Altfel de lasagna la Crock Pot

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Altfel de lasagna la Crock Pot

Mesajde Ema Hurdugaci » 06/05/2018 05:06

500 de grame carne tocată de vită
1 morcov ras
1 ceapă tocată
2 tije de telina Apio tocate sau o jumătate de telina rădăcină, mai mică, tocată
ulei de măsline
unt
4 căței de usturoi pisati
1 foaie dafin
sare, piper
verdeturi la alegere
1600 ml suc de roșii
125 de ml lapte
8 foi de lasagna
CaÈ™ ras
Parmezan
Cred că lasagna a fost printre primele mâncăruri cu paste pe care le-am preparat, însă această variantă nu am mai încercat-o. Nu e o lasagna traditional italiană, ci una în stilul meu, fără sos bechamel, și a ieșit foarte gustoasă.
Se poate pregăti și la cuptor, însă timpul de coacere va fi mai scurt, până la 50 de minute. Sincer, o prefer la crock pot!
Petru început , pregătim sosul de carne sau " ragu alla bologneze" .Din punctul meu de vedere, nu se folosește ardei la acest sos, cu atât mai mult ardei deja copt, cu adaosuri gen boia afumată( de fapt, aceasta din urmă e combinația mea, însușită de un blogger , nu mă miră, și-a creat blogul pe rețetele și tipsurile altora...)Oricum, ardeiul copt nu face decât să estompeze celelalte gusturi, chiar să le anuleze, așa că nu recomand să se abuzeze de el prea mult !
Acestea fiind spuse , încingem într-o tigaie antiaderenta untul și uleiul , sotam ceapa până se înmoaie, apoi legumele, adăugăm carnea și o lăsăm să se întrepătrunda, punem sucul de roșii, laptele, ierburile preferate, asezonam și lăsăm totul să fiarbă 1 oră, până scade sosul și se îngroașă.
Eu am folosit foi de lasagna proaspete, dar și uscate sunt bune.
În recipientul de la crock pot punem puțin sos, foi de lasagna, apoi din nou puțin sos, caș ras, foi de lasagna( câte 2 bucăți), repetăm primii pași, iar la final, adăugăm din nou, peste ultimele foi de lasagna, sos sau ragu , plus parmezan ras.
Coacem totul cu capac la treapta " High" 3 ore.
Poftă bună!

Fişiere ataşate
2018-05-04-16-49-32.jpg
2018-05-04-16-49-32.jpg (661.32 KiB) Vizualizat de 463 ori
1525522038258.jpg
1525522038258.jpg (585.83 KiB) Vizualizat de 463 ori
1525441726363.jpg
1525441726363.jpg (604.38 KiB) Vizualizat de 463 ori
2018-05-06-16-24-06.jpg
2018-05-06-16-24-06.jpg (636.39 KiB) Vizualizat de 463 ori
2018-05-06-16-23-53.jpg
2018-05-06-16-23-53.jpg (752.44 KiB) Vizualizat de 463 ori
2018-05-06-16-23-06.jpg
2018-05-06-16-23-06.jpg (604.86 KiB) Vizualizat de 463 ori
1525612947767.jpg
1525612947767.jpg (557.1 KiB) Vizualizat de 463 ori
2018-05-06-16-23-29.jpg
2018-05-06-16-23-29.jpg (483.6 KiB) Vizualizat de 463 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori