Aperitiv cu dovlecei... sau alte legume

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Aperitiv cu dovlecei... sau alte legume

Mesajde nicoleta64 » 30/05/2008 09:40

Dintr-un site/blog italian, am gasit aceasta reteta; se poate face si cu alte tipuri de legume, ardei gras, vinete, ceapa...
Eu am facut-o si cu ardei gras si mi-a placut foarte mult.

Ingrediente:

* o cutie mica de iaurt simplu (150 gr.)
* 2 cutii faina...folositi ca masura ,cea de la iaurt.
* 1/2 cutie de ulei de masline
* 2 oua
* 1 plic praf de copt pt.tarte si aluaturi sarate si pizze / puteti folosi un praf de copt clasic, dar fara sa fie vanilat )
* parmezan ras ...cat doriti...eu am pus 40gr./sau cascaval ,branza rasa
* 600gr. dovlecei
* 1-2 catei usturoi
* 2 linguri ulei masline
* oregan
* sare
............................................

Taiati dovlecelul in rondele destul de subtiri, puneti uleiul si usturoiul in tigaie, si dovlecelul taiat ,rumeniti putin, apoi adaugati putina apa si inabusiti pana cand se inmoaie dovlecelul. Scoateti usturoiul, sarati si lasati sa se raceasca,sa se scurga de apa care lasa. Intre timp amestecati bine , iaurtul , ouale, uleiul, parmezanul, faina , praful de copt si adaugati sare dupa gust. Cand dovleceii s-au racit ii uscam putin pe un servet de hartie de bucatarie…asa nu raman prea uzi ,apoi ii introducem in compozitia de mai sus. Tineti o mica parte, de pus deasupra. Compozitia o puneti intr-o forma rotunda cu un diam.de circa 20-24 cm. unsa cu putin unt si presarata cu faina, deasupra puneti dovleceii tinuti deoparte , preparati oregan ; bagati in cuptor la o temperatura de circa 180°-200°C, 30-40 minute...sau pana cand vedeti ca este gata. Puteti folosi deasemenea si o forma de chec.

In loc de dovlecei ,puteti folosi si alte legume ,ardei gras, ceapa, vinete.
La cea cu ardei, se pun 2 ardei grasi mai mari rosii/galbeni, taiati fasii, apoi caliti ca dovleceii.
Fişiere ataşate
8..jpg
8..jpg (52.21 KiB) Vizualizat de 4468 ori
7..jpg
7..jpg (69.8 KiB) Vizualizat de 4468 ori
6..jpg
6..jpg (74.9 KiB) Vizualizat de 4468 ori
5..jpg
5..jpg (49.98 KiB) Vizualizat de 4468 ori
4..jpg
4..jpg (59.22 KiB) Vizualizat de 4468 ori
3..jpg
3..jpg (44.62 KiB) Vizualizat de 4468 ori
2..jpg
2..jpg (62.88 KiB) Vizualizat de 4468 ori
Ultima oară modificat 30/05/2008 09:44 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/05/2008 09:43

Cea cu ardei arata cam asa...
Fişiere ataşate
5...jpg
5...jpg (37.41 KiB) Vizualizat de 4465 ori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 30/05/2008 10:35

UAU! imi place atre mult dovlecelul ...si reteta arata tare bine! Am sa pregatesc si eu ceva cu dovlecel :buuun:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 30/05/2008 10:41

pe mine aia cu ardei ma tenteaza mai mult, foarte bine arata :wink: :buuun:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 30/05/2008 02:48

:buuun: :buuun: :buuun: super bun.....bravissimo =D> =D>
:pup: :hug:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 30/05/2008 03:24

cred ca s-ar putea combina dovlecelul cu ardeiul :flower:

Foarte apetisante sunt Nico =D> =D> :flower:

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

???

Mesajde christeli » 30/05/2008 04:07

Cu ciuperci proaspete nu merge? :paguba:
Christeli

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 30/05/2008 04:19

:roll: :roll: :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Re: ???

Mesajde nicoleta64 » 30/05/2008 04:23

christeli scrie:Cu ciuperci proaspete nu merge? :paguba:


Chiar as vrea sa fac si cu ciuperci... dupa mine, ar merge mai bine cele din conserva .

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 30/05/2008 04:25

:) Eu ma gandisem la bureti proaspeti.
Christeli


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori