Ardei umpluti cu peste

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
culinar
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 30/04/2014 10:43
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Ardei umpluti cu peste

Mesajde culinar » 03/12/2015 10:24

-1 kg de peste sau file de peste
-10 ardei grasi normali ca marime
-2 rosii
-3 cepe mari
-3 linguri de orez
-3 linguri de bullion
-2 linguri de ulei
-1 lingurita de sare
-½ lingurita de piper macinat
-1 borcan de suc de rosii (800ml)
-1 borcan de apa(800ml)
-½ legatura de patrunjel verde
-ciusca iute<br/><br/> Cum procedam, in primul rand ne ocupam de peste. Daca avem peste intreg, atunci curatam pestele de solzi daca este cazul si de intestine, li se taie capetele, cozile si aripioarele, apoi se spala bine. Carnea de peste se curata pe cat posibil de oase si se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pastreaza la rece. Toate legumele se curata si se spala, la ardei li se taie capacele si se curata de samburi, ceapa se taie marunt, patrunjelul se toaca marunt, din rosii se taie cate un capac pentru astupat ardeii, iar restul se taie cubulete mici. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim intai ceapa cu o lingita de sare, apoi adaugam orezul, pasta de tomate si amestecam 2-3 minute. Punem o ceasca de apa si continuam fierberea la foc mic pana cand orezul se umfla putin si zeama este absorbita. i Compozitia de umplutura astfel rezultata se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu carnea tocata de peste, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Fiecare ardei se umple cu umplutura de carne si legume, li se pune cate un capac din felii de rosie si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei inainte. Printre ardei se pun rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si apa in proportii egale. Se mai pot umple si cateva rosii scobite de miez inainte si asezate printre ardei, vor avea un gust minunat. Se pune patrunjel tocat, sare si piper dupa gust si se introduce tava in cuptorul incins la o temperatura de 180-200 de grade timp de 60 de minute, pana cand ardeii sunt gata si frumos rumeniti. Mai multe pe preparatedevis.ro <br/><br/> Reteta se prepara ca orice reteta de ardei umpluti clasica, este pentru 5-6 persoane si se prepara in aproximativ 90 de minute. Ardeii se servesc fierbinti sau calduti cu patrunjel verde tocat deasupra si un ardei iute alaturi. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2015/11/ar ... peste.html
Fişiere ataşate
Ardei umpluti cu peste-ardei-umpluti-cu-peste.jpg
Ardei umpluti cu peste-ardei-umpluti-cu-peste.jpg (75.17 KiB) Vizualizat de 1901 ori
preparatedevis.ro

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 07/12/2015 05:53

Bun :wink: ...nu am incercat aceasta reteta ,dar merita :wink:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori