Ardei umpluti si sos

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ardei umpluti si sos

Mesajde lucia_bp » 03/01/2013 09:39

O reteta din vara…de vara…

Cand am scris reteta, gandul mi-a zburat spre “ Alina noastra “ din Turda - 5august, de care imi este tare, tare dor… :love: :love: :love:

Alina, iti doresc Un An Nou Fericit :!: alaturi de sot si de cei doi ingerasi ai tai :!: :!: :!: :hug: :hug: :hug:



Ingrediente

Pentru ardei
-2- 3 rosii
-3 ardei potriviti, grasi si carnosi
-3 fire ceapa verde
-1 ½ lingura orez
-250 g ciuperci proaspete
-1/2 legatura patrunjel
-1 lingura de unt
-sare
-piper
-unt

Pentru sos
-1 lingura unt
-1 lingura cu varf de faina
-250 ml lapte
-200 g smantana
-140 g branza topita la tub
-100 g telemea de vaci
-1/2 legatura patrunjel, tocat marunt
-sare
-piper

Preparare

Curatati rosiile de pielita, seminte si taiati-le cubulete; indepartati semintele si vinisoarele ardeilor taiati in jumatate, pastrand codita; taiati ceapa verde in rondele; tocati marunt patrunjelul.
Sotati orezul in untul topit si incins, circa 2-3 min sau pana ce se rumeneste putin, amestecand continuu.
Adaugati ciupercile curatate si feliate; caliti in continuare inca 3-4 min, amestecand, sau pana ce dispare zeama lasata de ciuperci.
Puneti apa calda cat sa acopere orezul, lasati la foc mic 20-25 min, completand cu cate putina apa calda ( la nevoie) pana ce orezul este facut.
Adaugati cubuletele de rosii si dupa 3-4 min, ceapa; lasati totul pe foc pana ce lichidul scade aproape de tot.
Dati deoparte, inglobati patrunjelul verde si condimentati cu sare, piper, dupa gust.
Umpleti jumatatile de ardei si puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins pentru 30-45 min, la 180 grade sau pana ce ardeii se rumenesc putin.
Intre timp, pregatiti sosul: caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa.
Inglobati branza topita, telemeaua sfaramata, smantana si lasati pe foc doar cat sa se omogenizeze compozitia.
Dati deoparte, puneti patrunjelul verde si potrivit gustul de sare si piper.

Serviti ardeii umpluti cat sunt calzi, impreuna cu sosul de branza.
Fişiere ataşate
CIMG3668.JPG
CIMG3668.JPG (116.61 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3673.JPG
CIMG3673.JPG (102.15 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3671.JPG
CIMG3671.JPG (127.11 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3640.JPG
CIMG3640.JPG (60.9 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3633.JPG
CIMG3633.JPG (125.43 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3631.JPG
CIMG3631.JPG (76.19 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3625.JPG
CIMG3625.JPG (84.54 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3658.JPG
CIMG3658.JPG (137.2 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3616.JPG
CIMG3616.JPG (106.19 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3615.JPG
CIMG3615.JPG (101.56 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3613.JPG
CIMG3613.JPG (147.89 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3610.JPG
CIMG3610.JPG (100.59 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3599.JPG
CIMG3599.JPG (106.52 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3545.JPG
CIMG3545.JPG (107.45 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3606.JPG
CIMG3606.JPG (76.73 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3602.JPG
CIMG3602.JPG (61.45 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3608.JPG
CIMG3608.JPG (100.35 KiB) Vizualizat de 3570 ori
CIMG3596.JPG
CIMG3596.JPG (110.6 KiB) Vizualizat de 3570 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
peppa
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 15/12/2012 04:19

Mesajde peppa » 03/01/2013 01:48

Ingenioasa reteta, lucia_bp =D> =D> =D>
If you're going to try, go all the way. Otherwise, don't even start.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/01/2013 10:44

peppa scrie:Ingenioasa reteta, lucia_bp =D> =D> =D>


Multumesc :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 06/01/2013 04:22

lucia :master: felicitari ca intotdeauna
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/01/2013 08:59

Am sa ii fac si eu....cu sos din asta nu am mancat inca. Sigur este tare bun...e pe lista sa o pregatesc cat de curand....mersi de reteta si idee :idea: :idea: :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/01/2013 09:20

Lucia,ca intotdeauna,DELICIOS! :master: =D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/01/2013 10:01

alejoe scrie:lucia :master: felicitari ca intotdeauna


Multumesc :pup: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 07/01/2013 03:34

delicios,am in plan ardei umpluti si eu,sosul cred ca -i super bun :master: :pup:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 07/01/2013 03:34

delicios,am in plan ardei umpluti si eu,sosul cred ca -i super bun :master: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/01/2013 10:06

pupi scrie:Am sa ii fac si eu....cu sos din asta nu am mancat inca. Sigur este tare bun...e pe lista sa o pregatesc cat de curand....mersi de reteta si idee :idea: :idea: :hug: :hug: :pup: :pup:


Cu placere :!: Sunt tare buni cu sosul langa ei si combinatia se potriveste :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori