Pentru 12 muffinsuri mari
Aluat:
210 g făină
1 pliculeţ praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
75 ml miere
2 ouă
250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai lichidă)
50 g unt topit
Umplutura:
100 g nuci sfărâmate
75 g zahăr
1 linguriţă pudră de scorţişoară
50 g unt
Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară, la foc mic, până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.
Ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.
Ingredientele lichide: laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.
Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul, dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.
Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.
Poftă bună!
Baklava Muffins
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
-
- Incepator
- Mesaje: 0
- Membru din: 06/11/2015 11:46
Baklava Muffins
- Fişiere ataşate
-
- bm-11.jpg (108.13 KiB) Vizualizat de 1049 ori
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori