Amandine

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Amandine

Mesajde gicuta69 » 22/09/2015 04:22

Blat:
6 oua
175 g zahar
8 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
3 linguri apa
o lingurita praf de copt
un praf de sare
Crema:
200 g unt(minim 80% grasime)
150 g zahar
30 g cacao
100 ml apa
2 galbenusuri
1/2 sticluta esenta de rom
Sirop:
300 ml apa
6 linguri zahar
2 pliculete ness
o sticluta esenta de rom
Glazura:
200 g ciocolata (50 % cacao)
150 ml fisca lichida
unt(cat o nuca)
Decor:
100 g ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida.
<br/><br/> Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit ,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.
Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.La sfarsit adaugam esenta de rom .
Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la <br/><br/>
Fişiere ataşate
18..jpg
18..jpg (65.31 KiB) Vizualizat de 10196 ori
17..jpg
17..jpg (82.43 KiB) Vizualizat de 10196 ori
16..jpg
16..jpg (112.53 KiB) Vizualizat de 10196 ori
15..jpg
15..jpg (53.04 KiB) Vizualizat de 10196 ori
14..jpg
14..jpg (49.53 KiB) Vizualizat de 10196 ori
13..jpg
13..jpg (52.15 KiB) Vizualizat de 10196 ori
12..jpg
12..jpg (102.95 KiB) Vizualizat de 10196 ori
11..jpg
11..jpg (121.32 KiB) Vizualizat de 10196 ori
10..jpg
10..jpg (45.91 KiB) Vizualizat de 10196 ori
9..jpg
9..jpg (75.1 KiB) Vizualizat de 10196 ori
8..jpg
8..jpg (66.83 KiB) Vizualizat de 10196 ori
7..jpg
7..jpg (53.32 KiB) Vizualizat de 10196 ori
6..jpg
6..jpg (83.06 KiB) Vizualizat de 10196 ori
5..jpg
5..jpg (213.55 KiB) Vizualizat de 10196 ori
4..jpg
4..jpg (141.74 KiB) Vizualizat de 10196 ori
3..jpg
3..jpg (80.47 KiB) Vizualizat de 10196 ori
2..jpg
2..jpg (99.76 KiB) Vizualizat de 10196 ori
1..jpg
1..jpg (74 KiB) Vizualizat de 10196 ori
19..jpg
19..jpg (113.08 KiB) Vizualizat de 10196 ori
Gicuta

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 22/09/2015 11:06

Phoa, mai Gicuta, te "banuiesc" din ce in ce mai mult ca esti "profesionista"!
N-am mai mincat Amandine de "mii de ani" si niciodata inca, facute in casa! Intotdeauna am considerat prajiturile "de cofetarie" ca fiind groaznic de greu de facut (poate mai putin "Cartofii"), dar cu explicatiile si pozele tale frumoase, cred ca ma voi incumeta si eu; poate ceva mai simplificat, ca tort, ca sa economisesc timp!
=D> =D> =D> =D> si multumesc de reteta :master:

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Mesajde gicuta69 » 23/09/2015 10:47

angela_de scrie:Phoa, mai Gicuta, te "banuiesc" din ce in ce mai mult ca esti "profesionista"!
N-am mai mincat Amandine de "mii de ani" si niciodata inca, facute in casa! Intotdeauna am considerat prajiturile "de cofetarie" ca fiind groaznic de greu de facut (poate mai putin "Cartofii"), dar cu explicatiile si pozele tale frumoase, cred ca ma voi incumeta si eu; poate ceva mai simplificat, ca tort, ca sa economisesc timp!
=D> =D> =D> =D> si multumesc de reteta :master:
:) :hug: :hug:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/09/2015 01:25

Una din cele mai bune prajituri (iubesc la fel de mult "Ora 12") si imi place mult ce ai facut si cum arata! Am sa o incerc si eu (la tine pare atat de simplu), dar mai tot timpul am probleme la taiatul blatului (niciodata nu imi iese taiat perfect, cu toate ca il tai rece, a doua zi)! :hug:
MIKI

angela15
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 25/09/2015 11:43

Re: Amandine

Mesajde angela15 » 26/09/2015 02:33

gicuta69 scrie:Blat:
6 oua
175 g zahar
8 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
3 linguri apa
o lingurita praf de copt
un praf de sare
Crema:
200 g unt(minim 80% grasime)
150 g zahar
30 g cacao
100 ml apa
2 galbenusuri
1/2 sticluta esenta de rom
Sirop:
300 ml apa
6 linguri zahar
2 pliculete ness
o sticluta esenta de rom
Glazura:
200 g ciocolata (50 % cacao)
150 ml fisca lichida
unt(cat o nuca)
Decor:
100 g ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida.
<br/><br/> Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit ,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.
Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.La sfarsit adaugam esenta de rom .
Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la <br/><br/>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori