Bame cu perje uscate

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Monica Marton
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 09/01/2017 04:22

Bame cu perje uscate

Mesajde Monica Marton » 05/01/2018 11:50

Ingrediente necesare pentru două porţii:
• 1 praz
• 2 linguri de ulei de măsline
• 300 de grame de perje uscate şi desamburite
• 500 de grame de bame
• 300 ml suc de roşii
• 2 felii de lămâie
• 1/2 legătură de pătrunjel
• 1/2 linguriţă de piper roşu
• 1/2 linguriţă de turmeric
• un vârf de cuţit de cardamom
• un praf de sare
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul. Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente.
Poftă bună!

Fişiere ataşate
perje-bame2m.jpg
perje-bame2m.jpg (3.82 MiB) Vizualizat de 265 ori
perje-bamem.jpg
perje-bamem.jpg (3.94 MiB) Vizualizat de 265 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator