Boeuf bourguignon

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Boeuf bourguignon

Mesajde beius47 » 17/11/2007 05:40

Ingrediente:
1 kg carne de bœuf, bucati ca pt tocana
200 gr lardons - kaizer taiat bucatele
2-3 cepe
4 morcovi
1-2 cutii ciuperci de Paris,
1 lingura de faina
ž l vin rosu
ulei, sare, piper, usturoi, foi de dafin, patrunjel
1 oala minune

Se caleste putin ceapa in ulei se pune kaizerul bucatele, se lasa putin la prajit, dupa care se adauga carnea taiata cuburi si se prajeste pe toate partile. Se adauga lingura de faina si se amesteca bine. Se pun ciupercile, morcovii taiati rondele, sare, piper, foi de dafin, patrunjel si se acopera cu vinul rosu. Se inchide oala minune si se lasa pe foc 1 ora - 1 ora si jumatate din momentul in care supapa incepe sa „fluiere”. :paguba: :paguba:

Se serveste cu cartofi fierti sau paste si bineinteles pt adulti un pahar cu vin rosu – a se consuma cu moderatie ( vinul, nu mancarea....) :flower:
Se serveste cu muraturi, in cazul de fata gogosari din Ro si cui ii place ardei iuti...
Fişiere ataşate
bb10.jpg
bb10.jpg (145.67 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb9.jpg
bb9.jpg (145.05 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb8.jpg
dupa o ora de fiert...
bb8.jpg (139.2 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb7.jpg
bb7.jpg (139.2 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb6.jpg
bb6.jpg (141.2 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb5.jpg
bb5.jpg (139.01 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb4.jpg
bb4.jpg (120.72 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb3.jpg
bb3.jpg (137.9 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb2.jpg
bb2.jpg (112.54 KiB) Vizualizat de 3751 ori
bb1.jpg
bb1.jpg (33.38 KiB) Vizualizat de 3751 ori
nadia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 17/11/2007 09:52

Arata bine =D> :roll: As prefera cu cartofi fierti si gogosari :wink: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 18/11/2007 10:38

bravo, o mancare aromata =D>

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/11/2007 11:35

=D> =D> =D> :buuun: Se poate inlocui lingura de faina cu una de bulion? Faina in sosuri, nu e buna prietena cu stomacul meu :roll:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 18/11/2007 11:39

=D> o mancare cu o savoare aparte :roll: ...
felicitari :flower:

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 18/11/2007 04:02

Maria ai incercat sa inlocuiesti faina cu maizena? Nici eu nu obisnuiesc sa fac sosuri cu faina pentru ca imi provoaca arsuri (aciditate).
Iulia Cristina

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 18/11/2007 06:29

Nadia, ma bucur asa de mult ca ai pus reteta asta, vroiam de mult sa o incerc!!!
Arata fantastic! Felicitari! :buuun: :buuun: :buuun:

:flower: :love: :hug:

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 19/11/2007 08:37

Simona, este f buna aceasta reteta, gustul depinde foarte mult de vinul folosit ....
nadia

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 19/11/2007 08:50

Nadia, tu pe care il recomanzi? As face saptamina viitoare dupa Thanksgiving!
simona :flower: :love: :hug: :master:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/11/2007 12:37

alexia291101 scrie:Maria ai incercat sa inlocuiesti faina cu maizena? Nici eu nu obisnuiesc sa fac sosuri cu faina pentru ca imi provoaca arsuri (aciditate).


Multumesc Alexia, am sa incerc. Din aceleasi motive nu folosesc nici eu faina la sosuri. Am maizena in casa, dar nu stiu cum si la ce poate folosi. Nici nu imi amintesc de ce am cumparat-o :P . Cred ca pentru vreun sos, :?: sau vreo prajitura :?: In general la sosuri pun mai mult blion si daca este acrisor, pun in el o lingura de miere :wink:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator