Amandine

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Amandine

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 09:44

Pentru blat ai nevoie de:
10 oua, 300 g faina, 200g zahar,30 ml ulei, o lingura rom sau zeama de lamaie,0 lingura pudra de migdale, sirop de zahar ars facut din 2 linguri zahar stins cu 2-3 linguri apa,1 praf de copt.

Siropul:400 ml apa, 150g zafar, aromme(esenta rom, vanilie, coaja de lamaie)
Pt. crema:350 g unt, 200g zahar pudra, 50g cacao, esenta rom, vanilie.cca 50 g migdale prajite in cuptor.
Pt. glazura:400g ciocolata, 3 linguri ulei.
Pt. decor: 250g frisca, 1 plic intaritor de frisca,visine/cirese glasate, migdale.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0100.JPG
2005_0320Image0100.JPG (98.67 KiB) Vizualizat de 18337 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 09:52

Cum procedezi pt. blat:
-pregatesti cuptorul;
-tapetezi tava cu hartie de copt(ai nevoie de o tava de cca 23X33cm);
-incepi cu preperarea siropului de zakar ars:intr-o craticioara pui 2 linguri de zahar, il caramelizezi si-l stingi cu 2-3 linguri de apa.Il lasi deoparte.Pana pregatesti celelalte ingrediente va avea exact temperatura potrivita.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0101.JPG
2005_0320Image0101.JPG (110.61 KiB) Vizualizat de 18335 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 09:55

Separi albusurile de galbenusuri.Pregatesti galbenuurile:picuri uleiul ca la maioneza,siropul caramel si apa.Le lasi sa astepte.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0103.JPG
2005_0320Image0103.JPG (93.33 KiB) Vizualizat de 18334 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 10:01

Bati albusurile spuma, pui zaharul, bati din nou pana se intaresc iar si pui romul(NU esenta) sau zeama de lamaie(are acelasi efect:topeste zaharul).
Pui galbenusurile pregatite peste albusuri, faina, pudra de migdale(migdale date prin masina de nuci) si praful de copt.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0104.JPG
2005_0320Image0104.JPG (57.38 KiB) Vizualizat de 18333 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 10:12

Torni aluatul in tava si pui la copt pt. cca 35 de minute.Scoti din cuptor si lasi sa se raceasca.Rece, tai blatul in trei si le asezi cu grija in cate o tava, pt a le insiropa. In timpul in care se coace blatul pregatesti crema(freci untul cu mixerul, pui zaharul pudra, cacao si aromele)Pt. sirop fierbi apa cu zaharul pana se topeste zaharul, iar la sfarsit pui aromele.
Imparti siropul in trei cantitati egale si insiropezi cu rabdare cele trei blaturi, avand grija sa intre tot siropul in foi.
Imparti si crema in doua cantitati egale si pui o parte peste prima foaie.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0131.JPG
2005_0320Image0131.JPG (139.87 KiB) Vizualizat de 18330 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 10:14

Peste stratul de crema se pun migdale taiate.Cu grija se pune a doua foaie cu grija si se repeta operatia.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0133.JPG
2005_0320Image0133.JPG (57.9 KiB) Vizualizat de 18329 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 10:24

Se pune si cea de-a treia foaie(tot cu grija, caci este insiropata!).Se lasa prajitura la rece cateva ore .Se intareste crema si se taie usor.Se portioneaza in bucati de 5X5 sau alte dimensiuni, dupa dorinta:eu le-am facut cam de 4X6.
Se rade ciocolata si se topeste la Bain-Marie.Se pun 2-3 linguri de ulei:devine mai fluida si mai lucioasa.Se toarna cu lingura ciocolata pe fiecare bucata, lasamd sa curga pe marginile prajiturii.Sincer, eu n-am fost prea incantata de glazura.Alta data voi cauta serbet.
Si pentru ca nu am fost multumita de aspect am incercat sa-l cirijez cu ajutorul decorului.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0138.JPG
2005_0320Image0138.JPG (66.21 KiB) Vizualizat de 18327 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 10:24

Se pune si cea de-a treia foaie(tot cu grija, caci este insiropata!).Se lasa prajitura la rece cateva ore .Se intareste crema si se taie usor.Se portioneaza in bucati de 5X5 sau alte dimensiuni, dupa dorinta:eu le-am facut cam de 4X6.
Se rade ciocolata si se topeste la Bain-Marie.Se pun 2-3 linguri de ulei:devine mai fluida si mai lucioasa.Se toarna cu lingura ciocolata pe fiecare bucata, lasamd sa curga pe marginile prajiturii.Sincer, eu n-am fost prea incantata de glazura.Alta data voi cauta serbet.
Si pentru ca nu am fost multumita de aspect am incercat sa-l cirijez cu ajutorul decorului.
Fişiere ataşate
2005_0320Image0138.JPG
2005_0320Image0138.JPG (66.21 KiB) Vizualizat de 18327 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/04/2006 10:26

Gustul insa este deosebit.Si are acea aroma de zahar, caracteristica anamdinelor(de la siropul caramel)
Fişiere ataşate
2005_0320Image0140.JPG
2005_0320Image0140.JPG (81.77 KiB) Vizualizat de 18326 ori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 28/04/2006 11:30

Faina prajitura! =D> Numai nu stiu daca as avea rabdarea necesara sa o prepar! :blushing:


P.s Miha se vede ca incepi sa te familiarizezi cu aparatul foto digital! :love: Din ce in ce mai multe fotografii faine! =D>
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro


Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori