Aperitiv cu mamaliguta si hribi

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Aperitiv cu mamaliguta si hribi

Mesajde antoniah » 01/04/2013 12:42

INGREDIENTE:

- 220 g malai
- 300 g hribi
- 1 1/2 ardei gras rosu mare
- 3 - 4 catei de usturoi
- 3 linguri cu ulei vegetal pentru wok (ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, ulei de susan, cu ghimbir si usturoi)
- 1 lingura amestec de uleiuri vegetale pentru wok si ulei de floarea soarelui cu ardei Chipotle
- 4 - 6 linguri cu pasta de rosii (optional)
- 1/2 lingurita cu frunze de marar uscate si maruntite (optional)
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde si negru

MOD DE PREPARARE:

- Se pregatesc toate ingredientele necesare. Se pune apa la fiert si se adauga sarea. - Cand apa fierbe se adauga malaiul ”in ploaie”, amestecand continuu (pentru a evita sa se formeze cocoloase). Se fierbe mamaliguta timp de 10 minute (pana este bine preparata termic). Mamaliguta calda se rastoarna intr-o tava / vas din sticla termorezistenta clatit in prealabil cu apa rece (alegeti dimensiunea tavii / vasului in functie de inaltimea pe care doriti sa o aiba bucatelele de mamaliga taiate la final). Se lasa mamaliguta sa se raceasca in tava / vas la temperatura camerei.
- Hribii se scurg de lichid apoi se taie bucatele. Excesul de apa se indeparteaza cu ajutorul unor servetele absorbante pentru bucatarie.
- Ardeiul gras se taie cubulete
- Usturoiul se taie felii subtiri.
- Se taie bucatele de mamaliguta dupa preferinte (eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 7 cm pe care am clatit-o in prealabil cu apa rece).
- Se pune pe gratar amestecul realizat din ulei vegetal pentru wok (ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, ulei de susan, cu ghimbir si usturoi) si ulei de floarea soarelui cu ardei Chipotle (excesul de ulei se indeparteaza cu un servetel de bucatarie absorbant). Se pun pe gratar bucatelele de mamaliga pregatite anterior si se lasa sa se incalzeaza pana se rumenesc putin la suprafata.
- Intre timp se caleste putin usturoiul intr-o tigaie cu ulei pentru wok.
- Se adauga hribii, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se adauga ardeiul gras taiat bucatele, amestecand in continuare.
- Se condimenteaza amestecul dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde si negru.
- Compozitia pregatita si bucatelele de mamaliga de pe gratar trebuie pregatite in aceslasi timp astfel incat sa poata fi servite calde.
- Compozitia se adauga dupa preferinta la suprafata bucatelelor de mamaliga.
- Optional, se adauga la suprafata 1/2 - 1 lingurita cu pasta de rosii si frunzulite de marar maruntite pentru decor.
- Aperitivele se servesc calde.
Fişiere ataşate
14.JPG
14.JPG (61.51 KiB) Vizualizat de 1762 ori
13.JPG
13.JPG (64 KiB) Vizualizat de 1762 ori
12.JPG
12.JPG (71.95 KiB) Vizualizat de 1762 ori
11.JPG
11.JPG (88.54 KiB) Vizualizat de 1762 ori
10.JPG
10.JPG (59.9 KiB) Vizualizat de 1762 ori
09.JPG
09.JPG (110.2 KiB) Vizualizat de 1762 ori
08.JPG
08.JPG (88.62 KiB) Vizualizat de 1762 ori
07.JPG
07.JPG (104.02 KiB) Vizualizat de 1762 ori
06.JPG
06.JPG (88.14 KiB) Vizualizat de 1762 ori
05.JPG
05.JPG (84.72 KiB) Vizualizat de 1762 ori
04.JPG
04.JPG (76.99 KiB) Vizualizat de 1762 ori
03.JPG
03.JPG (99.36 KiB) Vizualizat de 1762 ori
02.JPG
02.JPG (129.07 KiB) Vizualizat de 1762 ori
01.JPG
01.JPG (136.27 KiB) Vizualizat de 1762 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 01/04/2013 12:46

Antonia... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

...si cu asta am zis tot! :flower: :flower: :flower:

NU te dezminti deloc... :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 01/04/2013 12:56

Danieluta scrie:Antonia... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

...si cu asta am zis tot! :flower: :flower: :flower:

NU te dezminti deloc... :hug: :pup: :hug:


Dani :hug: mie imi place mult mamaliguta si de aceea am pregatit ”stratul” ceva mai inalt (dar se adapteaza in functie de preferintele fiecaruia :lol: ).

Iti multumesc. Te pup. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 01/04/2013 01:15

ANTONIA subscriu ce a zis danieluta :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/04/2013 03:06

Delicios si de efect! :buuun: =D>
Si eu fac in genul asta ...decat ca nu mai pun pe gratar tartina de malai... :roll: :peace:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/04/2013 05:48

Mi-ai starnit poftele :buuun: :buuun: :buuun: ( Sa vezi cand vine Pupi :!: )

Amandoua poftim la mamaliga pentru ca ne place mult...Aici, ai facut din banala mamaliga o opera de arta :master: Doamne, cat de bine poate sa arate :o =D> =D> =D>

Felicitari, draga mea =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 01/04/2013 07:20

alejoe scrie:ANTONIA subscriu ce a zis danieluta :master: :master:


Iti multumesc Claudia. Am facut o combinatie intre ingrediente care imi plac foarte mult (poti adauga deasupra bucatelei de mamaliga tot ceea ce doresti si iti place): Imagine, Imagine si Imagine

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 01/04/2013 07:29

nicoleta64 scrie:Delicios si de efect! :buuun: =D>
Si eu fac in genul asta ...decat ca nu mai pun pe gratar tartina de malai... :roll: :peace:


Eu m-am gandit sa o pun putin pe gratar pentru ca imi place ”crusta” care se formeaza, aroma uleiurilor dar mai ales pentru ca pot pastra mamaliguta calda pana la servire (pana pregatesc compozitia cu ardei si hribi).

Mie imi place mamaliguta (de fapt din mancarea romaneasca traditionala, mamaliguta imi place cel mai mult) si intotdeauna ma bucur cand este ”pe lista”.

Iti multumesc. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 01/04/2013 07:32

lucia_bp scrie:Mi-ai starnit poftele :buuun: :buuun: :buuun: ( Sa vezi cand vine Pupi :!: )

Amandoua poftim la mamaliga pentru ca ne place mult...Aici, ai facut din banala mamaliga o opera de arta :master: Doamne, cat de bine poate sa arate :o =D> =D> =D>

Felicitari, draga mea =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Iti multumesc Lucia draga mea. Imi place si mie mamaliguta foarte mult. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 01/04/2013 09:40

Felicitari :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori