Biscuiti florentini

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Pentru black_sweet_crush

Mesajde antoniah » 17/11/2011 06:31

Bine te-am gasit! :hug:

Ai mare dreptate :) Au fost ceva resturi de blat dupa ”decupaje” dar au fost frumosi biscuitii asa rontunjori si a meritat. Am mancat si ”cazaturile” cum s-ar spune :)

Cu foarte mare drag v-as invita pe toate sa servim florentini. :hug:

Blatul biscuitilor este subtire (aproximativ de grosimea unui biscuit obisnuit, la care se adauga stratul de ciocolata) insa ma gandesc sa pregatesc aceeasi reteta intr-o tava mai mica (pentru ca blatul sa fie mai gros) si sa il tai astfel incat sa rezulte prajiturele mici (patrate cu latura de aproximativ 2,5 cm) :)

Iti multumesc mult pentru mesaj si pentru gandurile frumoase! Am inteles ca si tu esti mamica unui baietel (putin mai mare decat baietelul meu). Sa creasca mare, sa fie sanatos, fericit si sa gatiti impreuna cu mult spor!

Later edit: Felicitari pentru blog! :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 17/11/2011 06:52

Interesanta reteta ! nu sunt fff dulci ? o sa-i prepar neaparat, sunt foarte curioasa ce gust au .
felicitari !

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 17/11/2011 07:01

Aaa, ce draguta esti, mi-ai vizitat si blogul meu mic si sfrijit :roll: :blushing: .
Multumesc si eu. Noi gatim impreuna, atfel nu gateste nimeni :P .
Pupici

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Pentru Thea

Mesajde antoniah » 17/11/2011 07:51

Iti multumesc! Bine te-am gasit :hug:

Sunt dulci insa blatul pregatit este foarte subtire. Este important sa tai fructele confiate cat mai marunt posibil (tocmai pentru a putea pregati un blat subtire).

Poti sa folosesti daca doresti ciocolata amaruie, realizand astfel o imbinare intre dulce si usor amar (balanta inclina evident spre dulce).

Poti sa folosesti orice fructe confiate doresti (sau chiar un singur fruct). Noua ne plac fructele foarte dulci si de aceea m-am gandit o combinate a acestora (mango, caise, curmale) insa sunt sigura ca poti sa folosesti si fructe mai putin dulci sau chiar usor acrisoare (cirese acrisoare, coacaze).

Poti sa folosesti daca doresti miere mai putin dulce (miere de rapita - poti sa cumperi de la apicultori).

Este important de asemenea sa ai grija la untul pe care il folosesti (unt sarat).

Toate aceste ingrediente pot influenta (evident intr-o oarecare masura) gustul florentinilor pe care ii pregatesti.

Iti multumesc inca o data pentru mesaj si iti doresc mult spor in tot ceea ce faci!

:flower:
Ultima oară modificat 17/11/2011 08:19 de către antoniah, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Pentru black_sweet_crush

Mesajde antoniah » 17/11/2011 08:12

Blogul tau este foarte frumos! =D> =D> =D> Am sa il urmaresc de acum :)

Regula voastra: ”DACA NU GATIM TOTI NU GATESTE NIMENI” se aplica si la noi! =))
=)) =)) SUPER REGULA (eu ar trebui sa o si inramez) =))

Iti multumesc pentru mesaj!

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 18/11/2011 11:41

Foarte faina reteta, tre retinuta, dar mie imi place foarte tare cum ai raspuns la fiecare cu titlu..pt.... :P
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Pentru alinaraluca2000

Mesajde antoniah » 18/11/2011 12:08

Iti multumesc pentru mesaj.

Despre titlul postarilor... M-am bucurat sa multumesc fiecareia dintre fete in parte si am facut-o cu mult drag pentru ca la randul lor fiecare dintre ele mi-a adresat un mesaj personal (era oarecum firesc ca din respect sa fac acelasi lucru). Am ramas foarte placut surprinsa sa vad ce fete primitoare sunt. In spatele fiecarei retete postate pe site ”se ascund” gospodine desavarsite si persoane deosebit de prietenoase.

Ma bucur sa stiu ca iti plac biscuitii. Te-as invita si pe tine cu mult drag sa servim impreuna.

Iti doresc spor mult in bucatarie si in tot ceea ce faci!

P.S. M-a amuzat desenul tau :)

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 18/11/2011 12:54

pentru prima data cand mi-am pus acest "desen" sotul meu a spus ca mai bine de atat nici nu puteam sa-mi aleg, pt ca ma reprezinta la fix :P
ImagineImagineImagine


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori