..

Daca esti un bucatar cu experienta, sau daca vrei sa-ti oferi serviciile in acest domeniu poti sa cauti cea mai buna oferta pornind de la anuntul tau.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, andrei, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 27/02/2007 01:05

misu3rd, pot sa iti spun eu (de la inaltimea-mi de 178 cm) ce mananc daca merg, sa zicem azi la un restaurant nemtesc?
well: nichts (ceea ce in limba amicului meu goethe inseamna desigur zero)..
ok, sa zicem ca nu mananc conjuntural ( mai toate preparatele au lactoza..)
dar daca nu exista aceasta conjunctura..tot nu ma puteam incumeta sa gust o supa in care pluteste un carnat prajit .. :mrgreen:

intre o supa**(ca cea descrisa) si un bors de pui/gaina, aleg traditional, mioritic..(spune-i cum vrei), tot borsul de gaina (varianta romaneasca, traditionala..)

'gusturile nu se discuta'
testam, experimentam culinar,..dar tot ceea ce am mancat in copilarie o sa poftim la un festin (oricat de copioase si variate sunt felurile de mancare). n-ar trebui sa generalizez, nu?

poate e aici si un fel de inertie sau rezistentza la 'nou'..
un alt soi de 'intolerantza'. nu digestiva :wink:

avand in vedere ..faptul ca tara nostra e populata in majoritate de oameni ca mine (si avand in vedere mult mai multe alte aspecte dezbatute aici), te-am sfatuit eu acum ceva vreme sa aplici la joburi in afara romaniei.

ai aplicat ? exista perspective?

misu3rd
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 30/01/2007 06:42
Localitate: bucuresti

Mesajde misu3rd » 27/02/2007 02:02

poate ca bani au, unii mai multi, altii mai putini.. Cei de care spui tu sunt din generatia lui Dinu Paturica a secolului XXI.. Altii, precum zice Simona, ori nu au surplusul care sa le permite sa mearga la un restaurant (ca lumea) , ori pur si simplu, inca nu li s-a format gusturile..

Misule iti propun ca o data pe luna, sa ne spui si noua cam ce mananci (cu detaliile de rigoare) cand te duci la restaurant cu prietenii.. ca sa vedem si noi ce se poate manca de la inaltimea unui bucatar de elita[/quote]

Prietene nu stiu de ce dar simt ca nu ai loc de mine! Bucatar de elita? Mersi esti prea bun cu mine. Si poate ai dreptate ar trebui sa nu mai stau pe forum si sa imi bat capul cu toti, fiecare sa manance ce poate. Cat mai multe prajeli, cat mai grasa mancare si multa, dupa care si bautura cat mai multa(macar asa sunt mai veseli uni)
Cat despre ce mananc eu la restaurant? Daca esti asa de curios sa stii ca eu sunt mereu interesat de ce este nou. Asa ca daca vad un preparat nou il incerc.. Si in general sa stii ca prefer mancarea gatita(musaca, friptura de porc cu mere la tava, rulada de miel, sarmale, etc.), iar daca restaurantul respectiv nu are, mananc si eu carbonara, daca este facuta cum trebuie(stii ca in 90% din restaurantele italiene din bucuresti in loc de panceta folosesc, bacon de asta ordinar ((foarte proasta calitate) iarasi din vina patronilor, care vor sa scada din cheltuieli, ca nu le ajunge de leasing la Mertzan!)(si parmezan din ala de pute a picioare nespalate(facut in romania)). Tocmai de asta nici un italian din Bucuresti nu este multumit de ce mananca la restaurante. Da este normal ca atunci cand oricine se duce la restaurant sa ceara calitate... ca doar de aia dau tips(10% in romania e regula nescrisa), si atunci cand sunt intr-un restaurant incerc sa ma simt bine nu ma grabesc(nu suport, tampeniile de genul, vreau si eu un muschi de vita bine facut dar foarte repede ca pierde clientul avionul! (eu ii trimit pe astia la Mc Donalds)).
Si daca simt ca ceva nu este in regula cu mancarea pe care o comand, fie ca este veche sau nu are un gust ok(oricine ar trebui sa faca asta daca are un motiv anume), anunt ospatarul si iau altceva. Iara daca nu imi place nimic nu mai trec pe acolo!
unu!!!

misu3rd
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 30/01/2007 06:42
Localitate: bucuresti

Mesajde misu3rd » 27/02/2007 02:07

cara scrie:misu3rd, pot sa iti spun eu (de la inaltimea-mi de 178 cm) ce mananc daca merg, sa zicem azi la un restaurant nemtesc?
well: nichts (ceea ce in limba amicului meu goethe inseamna desigur zero)..
ok, sa zicem ca nu mananc conjuntural ( mai toate preparatele au lactoza..)
dar daca nu exista aceasta conjunctura..tot nu ma puteam incumeta sa gust o supa in care pluteste un carnat prajit .. :mrgreen:

intre o supa**(ca cea descrisa) si un bors de pui/gaina, aleg traditional, mioritic..(spune-i cum vrei), tot borsul de gaina (varianta romaneasca, traditionala..)

'gusturile nu se discuta'
testam, experimentam culinar,..dar tot ceea ce am mancat in copilarie o sa poftim la un festin (oricat de copioase si variate sunt felurile de mancare). n-ar trebui sa generalizez, nu?

poate e aici si un fel de inertie sau rezistentza la 'nou'..
un alt soi de 'intolerantza'. nu digestiva :wink:

avand in vedere ..faptul ca tara nostra e populata in majoritate de oameni ca mine (si avand in vedere mult mai multe alte aspecte dezbatute aici), te-am sfatuit eu acum ceva vreme sa aplici la joburi in afara romaniei.

ai aplicat ? exista perspective?


Da mersi! am rezolvat-o 90% . De luna viitoare o sa lucrez intr-un local infect, dintr-un orasel din asta uitat de lume si o sa fac mancare pentru nunti, 4-5 zile pe saptamana. Dar macar nea patronul ala imi da bani seriosi... Si dupa ce se termina sezonul de nunti(cred ca prin noiembrie) plec definitiv din Romania. Fac loc altora care vor sa se intoarca in tara sa vada ce bine este...
unu!!!

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 27/02/2007 05:52

misu3rd scrie:Prietene nu stiu de ce dar simt ca nu ai loc de mine! Bucatar de elita? Mersi esti prea bun cu mine. Si poate ai dreptate ar trebui sa nu mai stau pe forum si sa imi bat capul cu toti, fiecare sa manance ce poate. Cat mai multe prajeli, cat mai grasa mancare si multa, dupa care si bautura cat mai multa(macar asa sunt mai veseli uni)
Cat despre ce mananc eu la restaurant? Daca esti asa de curios sa stii ca eu sunt mereu interesat de ce este nou. Asa ca daca vad un preparat nou il incerc.. Si in general sa stii ca prefer mancarea gatita(musaca, friptura de porc cu mere la tava, rulada de miel, sarmale, etc.), iar daca restaurantul respectiv nu are, mananc si eu carbonara, daca este facuta cum trebuie(stii ca in 90% din restaurantele italiene din bucuresti in loc de panceta folosesc, bacon de asta ordinar ((foarte proasta calitate) iarasi din vina patronilor, care vor sa scada din cheltuieli, ca nu le ajunge de leasing la Mertzan!)(si parmezan din ala de pute a picioare nespalate(facut in romania)). Tocmai de asta nici un italian din Bucuresti nu este multumit de ce mananca la restaurante. Da este normal ca atunci cand oricine se duce la restaurant sa ceara calitate... ca doar de aia dau tips(10% in romania e regula nescrisa), si atunci cand sunt intr-un restaurant incerc sa ma simt bine nu ma grabesc(nu suport, tampeniile de genul, vreau si eu un muschi de vita bine facut dar foarte repede ca pierde clientul avionul! (eu ii trimit pe astia la Mc Donalds)).
Si daca simt ca ceva nu este in regula cu mancarea pe care o comand, fie ca este veche sau nu are un gust ok(oricine ar trebui sa faca asta daca are un motiv anume), anunt ospatarul si iau altceva. Iara daca nu imi place nimic nu mai trec pe acolo!


Te rog sa nu iei personal discutiile astea. Iti respect opinia si punctul de vedere chiar daca nu sunt de acord cu ele intrutotul. Iti inteleg deasemenea frustrarile, desi poate iti zici ca este usor de vorbit despre lucrurile acestea de pe margine.

Aici, pe forum, avem o intelegere nescrisa, de a nu lua discutiile de aici personal.. Cu unii dintre forumisti/-ste, mai discut si pe private sau schimbam e-maluri prietenesti si zambim de unele exagerari pe care le facem. Aici insa parca am juca o piesa in care spunem adevaruri, incomode uneori, si incercam sa ne ajutam unii pe altii sa intelegem in felul acesta lucrurile, sa invatam unii de la altii in fel si chip. Asta este singurul castig (nu mic) pe care il avem de pe RC forum (alaturi de unele retete noi). Iti multumesc ca mi-ai vorbit despre preferintele tale culinare! Si sa stii ca atunci cand am spus bucatar de elita nu am glumit si nici nu te-am luat la mishto.

Si daca uneori ne prindem in joc si ne infruntam de-adevaratelea, pe un fel de mancare, pe cata grasime, cata paine, carbonara, prajit sau la cuptor... nu-i bai. Astea-s nimicuri si cum viata este o gramada de mici nimicuri, sunt si acestea de pe forum o bucatica de viata.

Te felicit ca ai luat jobul acela. Nu stiu daca iti va fi greu sau foarte greu. Iti doresc succes si am speranta ca are sa vina o zi cand oameni sensibili si de bun simt ca tine sa poata schimba mai usor si mai repede lucrurile in bine...acolo, in Romanica. Crezi sau nu crezi, dar am incredere, mare incredere in asta ... Noi, de aici, cum zice Simona, mai mult vorbim. (Cara imi este ffff simpatica de la cei 1.93m ai mei, insa la subiectul asta nu-s de acord cu ea)

La buna vedere!

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 28/02/2007 04:33

soothe scrie: (Cara imi este ffff simpatica de la cei 1.93m ai mei, insa la subiectul asta nu-s de acord cu ea)


iata-ma si in paranteza :x
ok, (soothe), de acum o sa te plasez si eu numai in paranteza. sa vezi si tu cum e in spatii inchise. s-apoi..daca-mi calculez si bocancii trec bine de 180 cm. si-s claustrofoba!!! :? nici in lift nu rezist! la avion cer mereu sa se deschida un geam. daca nu depresurizez cabina macar de doua ori pe zbor inseamna ca nu-s eu in avion (ci sora mea geamana, neclaustrofoba, numa` buna de pus in paranteza de catre orice personaj de maximum 193cm de simpatie )

parafrazand un tip la care tin eu mult, o sa raman de aceeasi parte a baricadei cu misu3rd:
<mi-e prieten soothe, dar mai prieten mi-e adevarul>
:cafea:


ps: si (soothe), te vad ca nu te pricepi la oameni. misu3rd _nu-i sensibil_.
e , asa cum scrie: nervos :oops:
..acuma, io de la un mesaj la altul ma astept sa nu mai dea cu caciula de pamant ca ramanem fara parchet laminat. sau fara baricada. si n-am chef sa ma trezesc peste noapte in tabara adversa :x

asadar, misule, lasa supararea ca n-am inventat noi nici restaurantele, nici patronii obtuzi, nici gustul culinar (o sa caut o melodie linistitoare..., sper sa aiba efectul scontat)

CRISTIAN
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 07/01/2007 12:59
Localitate: ITALIA-BUCURESTI

Mesajde CRISTIAN » 28/02/2007 10:12

soothe scrie:
misu3rd scrie:Prietene nu stiu de ce dar simt ca nu ai loc de mine! Bucatar de elita? Mersi esti prea bun cu mine. Si poate ai dreptate ar trebui sa nu mai stau pe forum si sa imi bat capul cu toti, fiecare sa manance ce poate. Cat mai multe prajeli, cat mai grasa mancare si multa, dupa care si bautura cat mai multa(macar asa sunt mai veseli uni)
Cat despre ce mananc eu la restaurant? Daca esti asa de curios sa stii ca eu sunt mereu interesat de ce este nou. Asa ca daca vad un preparat nou il incerc.. Si in general sa stii ca prefer mancarea gatita(musaca, friptura de porc cu mere la tava, rulada de miel, sarmale, etc.), iar daca restaurantul respectiv nu are, mananc si eu carbonara, daca este facuta cum trebuie(stii ca in 90% din restaurantele italiene din bucuresti in loc de panceta folosesc, bacon de asta ordinar ((foarte proasta calitate) iarasi din vina patronilor, care vor sa scada din cheltuieli, ca nu le ajunge de leasing la Mertzan!)(si parmezan din ala de pute a picioare nespalate(facut in romania)). Tocmai de asta nici un italian din Bucuresti nu este multumit de ce mananca la restaurante. Da este normal ca atunci cand oricine se duce la restaurant sa ceara calitate... ca doar de aia dau tips(10% in romania e regula nescrisa), si atunci cand sunt intr-un restaurant incerc sa ma simt bine nu ma grabesc(nu suport, tampeniile de genul, vreau si eu un muschi de vita bine facut dar foarte repede ca pierde clientul avionul! (eu ii trimit pe astia la Mc Donalds)).
Si daca simt ca ceva nu este in regula cu mancarea pe care o comand, fie ca este veche sau nu are un gust ok(oricine ar trebui sa faca asta daca are un motiv anume), anunt ospatarul si iau altceva. Iara daca nu imi place nimic nu mai trec pe acolo!


Te rog sa nu iei personal discutiile astea. Iti respect opinia si punctul de vedere chiar daca nu sunt de acord cu ele intrutotul. Iti inteleg deasemenea frustrarile, desi poate iti zici ca este usor de vorbit despre lucrurile acestea de pe margine.

Aici, pe forum, avem o intelegere nescrisa, de a nu lua discutiile de aici personal.. Cu unii dintre forumisti/-ste, mai discut si pe private sau schimbam e-maluri prietenesti si zambim de unele exagerari pe care le facem. Aici insa parca am juca o piesa in care spunem adevaruri, incomode uneori, si incercam sa ne ajutam unii pe altii sa intelegem in felul acesta lucrurile, sa invatam unii de la altii in fel si chip. Asta este singurul castig (nu mic) pe care il avem de pe RC forum (alaturi de unele retete noi). Iti multumesc ca mi-ai vorbit despre preferintele tale culinare! Si sa stii ca atunci cand am spus bucatar de elita nu am glumit si nici nu te-am luat la mishto.

Si daca uneori ne prindem in joc si ne infruntam de-adevaratelea, pe un fel de mancare, pe cata grasime, cata paine, carbonara, prajit sau la cuptor... nu-i bai. Astea-s nimicuri si cum viata este o gramada de mici nimicuri, sunt si acestea de pe forum o bucatica de viata.

Te felicit ca ai luat jobul acela. Nu stiu daca iti va fi greu sau foarte greu. Iti doresc succes si am speranta ca are sa vina o zi cand oameni sensibili si de bun simt ca tine sa poata schimba mai usor si mai repede lucrurile in bine...acolo, in Romanica. Crezi sau nu crezi, dar am incredere, mare incredere in asta ... Noi, de aici, cum zice Simona, mai mult vorbim. (Cara imi este ffff simpatica de la cei 1.93m ai mei, insa la subiectul asta nu-s de acord cu ea)

La buna vedere!



salut! nu stiu de ce dar am impresia ca Dl. soothe ,cu toate ca locuieste departe de romania,nu prea este la curent cu noile tendinte in gastronomie.cind o sa stea si dinsul intr-o bucatarie de hotel-restaurant sa-i curga transpiratia pe spate pina in pantofi,iar cind ajunge acasa sa-i spuna iubita ca miroase ca o "scrumbie de porc afumata" dar toti cei 100-120 de persoane au aplaudat la sfirsitul cinei dupa ce au savurat desertul(creme brule cu inghetata de lamiie si spuma de capsuni),atunci as accepta criticile,dar..........aaa!!!vreau sa-i spun ca pasta a fost"al dente"muschiul de vita a fost"al sangue"feliile de jambon au fost taiate foarte subtiri, s-a folosit numai ulei de masline si ulei de arahide etc. sint sigur Dle Sote ca faceai reclamatie precum ca : pastele erau nefierte,muschiul de vita era crud,uleiul are un gust straniu.....etc .,iar la sfirsit "-ce saraci sint astia,au taiat feliile alea de sunca de vedeai prin ele.! va pup pe toti cei care stiti lucrurile astea. Misule.......................!!!!!!!! :peace: :)

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 28/02/2007 11:23

CRISTIAN scrie:salut! nu stiu de ce dar am impresia ca Dl. soothe ,cu toate ca locuieste departe de romania,nu prea este la curent cu noile tendinte in gastronomie.cind o sa stea si dinsul intr-o bucatarie de hotel-restaurant sa-i curga transpiratia pe spate pina in pantofi,iar cind ajunge acasa sa-i spuna iubita ca miroase ca o "scrumbie de porc afumata" dar toti cei 100-120 de persoane au aplaudat la sfirsitul cinei dupa ce au savurat desertul(creme brule cu inghetata de lamiie si spuma de capsuni),atunci as accepta criticile,dar..........aaa!!!vreau sa-i spun ca pasta a fost"al dente"muschiul de vita a fost"al sangue"feliile de jambon au fost taiate foarte subtiri, s-a folosit numai ulei de masline si ulei de arahide etc. sint sigur Dle Sote ca faceai reclamatie precum ca : pastele erau nefierte,muschiul de vita era crud,uleiul are un gust straniu.....etc .,iar la sfirsit "-ce saraci sint astia,au taiat feliile alea de sunca de vedeai prin ele.! va pup pe toti cei care stiti lucrurile astea. Misule.......................!!!!!!!! :peace: :)



e adevarat coane, eu mananac friptura-friptura, "prime rib medium rare" cu hrean si fara paine, ca restaurante spaniolesti sunt putine pe aici si poate ca precum zici ma fac de ras.. paste mananac rar si numai de orez.. si crema din aia cum ii zic tu (ca tot romanu'i francofon)..o mancam rar ca ingrasa (umbla o vorba, "Montignac" si aplec si eu urechea).. dar noi ii zicem crema de zahar ars si imi place sa o mananc cu inghetata de menta si cu afine..

dar stii ce ma deranjeaza? ca ii faci pe toti (majoritatea) prosti in Romania ca nu au bani si mananca numai gratar.. pai ce deosebire este intre tine si patronul ala care a facut niste smecherii si si-a deschis un restaurant, iar tu ai invatat bucataria (multa-putina, nu stiu) si ne dai cu "al sangue" in cap, ..

ce vreau sa spun este ca merita sa fii suparat poate, treaba ta.. dar sa stii ca in Romania nu restaurantele elegante ne/le lipsesc, ci putina omenie si consideratie pentru cel de langa noi.. ne amintim de astea numai la cutremure si la "revolutie" (daca si acolo)... daca ai invatat ceva bun, vino aici la rampa si spune.. uite cum si ce fel mai fratilor.. si noi ne miram, invatam si maine poimanine stim ce sa comandam.. SI astept asta de la unul ca tine (adica roman de-al meu) ca altfel pot sa ma uit la Food Channel de sa ma satur 24/7..

Uite-te la fetele astea de pe Forum, nu stiu cum sa le infloreasca si sa le dreaga mai frumos puzderie de mancaruri.. stiu ca asta este meseria ta si poate ai si tu secretele tale.. dar de aici pana la "grataragii" este cale lunga..

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 01/03/2007 09:22

CRISTIAN scrie:
(...) sint sigur Dle Sote ca faceai reclamatie precum ca : pastele erau nefierte,muschiul de vita era crud,uleiul are un gust straniu.....etc .,iar la sfirsit "-ce saraci sint astia,au taiat feliile alea de sunca de vedeai prin ele.! va pup pe toti cei care stiti lucrurile astea. Misule.......................!!!!!!!! :peace: :)


Cristian, pe ce te bazezi cand afirmi asta? Il cunosti personal pe cel pe care cu ironie (doar partial justificata) il numesti 'dl soothe'? Sau il confunzi cu unul dintre clientii localurilor in care lucrezi? Poti avea certitudini numai in legatura cu tine insuti. Nu poti avea certitudinea ca un pesronaj virtual (cu care ai schimbat cateva replici pe un site) ar actiona intr-un anume fel (gresit sau penibil) intr-o anume circumstanta sau ar evalua incorect anumite lucruri/produse etc.

Cred ca ne imprietenim cam tare.

Deoarece consider ca discutia asta extrem de libera aluneca pe panta atac la persoana +lipsa de respect pt interlocutor, solicit( neimperativ) inchiderea discutiei.

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 01/03/2007 11:12

cara scrie:
CRISTIAN scrie:
(...) sint sigur Dle Sote ca faceai reclamatie precum ca : pastele erau nefierte,muschiul de vita era crud,uleiul are un gust straniu.....etc .,iar la sfirsit "-ce saraci sint astia,au taiat feliile alea de sunca de vedeai prin ele.! va pup pe toti cei care stiti lucrurile astea. Misule.......................!!!!!!!! :peace: :)


Cristian, pe ce te bazezi cand afirmi asta? Il cunosti personal pe cel pe care cu ironie (doar partial justificata) il numesti 'dl soothe'? Sau il confunzi cu unul dintre clientii localurilor in care lucrezi? Poti avea certitudini numai in legatura cu tine insuti. Nu poti avea certitudinea ca un pesronaj virtual (cu care ai schimbat cateva replici pe un site) ar actiona intr-un anume fel (gresit sau penibil) intr-o anume circumstanta sau ar evalua incorect anumite lucruri/produse etc.

Cred ca ne imprietenim cam tare.

Deoarece consider ca discutia asta extrem de libera aluneca pe panta atac la persoana +lipsa de respect pt interlocutor, solicit( neimperativ) inchiderea discutiei.


Cara, sarutam dreapta si sa avem iertare daca ne-am intrecut cu gluma!

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 01/03/2007 03:25

soothe-cum poti sa confunzi crema de zahar ars cu creme brule?pai se poate?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Bucatar / ospatar / etc. caut loc de munca”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator