Banuti cu nuci si ciocolata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Banuti cu nuci si ciocolata

Mesajde madi_marin » 27/12/2017 08:04

200 g făină
100 g nuci măcinate
120 g zahăr
1 vârf de cuţit de scorţişoară măcinată
1 ou rece
100 g unt rece
esenţă de migdale
coaja rasă de la o jumătate de portocală
Pentru umplutură şi decor:
120 g ciocolată cu lapte
50 g unt
70 ml frişcă lichidă
Pentru bănuţi:
Într-un vas încăpător se amestecă făina cernută cu 50 g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă repede un aluat. I se dă formă de bilă şi se dă la frigider acoperit cu folie de plastic pentru 30 de minute.

Între timp se prepara crema: se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, untul şi frişca lichidă. Se amestecă continuu până se obţine o cremă. Se lasă să se răcească.

După cele 30 de minute, aluatul se ăntinde ăn foaie nu prea subţire pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar cu gura mică.Se pun bănuţii pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 10 – 12 minute. Când sunt gata se lasă să se răcească puşi unul lângă altul, nu suprapuşi.

Se lipesc doi câte doi cu cremă, deasupra se ornează cu linii de cremă (pentru asta e nevoie să mai fie înmuiată la foc mic crema care capătă consistenţă) şi se presară cu restul de nuci măcinate. Se servesc a doua zi când s-au înmuiat de la cremă şi aromele s-au întrepătruns. Se pot păstra în cutii de metal pentru mai mult timp.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
656x440-banuti-cu-nuci-si-ciocolata-137773.jpg
656x440-banuti-cu-nuci-si-ciocolata-137773.jpg (54.74 KiB) Vizualizat de 457 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori