Prajitura Bounty

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Prajitura Bounty

Mesajde gaby_d » 03/09/2015 09:34

Blat

3 oua
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr zahar
200 gr faina
2 linguri cacao
o lingurita praf de copt

Crema

300 ml lapte
3 linguri rase gris
100 gr unt
100 gr zahar
100 gr nuca de cocos

Sirop

3 linguri zahar
100 ml lapte

Glazura

200 gr ciocolata cu lapte
5 linguri lapte
50 gr unt
<br/><br/> Blat

Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l la racit.

Sirop

Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema

Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul si cele 3 linguri de gris.
Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit. <br/><br/>
Fişiere ataşate
prajitura-bounty.1JPG-626x375.jpg
prajitura-bounty.1JPG-626x375.jpg (51.21 KiB) Vizualizat de 35926 ori
prajitura-bounty.3JPG.jpg
prajitura-bounty.3JPG.jpg (396.83 KiB) Vizualizat de 35926 ori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 05/09/2015 10:37

Vaaai cum poate sa arate :buuun: :buuun: !

Eu sint cam "tufa" la aluaturi (desi le ador!) si cind vad asemenea "maiestrii", ma inhib si mai mult!
Dar pe de alta parte, nefiind cu foaie de aluat de framintat si intins (asta-i durerea mea), poate ca nici nu-i chiar asa de greu de facut!

O pun in orice caz pe lista! Multu de reteta! :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori