Ajutor, din nou ... Taiere blat in forma de floricica

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Ajutor, din nou ... Taiere blat in forma de floricica

Mesajde black_sweet_crush » 24/03/2011 06:04

Bunaaa!! Dupa un miliard de cautari pe net n-am gasit o modalitate de a taia un blat de tort in forma de floricica.Sambata mergem la o aniversare de 1 anisor si vreau sa le fac o surpriza cu un tort in forma de floricica roz cu multe fructe colorate deasupra.
Daca stiti vreo tehnic (stiu ca stiti :) ) care ma poate ajuta, va rog mult sa ma salvati :rugaciune:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/03/2011 06:13

Pupi for the resque :P ...deseneaza pe un carton tare forma de floare pe care o vrei, apoi decupeaza. Congeleaza blatul de tort pe 3/4. Asa congelat cum va fi , aseaza deasupra lui cartonul gata decupat in forma dorita si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit( sa aibe si varf, sa nu fie din cel bont :) ) decupezi blatul. Palma mainii stangi va fi deaspupra cartonuli ( presezi numai putin , doar cat sa tii in loc tiparul) si cu dreapta , incet si cu rabdare decupezi blatul prin miscari de sus-jos....asta este procedura tipica a decuparilor in cazul in care nu ai o forma speciala...ii spune " sculptura" si se foloseste la orice fel de modele de la blaturi simple pana la cele lipite cu crema , in starturi de 2-pana la 10 , depinde de ce vrei sa faci :) ....succes si vino cu poza finala :hug: :pup:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 24/03/2011 06:33

Pupi, stiam ca ma salvezi,dar nu ma asteptam chiar asa de repde :) :flower: .
Multumesc mult, asa am sa fac, desi cred ca trec peste faza cu congelatul ca am frigider de-ala mic cu congelator si mai mic :( , desi platesc 750 de euro chirie pe luna...... :!:
O sa incerc sa pun poza, am si cu torturile lui Leo mic de la 2 ani, dar nu am timp sa schimb dimensiunile ca sa le pot posta.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/03/2011 06:46

Draga mea, sa stii ca treaba cu congelatul e necesara pentru o mai buna decupare
in felul asta blatul se taie perfect si nu face faramituri
sa taie exact ca si o felie de paine, perfect
dar daca nu ai loc , nu stiu ce sa zic....poate scoti ceva carne pentru jumate de ora ...nu cred ca se decongeleaza asa de repede....
ok , vezi tu cum faci
pana la urma
...cand ai timp de poze :hug: sa le pui. nu e graba....pupici
:hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/03/2011 07:45

ca sa nu fuga tiparul ( hirtia ) de pe blat si ca sa nu te chinuiesti tinund mereu o mina pe ea poti sa fixezi tiparul pe blat intepind cu niste scobitori prin hirtie ca si cind ai prinde in pioneze

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 25/03/2011 10:35

Sunteti tare dragute, va multumesc! :flower:
Am copt blatul de aseara ca sa ma usurez astazi si leo mic nu avea stare si plangea si nu vroia decat la mine in brate..in fine..dupa ce l-am scos de la cuptor s-a lasat la mijloc si a iesit cu partea de sus mai mica decat baza si are cute de la cum a intrat hartia de copt in el..in fine,un dezastru!Nu am avut timp sa ma ocup bine de el si l-am ratat ( mie de obicei imi iese blatul drept-drept fara burta).O sa il repar dar nu mai am nici un chef...

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/03/2011 11:35

Nu te descuraja !
Tot asa patesc si eu...cand imi doresc sa iasa ceva bine, impecabil... facut de mine de multe ori...tocmai atunci o patesc...

Nu te necaji !
Ai sa vezi ca totul o sa iasa bine ! :peace: :peace: :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/03/2011 03:59

Fa hartia ( tiparul) mai mic si la decupat vor disparea marginile urate.... sa nu le arunci, poti sa amesteci cu cacao, nutela sau ciocolata topita si gem topit pe foc pana la lichefiere si apoi amesteci cu putina gelatina, adaugi si fructe uscate ( ce ai prin casa-nuci, alune, curmale, stafide, smochine etc) si faci bilute mici pe care le tavalesti prin nuca de cocos sau prin nuca prajita si pisata sau in bombonele de decor....ai si tortuletul , ai si bombonelele....le aranjezi tu cumva pe un platou ca sa pare "un tot" si gata .....rezultatul va fi perfect :hug:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 26/03/2011 10:33

Pupi, am vazut tarziu raspunsul tau,abia la 12.30 azi-noapte cand m-am bagat in pat.Buna ideea, doar ca nu am avut timp , leo mic iar a facut scandal ,voia numai in brate :cry: ...am facut si eu tortul cum am putut si gata!si-asa am terminat si tortul si mancarea la 12 noaptea.nu pot sa pun poze ca sunt prea mari, dar va dau un link si acolo il gasiti, asa de curiozitate :) http://www.facebook.com/album.php?aid=4 ... 0186522058
va pup si va multumesc inca odata! :flower:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 26/05/2011 11:12

Fiindca am descoperit cum sa pun poze, va pun ce mi-a iesit cu tortul-floricica (e mai mult steluta)
Fişiere ataşate
melissa.jpg
melissa.jpg (47.71 KiB) Vizualizat de 4690 ori


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori