Albinitza

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antonella
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 23/09/2008 05:14
Localitate: Praga, Firenze

Albinitza

Mesajde antonella » 07/11/2009 04:06

Aceasta este prajitura mea preferata! La noi, in Ardeal se numeste "Albinitza". Din pacate, nu am ocazia sa o manac des, poate o data la 2-3 ani. :(
V-as fi foare recunoscatoare daca a-ti putea prezenta reteta pe Forum!
Va multumesc anticipat, Antonella!
O seara buna va doresc!
Habana

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/11/2009 05:59

Antonella,
Detaliaza putin subiectul.
Descrie prajitura, crema, ce aspect are...altfel dupa nume nu te putem ajuta, cel putin eu.
Cu drag iti vom raspunde!
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 07/11/2009 07:30

Lucia,cred ca este vorba de halvita..?..cu foi de napolitane si crema aia alba de nuga...sau poate ma insel...

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 07/11/2009 10:00

"Albinita "

Ingrediente foi :

100 gr unt (margarina)
2 linguri lapte
2 linguri miere albine
1 ou
150 gr zahar
1 praf de copt ( 1 lingurita bicarbonat de sodiu )
400 gr faina

Ingrediente Crema :

250 gr unt
100 gr zahar
200 ml lapte
2 linguri gris

Dulceata de caise pentru uns foile .

Preparare foi :

Punem un vas cu apa la foc sa dea in clocot ,deasupra (pe aburi) asezam un alt vas in care punem 100 gr unt , 2 linguri lapte, 2 linguri miere ,1 ou , 150 gr zahar si amestecam pana untul se topeste si compozitia devine ca un fel de spuma . Se ia deoparte compozitia si se adauga 400 gr faina in care am amestecat si 1 plic de praf de copt (sau bicarbonat 1 lingurita) si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul obtinut in 4 bucati si le coacem pe fiecare pe dosul tavii .

Preparare Crema :

Punem la fiert 200 ml lapte cu 3 linguri de gris . Lasam aceasta compozitie sa raceasca complet. In acest timp se freaca spuma 250 gr unt cu 100 gr zahar pudra si apoi il adaugam la compozitia de gris . Amestecam pana se omogenizeaza.

Pe o tava punem 1 foaie coapta , o ungem cu un strat subtire de gem de caise si punem 1 rand de crema . Acoperim cu a 2-a foaie , o ungem si pe aceasta cu gem , apoi cu crema si continuam asa pana la ultima foaie .
Se poate pune deasupra glazura de ciocolata sau se pudreaza cu zahar .

Aceasta este Albinita din Ardeal :)

:flower:

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 08/11/2009 12:10

Leila,multumesc pt reteta.Intr-o zi a venit sotul meu acasa si mi-a zis sa ii fac albinita a mancat la o vecina a parintilor lui,dar eu nu stiam reteta acum o am.mersi mult :flower: :hug: :flower:

Avatar utilizator
antonella
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 23/09/2008 05:14
Localitate: Praga, Firenze

Mesajde antonella » 10/11/2009 11:05

Buna ziua, fetelor!! :) Scuzati de intarzierea raspunsului!
Multumesc din inima pt reteta "Albinitza"! :flower:
Este exact prajitura cu blatul de foi, pe care o stiam eu!
Multumesc inca o data!
Va doresc o zi frumoasa gospodinelor!
Habana


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori