: )....azi , incercand sa fac putin mai mult loc pe rafturi am dat de borcanele de bolle si visinata....am deschis borcanele si am gustat .....o nebunie de gusturi, arome, fructele alea imbibate in alcool, licoarea dulce si tare, exact atat cat trebuie sa te inveseleasca putin :wink:
Bautura se serveste in pahare inalte de vin, cu picior, se pun cateva fructe apoi putina licoare deaspura....fructele se consuma cu lingurita ,licoarea se bea :P ....langa saratele sau alune, la o sueta unde femeile sant in majoritate, este bautura ideala, feminina :clipocit: :clipocit:
Fişiere ataşate
037 bolle.jpg
037 bolle.jpg (36.3 KiB) Vizualizat de 3708 ori
034 la o sueta.jpg
034 la o sueta.jpg (33.09 KiB) Vizualizat de 3708 ori
032 bolle.jpg
032 bolle.jpg (38.83 KiB) Vizualizat de 3708 ori
029 bolle.jpg
029 bolle.jpg (44.5 KiB) Vizualizat de 3708 ori
026 bolle.jpg
026 bolle.jpg (55.51 KiB) Vizualizat de 3708 ori
025 bolle.jpg
025 bolle.jpg (62.18 KiB) Vizualizat de 3708 ori
032 bolle.jpg
032 bolle.jpg (38.83 KiB) Vizualizat de 3708 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 27/09/2010 10:31

He,he,he ...te cam rasfeti dumneata vad, dar te iertam ca si pe noi :roll: :roll: :roll:
:P :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/09/2010 07:09

Ne-am destrabalat putin ieri :P ....am de dat si la altii :hug: , numai sa ajunga pe la usa mea :pup:

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 27/09/2010 07:20

Oooooo...n-am mai facut "bolle" de ani de zile...delicios! Nu stiam cum ii spune si l-am botezat ZOMBIE, sigur iti imaginezi de ce =))
Bucataria salveaza Romania!

http://vorbalilianei.blogspot.com/

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/09/2010 09:38

Liliano mama draga :hug: , cred ca numele de "botez" e pe masura =)) ...inteleg perfect de ce =))

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 27/09/2010 10:10

Am cotrobait si eu dupa borcane :P :P :P ...am si golit cateva, printre care si bolle si visinele vii intr-altele mai mici...Cu alte cuvinte uite dovada de bolle pe sfarsite (noroc ca mai am doua borcane :wink: )
[ brrrrrrrrr, ce poza!!!!!]
Fişiere ataşate
P9130039.JPG
P9130039.JPG (19.4 KiB) Vizualizat de 3631 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/09/2010 10:43

Deci asa :x ,.... mai santeti unele dintre voi care faceti asa bunatate de bautura si o tineti ascunsa :shock: :x :x :D :D ....ahhhh ce bunatate :buuun: ....Iulia draga, dezmat facem cand ne intalnim :party: :party: :party: ....cu voia lui Dumnezeu , in doi ani :rugaciune: :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 27/09/2010 10:47

pupi scrie:Deci asa :x ,.... mai santeti unele dintre voi care faceti asa bunatate de bautura si o tineti ascunsa :shock: :x :x :D :D ....ahhhh ce bunatate :buuun: ....Iulia draga, dezmat facem cand ne intalnim :party: :party: :party: ....cu voia lui Dumnezeu , in doi ani :rugaciune: :hug:

Pai cum de nu? Nimic bun nu ne scapa :D!
...Sa te-auda TheManUpStairs :rugaciune:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 28/09/2010 05:00

Offf Pupi,ce-mi faci tu mie cu bauturica asta... :buuun: :hug: :pup: :flower:

As face si eu dar mi-e frica sa nu iasa prea "tare"... :roll: Cite grade are alcool-ul(vodca) care ai folosit tu?

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 28/09/2010 08:42

Ahaaaaaa...iaca m-ati starnit...stati numa' sa dau adunarea la licori pentru o poza si va invit numaidecat la o degustare! Pupi, pentru tine pun deoparte o tuica de Calugareni :D
Bucataria salveaza Romania!



http://vorbalilianei.blogspot.com/


Înapoi la “Bauturi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori