Ardei umpluti cu mei si ton

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Ardei umpluti cu mei si ton

Mesajde nicoleta64 » 06/03/2015 06:29

Aseara am facut acesti ardei umpluti cu mei si ton .Am modificat putin o reteta care o fac eu deobicei ( http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... _ton-8400/) la care am adaugat niste mei fiert .Foarte buni au iesit, ii voi mai face si alta data. :roll:


Ingrediente:
2 bucati ardei grasi de marime medie
60-80 gr ton din conserva
4 linguri cu varf mei fiert *
1 catel de usturoi sau 1 lingurita usturoi granulat
patrunjel tocat
1 rosie
cateva masline negre sau verzi
1 lingura de parmigiano ras
oregan
ulei de masline
pesmet
sare, piper

Mod de preparare:
Se scurge tonul din conserva de ulei sau sucul propriu , se farimiteaza cu furculita. Se taie maslinele bucatele ,rosia cubulete. Se amesteca intr-un castron tonul, rosia cubulete ,maslinele tocate ,meiul fiert, oregan ,patrunjel tocat cat vrem, branza rasa. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Ardeii se taie in doua, se scoate semintele si filamentele. Se umplu cu compozitia de ton si mei ,se stropesc cu ulei ,se presara deasupra cu pesmet. Se pun ardeii umpluti in tava captusita cu hartie de cuptor .Se coc in cuptorul incalzit ,la o temperatura medie 180 ° C ,circa 40 minute ,pana se inmoaie si rumenesc deasupra. Se servesc calzi dar sunt foarte buni si reci .

*Cum se fierbe meiul:
Meiul se spala bine cu apa rece, apoi se pune la scurs intr-o strecuratoare. Inainte de a se fierbe este mai bine sa fie putin rumenit /prajit cu putin ulei in tigaie. Dupa ce l-ati rumenit se acopera cu o cantitate de apa egala de două ori volumul sau si se fierbe. Deci la 200 gr de mei se pune 400 ml. apa. Cand ajunge la punctul de fierbere, se reduce flacara la marime potrivita si se fierbe circa 20-25 de minute. Odata fiert ar fi mai bine sa fie lasat sa odihnească in oală, asa termina sa se umfle si absoarbe apa in exces.
Fişiere ataşate
ardei_umplut_cu_mei_si_ton.jpg
ardei_umplut_cu_mei_si_ton.jpg (127.15 KiB) Vizualizat de 4053 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/03/2015 08:49

O bunatateee... :buuun: Crezi ca pot sa-i fac cu farro in loc de mei?

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 06/03/2015 08:58

Foarte interesanta ideea de a folosi mei, imi place foarte mult (aveam o punga cu mei si nu stiam la ce sa o folosesc ca sa il valorific si sa il gatesc astfel incat sa rezulte ceva deosebit). Multumesc mult pentru idee! :master: Felicitari pentru ingeniozitatea si priceperea cu care gasesti de fiecare data o interpretare noua unei retete pe care ai mai pregatit-o anterior. =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

P.S. Imi place si ideea cu ansoa... :)

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/03/2015 08:09

Felicitari, Nicoleta pentru reteta =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:
Nu am gatit mei niciodata, dar m-ai facut sa ma gandesc mai bine si sa-l folosesc...intai reproduc reteta ta ( sa vad cum ne place...desi nu ma indoiesc de faptul ca este minunat), apoi voi mai cauta si alte retete cu el.

Multumesc :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/03/2015 08:11

Nico =D> =D> miei nu am mancat niciodata :( :D dar trebuie incercat :wink: :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 07/03/2015 10:40

=D> =D> =D> O combinatie foarte buna! =D> =D> =D>
MIKI

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 08/03/2015 01:06

Nico, ce idee buna! Pusa neaparat pe lista.

:hug: :hug: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/03/2015 08:09

Nicooooo ce minunatie de ardei!!! =D> =D> =D>

imi place ideea cu mei, ii raspund eu Danielutei ca merge si cu farro ( fiert ) si dupa mintea mea merge si cu cous cous sau bulgur .


o sa fac si eu ardei din astia :party: :party: :party:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 10/03/2015 04:20

crista scrie: imi place ideea cu mei, ii raspund eu Danielutei ca merge si cu farro ( fiert ) si dupa mintea mea merge si cu cous cous sau bulgur


Crista,iti multumesc pentru raspuns... :hug: Sigur am sa-i fac cu farro! :wink:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 11/03/2015 07:19

antoniah scrie:Foarte interesanta ideea de a folosi mei, imi place foarte mult (aveam o punga cu mei si nu stiam la ce sa o folosesc ca sa il valorific si sa il gatesc astfel incat sa rezulte ceva deosebit). Multumesc mult pentru idee! :master: Felicitari pentru ingeniozitatea si priceperea cu care gasesti de fiecare data o interpretare noua unei retete pe care ai mai pregatit-o anterior. =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

P.S. Imi place si ideea cu ansoa... :)


lucia_bp scrie:Felicitari, Nicoleta pentru reteta =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:
Nu am gatit mei niciodata, dar m-ai facut sa ma gandesc mai bine si sa-l folosesc...intai reproduc reteta ta ( sa vad cum ne place...desi nu ma indoiesc de faptul ca este minunat), apoi voi mai cauta si alte retete cu el.

Multumesc :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Antonia , Lucia : si pentru mine a fost acum prima oara cand am facut ceva cu mei . Super bun asa ca umplutura pt .ardei si cred pentru legume in general. M-am uitat dupa ceva retete, m-au atras niste chiftele cu mei si legume. Poate le fac curand. :roll: :hug:

Dani ...scuze ca nu ti-am raspuns imediat...nu imi vine mesaj de pe RC cand cineva raspunde la subiect. :( Drept sa-ti spun ...am uitat sa mai trec pe aici...desi pe RC am intrat.
Noroc cu Crista ca a raspuns. :pup: Cous cous este chiar cel mai asemanator sa zic cu meiul iar bulgur nu am idee ...inca nu am gatit cu el. :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 20 vizitatori