"Carne" vegetela/seitan/gluten

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 20/02/2013 01:15

Cel mai mare continut de gluten il are faina care se foloseste pentru prepararea pastelor (faina din grau dur ).
Nu ai si vreo reteta in care sa folosesc numai glutenul?Am o punga plina cu gluten (pe care-l il folosesc din cand in cand la prepararea painii) si nu prea stiu ce fac cu ditamai cantitatea de gluten. :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/02/2013 01:18

Roxi nu cred ca aia 000 e indicata , cel putin pe site-urile italiene ca la alte limbi nu m-am bagat zice de kamut sau de faina integrala sau chiar farro care nu stiu cum se traduce e tot un griu dar nu e grano ca ala e griul in lb italiana, asta din care se face faina normala .. farro asta este griul antic, cel pe care il mincau si in asia mica si romanii si toata lumea acum 2000 de ani

sa folosesti oala minune in viitor ca e foarte comod .

asa fac goispodinele adevarate , supe in cuburi home made :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 20/02/2013 01:18

biaskitchen scrie:Cel mai mare continut de gluten il are faina care se foloseste pentru prepararea pastelor (faina din grau dur ).
Nu ai si vreo reteta in care sa folosesc numai glutenul?Am o punga plina cu gluten (pe care-l il folosesc din cand in cand la prepararea painii) si nu prea stiu ce fac cu ditamai cantitatea de gluten. :love:


Tocmai am postat o reteta noua :wink: e si pt concurs. Eu am fost de-a dreptul incantata de gustul final, S insa numai cand a auzit carne vegetala =)) a inceput sa cotrobaie prin frigi =)) nu e fan mancare indiana, chinezeasca da, dar indiana nu !
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 20/02/2013 04:39

roxana te felicit pt rabdare =D> =D> eu nu as face niciodata atata efort :D
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 20/02/2013 07:48

crista scrie:Roxi nu cred ca aia 000 e indicata , cel putin pe site-urile italiene ca la alte limbi nu m-am bagat zice de kamut sau de faina integrala sau chiar farro care nu stiu cum se traduce e tot un griu dar nu e grano ca ala e griul in lb italiana, asta din care se face faina normala .. farro asta este griul antic, cel pe care il mincau si in asia mica si romanii si toata lumea acum 2000 de ani

sa folosesti oala minune in viitor ca e foarte comod .

asa fac goispodinele adevarate , supe in cuburi home made :flower:


Farro inseamna alac , aceasta faina este delicioasa,are un usor gust de nuca si dupa parerea mea este ideala pentru paine,prajituri,placinte.Insa eu stiu ca faina de alac are continutul cel mai mic in gluten fata de orice alt soi de grau.
Eu stiam cafaina manitoba are procentul cel mai mare de gluten

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 20/02/2013 10:06

Ale, e efort la clatit dar ce iti iese merita tot efortul! Am mancat si din cel cumparat, dar trebuia sa il las la hidratat, etc si parca era guma de mestecat :D

Claudia :blushing: mersi pt compliment :blushing:

Am gasit doar in engleza referire la acea faina, Bia, dar cum nu stiam ce este am mers pe cea de grau normal. Marea majoritate recomanda faina de grau, in italiana nu am cautat :D
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/02/2013 10:31

Ultima oară modificat 20/02/2013 10:34 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/02/2013 10:31

Trebuie sa o incerc de curiozitate :peace: , imi place cum arata ...chiar zici ca este carne :o :o :o
Sunt curioasa ce gust are :?:
...felicitari =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 20/02/2013 11:19

d_dana_a scrie:Trebuie sa o incerc de curiozitate :peace: , imi place cum arata ...chiar zici ca este carne :o :o :o
Sunt curioasa ce gust are :?:
...felicitari =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>


Gustul e mai bun decat m-as fi asteptat.Am zis ca am mai mancat din comert si era guma de mestecat, dar asta mie mi s-a parut ceafa frageda .
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/02/2013 03:55

Eu o stiam de gluten...grozava postare si un subiect tare interesant :master: Merita toata atentia :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori