Aprilie 2006 - Alegere Reteta de Facut in Concurs

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Ce facem in Aprilie de Paste?

Chestionarul s-a închis pe data de 14/04/2006 12:42

Pasca
10
63%
Masa de Paste (pasca, oua, drob - aranjament)
6
38%
 
Voturi totale: 16

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/04/2006 08:19

Mai Angelique cred ca cer "azil.... culinar" la Milano . Aici acum 2 ani am gasit doar o bucata de os cu niste carnita cred ca sarmanul miel era mort de foame nu de cutit. Anul trecut n-am gasit deloc miel inainte de Pastele catolic, asta ca sa imi treaca poftele si ca sa ma linistesc ... ( nicaieri inseamna la Carefour si la Coop care imi sunt aproape ) , in timpul anului insa poti avea surpriza sa gasesti :x . Anul asta inca nu am vazut decit o punga cu un plamin si ceva de parca erau mate ... nu stiu ce porcarie era si mai costa si vreo 5-6 euroi punguta aia ... era mai putin de 1 kg cred, ca plaminul e usor.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 12/04/2006 09:37

O idee super cu pasca cu aluat de paine cu branza sarata...o sa "inventez" o reteta si as o fac si eu!
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 12/04/2006 09:48

In Grecia,azi mielul grecesc costa 11 euro kg si cel de export(Romania,Bulgaria,Albania) 6/7 euro kg...oricum ar fi e foarte scump si ceea ce zici tu Crista ca e in punga aia,am vazut si eu azi la Carrefour,sint intr-o punga doar mate in alta erau organele mielului si separat in tavita mai aveau aici organele gata taiate,maruntite pt supa de care va ziceam...grecii fac KOKORETSI,MAGIRITSA si alte alea cu toate astea!

KOKORETSI
Imagine

Imagine

Imagine

Este un fel de SOUVLAKI imens cu organele mielului si infasurat in intestine!!!...De jur imprejur!

Fişiere ataşate
spinsup.jpg
MAGIRITSA
spinsup.jpg (30.68 KiB) Vizualizat de 2275 ori
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/04/2006 10:07

Theodora m-ai omorit cu pozele ... am inundat tastatura .... :buuun: ( asta dupa ce din cauza pozei tale cu Anna Vissi mi-am pus niste muzica greceasca de pe http://www.e-radio.gr/ deci azi sunt in "perioada elenistica " :vis: )
Fac si aici .. adica mai la sud in Puglia ceva cu matele mielului la gratar dar deh.. pe acolo au stat grecii inaintea romanilor si apoi albanezii asa ca sunt destul de ...balcanici :lol: .

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 12/04/2006 11:17

dupa cum arata cred ca e tare bun, se simte de aici mirosul.....

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 12/04/2006 03:49

Crista..sant pline magazinele de miei ,taiati in toate felurile sau intregi ,sau doar coaste sau pulpa ,maruntaie si alte alea...preturi am vazut de la 4-6€ catre 11€daca se vb. doar de pulpa
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/04/2006 05:04

Soacra mea face pasca di aluat de paine si branza sarata, caci asa-i place socrului meu.Nu-i rea, dar parca tot celalta este mai buna.

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 12/04/2006 05:20

Pentru mine tot cea cu aluat de cozonac si branza dulce inauntru e cea mai buna :) Abia astept :D

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 12/04/2006 07:50

si pentru mine la fel :)
..aluat de cozonac+branza dulce(de vaca)+stafide :hug:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 13/04/2006 07:39

de accord cu cara sa nu uitam stafidele! :buuun:
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori