..

Daca esti un bucatar cu experienta, sau daca vrei sa-ti oferi serviciile in acest domeniu poti sa cauti cea mai buna oferta pornind de la anuntul tau.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, andrei, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Re: da

Mesajde soothe » 26/02/2007 06:36

misu3rd scrie:Salut! Quiche Loraine? cand l-am avut pe meniu, dupa 2 saptamani a trebuit sa schimbam iarasi meniul fiindca nimeni nu comanda.
Da de Fondue Bourguignon? ce spui.. Consome, Terina de Foie Gras, Crema de Legume, Galantina de Rata....Calcan.. Sunt oameni care habar nu au sa manace, tot ciorba de burta RULES!!! si mititei...
cat despre bucatari gratargii, sunt o gramada.....


probabil ca au dreptate cei care spun ca oamenii s-ar intelege mai bine daca s-ar asculta unii pe altii ce spun.. se pare ca ne urmarim unii pe altii intr-o polemica doar in procent de 40%, restul este in mintea nostra crezand ca am ascultat, grabindu0ne sa dam la repezeala raspunsul..

sa trecem peste asta, spunand ca aici in Toronto, peisajul multicultural este foarte variat si sunt foarte multe feluri de restaurante, de departe mai multe feluri decat oriunde am vazut in alta parte.. de aceea, aici meniurile sunt de cele mai multe ori foarte explicite, si se dau detalii privind componenta ingredientelor si chiar pe scurt modul de preparare; in scurta vreme oamenii invata sa manance in diferite stiluri si isi formeaza gusturi pe masura..

altfel este usor sa spui (cu scuzele de rigoare) "e prosti dom'ne, nu stie sa comande"...

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Re: da

Mesajde Simona3 » 27/02/2007 01:42

soothe scrie:
misu3rd scrie:Salut! Quiche Loraine? cand l-am avut pe meniu, dupa 2 saptamani a trebuit sa schimbam iarasi meniul fiindca nimeni nu comanda.
Da de Fondue Bourguignon? ce spui.. Consome, Terina de Foie Gras, Crema de Legume, Galantina de Rata....Calcan.. Sunt oameni care habar nu au sa manance, tot ciorba de burta RULES!!! si mititei...
cat despre bucatari gratargii, sunt o gramada.....


probabil ca au dreptate cei care spun ca oamenii s-ar intelege mai bine daca s-ar asculta unii pe altii ce spun.. se pare ca ne urmarim unii pe altii intr-o polemica doar in procent de 40%, restul este in mintea nostra crezand ca am ascultat, grabindu0ne sa dam la repezeala raspunsul..

sa trecem peste asta, spunand ca aici in Toronto, peisajul multicultural este foarte variat si sunt foarte multe feluri de restaurante, de departe mai multe feluri decat oriunde am vazut in alta parte.. de aceea, aici meniurile sunt de cele mai multe ori foarte explicite, si se dau detalii privind componenta ingredientelor si chiar pe scurt modul de preparare; in scurta vreme oamenii invata sa manance in diferite stiluri si isi formeaza gusturi pe masura..

altfel este usor sa spui (cu scuzele de rigoare) "e prosti dom'ne, nu stie sa comande"...


Discutie la cafeaua de dupa-masa... :cafea: :cafea: :cafea:
Cred ca trebuie sa gasim originea problemei in societatea romana actuala care ar putea fi in primul rind faptul ca salariile nu s-au aliniat cu cresterea preturilor, deci majoritatea oamenilor nu au puterea economica sa sustina cresterea si varietatea de restaurante aflate intr-o tara capitalista dezvoltata.
In al doile rind, prin traditie, in Romania se gateste mult si gustos ( dar nu neaparat sanatos ) acasa, ceea ce scade nevoia de multe restaurante.
In al treilea rind pina in 1989 romanii nu au fost expusi la o prea mare varietate de mancaruri, din lipsa de varietate a ingredientilor ce puteau fi cumparati, din lipsa banilor de asemenea, deci va trebui sa treaca o vreme pina lumea se va obisnui cu o varietate de mancaruri preparate in feluri diferite de ceea ce stiau pina acuma. Cred ca va trebui sa se recicleze cel putin o generatie ca sa se schimbe mentalitatea oamenilor in aceasta privinta, sa aiba bani suficienti incait mincatul la restaurant sa nu fie un lux.
In al patrulea rind, gusturile sofisticate se dezvolta gradual, trebuie sa treci prin multe etape intermediare pina ajungi sa apreciezi o bucatarie foarte gurmanda, pregatita in feluri total neuzuale ( inghetata de ardei rosu ca si garnitura la arici de mare intr-o spuma de ou cu trufe negre!!!) cu combinatii care par total fara sens ( vitel in sos de ciocolata)pentru cineva nepregatit inca sa le experimenteze, imi vine in minte expresia " nu strica orzul pe giste". Daca as fi incercat acum 13 ani cind ne-am mutat in USA unele din mancarurile care le savurez acuma cu mare placere (http://www.providencela.com/) (http://www.sonarestaurant.com) (http://www.patinagroup.com/patina/), probabil as fi strimbat din nas si as fi comentat totul din lipsa de experienta, ar fi stricat orzul pe gasca Simona, ca si cu vinurile bune, daca incepi cu un vin de $100 sticla nu o sa intelegi nimic din el, trebuie sa incepi cu $10 sticla si sa-ti dezvolti gusturile gradual.
Apoi mai este si intrebarea: care este motivul pentru care te duci la restaurant: de foame (duh!), sa socializezi, sa experimentezi lucruri pe care nu le-ai mai experimentat pina atunci, sa te relaxezi in mod placut, sa rupi rutina vietii de zi cu zi, de plictiseala,etc., sau orice combinatie a celor de mai sus plus alte 100 de motive. In fiecare situatie o sa alegi un restaurant foarte diferit de orice alta situatie, si in functie de ce etapa esti in viata: student cu bani putini, familie tinara care de abia a inceput, oameni mai in virsta care s-au realizat si vor si pot sa nu se uite la bani cind este vorba de distractie.
Daca o buna parte din romani nu au suficienti bani pentru nevoile bazice, mersul la restaurant va fi undeva foarte jos pe lista de prioritati.
Cred ca lucrurile se vor schima, dar incet, incet...
Simona

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Re: da

Mesajde soothe » 27/02/2007 03:16

Simona Bot scrie:
soothe scrie:
misu3rd scrie:Salut! Quiche Loraine? cand l-am avut pe meniu, dupa 2 saptamani a trebuit sa schimbam iarasi meniul fiindca nimeni nu comanda.
Da de Fondue Bourguignon? ce spui.. Consome, Terina de Foie Gras, Crema de Legume, Galantina de Rata....Calcan.. Sunt oameni care habar nu au sa manance, tot ciorba de burta RULES!!! si mititei...
cat despre bucatari gratargii, sunt o gramada.....


probabil ca au dreptate cei care spun ca oamenii s-ar intelege mai bine daca s-ar asculta unii pe altii ce spun.. se pare ca ne urmarim unii pe altii intr-o polemica doar in procent de 40%, restul este in mintea nostra crezand ca am ascultat, grabindu0ne sa dam la repezeala raspunsul..

sa trecem peste asta, spunand ca aici in Toronto, peisajul multicultural este foarte variat si sunt foarte multe feluri de restaurante, de departe mai multe feluri decat oriunde am vazut in alta parte.. de aceea, aici meniurile sunt de cele mai multe ori foarte explicite, si se dau detalii privind componenta ingredientelor si chiar pe scurt modul de preparare; in scurta vreme oamenii invata sa manance in diferite stiluri si isi formeaza gusturi pe masura..

altfel este usor sa spui (cu scuzele de rigoare) "e prosti dom'ne, nu stie sa comande"...


Discutie la cafeaua de dupa-masa... :cafea: :cafea: :cafea:
Cred ca trebuie sa gasim originea problemei in societatea romana actuala care ar putea fi in primul rind faptul ca salariile nu s-au aliniat cu cresterea preturilor, deci majoritatea oamenilor nu au puterea economica sa sustina cresterea si varietatea de restaurante aflate intr-o tara capitalista dezvoltata.
In al doile rind, prin traditie, in Romania se gateste mult si gustos ( dar nu neaparat sanatos ) acasa, ceea ce scade nevoia de multe restaurante.
In al treilea rind pina in 1989 romanii nu au fost expusi la o prea mare varietate de mancaruri, din lipsa de varietate a ingredientilor ce puteau fi cumparati, din lipsa banilor de asemenea, deci va trebui sa treaca o vreme pina lumea se va obisnui cu o varietate de mancaruri preparate in feluri diferite de ceea ce stiau pina acuma. Cred ca va trebui sa se recicleze cel putin o generatie ca sa se schimbe mentalitatea oamenilor in aceasta privinta, sa aiba bani suficienti incait mincatul la restaurant sa nu fie un lux.
In al patrulea rind, gusturile sofisticate se dezvolta gradual, trebuie sa treci prin multe etape intermediare pina ajungi sa apreciezi o bucatarie foarte gurmanda, pregatita in feluri total neuzuale ( inghetata de ardei rosu ca si garnitura la arici de mare intr-o spuma de ou cu trufe negre!!!) cu combinatii care par total fara sens ( vitel in sos de ciocolata)pentru cineva nepregatit inca sa le experimenteze, imi vine in minte expresia " nu strica orzul pe giste". Daca as fi incercat acum 13 ani cind ne-am mutat in USA unele din mancarurile care le savurez acuma cu mare placere (http://www.providencela.com/) (http://www.sonarestaurant.com) (http://www.patinagroup.com/patina/), probabil as fi strimbat din nas si as fi comentat totul din lipsa de experienta, ar fi stricat orzul pe gasca Simona, ca si cu vinurile bune, daca incepi cu un vin de $100 sticla nu o sa intelegi nimic din el, trebuie sa incepi cu $10 sticla si sa-ti dezvolti gusturile gradual.
Apoi mai este si intrebarea: care este motivul pentru care te duci la restaurant: de foame (duh!), sa socializezi, sa experimentezi lucruri pe care nu le-ai mai experimentat pina atunci, sa te relaxezi in mod placut, sa rupi rutina vietii de zi cu zi, de plictiseala,etc., sau orice combinatie a celor de mai sus plus alte 100 de motive. In fiecare situatie o sa alegi un restaurant foarte diferit de orice alta situatie, si in functie de ce etapa esti in viata: student cu bani putini, familie tinara care de abia a inceput, oameni mai in virsta care s-au realizat si vor si pot sa nu se uite la bani cind este vorba de distractie.
Daca o buna parte din romani nu au suficienti bani pentru nevoile bazice, mersul la restaurant va fi undeva foarte jos pe lista de prioritati.
Cred ca lucrurile se vor schima, dar incet, incet...
Simona


Simona, multumesc de interventie. Este binevenita si o apreciez pozitiv foarte-foarte mult. Asa este, precum zici, lucrurile se schimba incet, insa avem posibilitatea macar sa vorbim despre asta si sa facem de acolo unde este fiecare, cate putin..si acest RC este un exemplu. Se poate sa nu fim de acord intotdeauna insa (sa aratam macar ca) ne pasa cu adevarat.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Re: da

Mesajde Simona3 » 27/02/2007 03:39

soothe scrie:
Simona Bot scrie:
soothe scrie:
misu3rd scrie:Salut! Quiche Loraine? cand l-am avut pe meniu, dupa 2 saptamani a trebuit sa schimbam iarasi meniul fiindca nimeni nu comanda.
Da de Fondue Bourguignon? ce spui.. Consome, Terina de Foie Gras, Crema de Legume, Galantina de Rata....Calcan.. Sunt oameni care habar nu au sa manance, tot ciorba de burta RULES!!! si mititei...
cat despre bucatari gratargii, sunt o gramada.....


probabil ca au dreptate cei care spun ca oamenii s-ar intelege mai bine daca s-ar asculta unii pe altii ce spun.. se pare ca ne urmarim unii pe altii intr-o polemica doar in procent de 40%, restul este in mintea nostra crezand ca am ascultat, grabindu0ne sa dam la repezeala raspunsul..

sa trecem peste asta, spunand ca aici in Toronto, peisajul multicultural este foarte variat si sunt foarte multe feluri de restaurante, de departe mai multe feluri decat oriunde am vazut in alta parte.. de aceea, aici meniurile sunt de cele mai multe ori foarte explicite, si se dau detalii privind componenta ingredientelor si chiar pe scurt modul de preparare; in scurta vreme oamenii invata sa manance in diferite stiluri si isi formeaza gusturi pe masura..

altfel este usor sa spui (cu scuzele de rigoare) "e prosti dom'ne, nu stie sa comande"...


Discutie la cafeaua de dupa-masa... :cafea: :cafea: :cafea:
Cred ca trebuie sa gasim originea problemei in societatea romana actuala care ar putea fi in primul rind faptul ca salariile nu s-au aliniat cu cresterea preturilor, deci majoritatea oamenilor nu au puterea economica sa sustina cresterea si varietatea de restaurante aflate intr-o tara capitalista dezvoltata.
In al doile rind, prin traditie, in Romania se gateste mult si gustos ( dar nu neaparat sanatos ) acasa, ceea ce scade nevoia de multe restaurante.
In al treilea rind pina in 1989 romanii nu au fost expusi la o prea mare varietate de mancaruri, din lipsa de varietate a ingredientilor ce puteau fi cumparati, din lipsa banilor de asemenea, deci va trebui sa treaca o vreme pina lumea se va obisnui cu o varietate de mancaruri preparate in feluri diferite de ceea ce stiau pina acuma. Cred ca va trebui sa se recicleze cel putin o generatie ca sa se schimbe mentalitatea oamenilor in aceasta privinta, sa aiba bani suficienti incait mincatul la restaurant sa nu fie un lux.
In al patrulea rind, gusturile sofisticate se dezvolta gradual, trebuie sa treci prin multe etape intermediare pina ajungi sa apreciezi o bucatarie foarte gurmanda, pregatita in feluri total neuzuale ( inghetata de ardei rosu ca si garnitura la arici de mare intr-o spuma de ou cu trufe negre!!!) cu combinatii care par total fara sens ( vitel in sos de ciocolata)pentru cineva nepregatit inca sa le experimenteze, imi vine in minte expresia " nu strica orzul pe giste". Daca as fi incercat acum 13 ani cind ne-am mutat in USA unele din mancarurile care le savurez acuma cu mare placere (http://www.providencela.com/) (http://www.sonarestaurant.com) (http://www.patinagroup.com/patina/), probabil as fi strimbat din nas si as fi comentat totul din lipsa de experienta, ar fi stricat orzul pe gasca Simona, ca si cu vinurile bune, daca incepi cu un vin de $100 sticla nu o sa intelegi nimic din el, trebuie sa incepi cu $10 sticla si sa-ti dezvolti gusturile gradual.
Apoi mai este si intrebarea: care este motivul pentru care te duci la restaurant: de foame (duh!), sa socializezi, sa experimentezi lucruri pe care nu le-ai mai experimentat pina atunci, sa te relaxezi in mod placut, sa rupi rutina vietii de zi cu zi, de plictiseala,etc., sau orice combinatie a celor de mai sus plus alte 100 de motive. In fiecare situatie o sa alegi un restaurant foarte diferit de orice alta situatie, si in functie de ce etapa esti in viata: student cu bani putini, familie tinara care de abia a inceput, oameni mai in virsta care s-au realizat si vor si pot sa nu se uite la bani cind este vorba de distractie.
Daca o buna parte din romani nu au suficienti bani pentru nevoile bazice, mersul la restaurant va fi undeva foarte jos pe lista de prioritati.
Cred ca lucrurile se vor schima, dar incet, incet...
Simona


Simona, multumesc de interventie. Este binevenita si o apreciez pozitiv foarte-foarte mult. Asa este, precum zici, lucrurile se schimba incet, insa avem posibilitatea macar sa vorbim despre asta si sa facem de acolo unde este fiecare, cate putin..si acest RC este un exemplu. Se poate sa nu fim de acord intotdeauna insa (sa aratam macar ca) ne pasa cu adevarat.

Da, ai dreptate, poate daca oamenii ar analiza mai mult lucrurile, ceea ce este infinit mai usor de facut fiind departe de miezul problemelor, poate acest "pus pe ginduri", ar putea in timp sa schimbe mentalitatea unui nucleu de oameni, care s-ar mari ca un bulgare de zapada pina ar cuprinde toata tara intr-un anumit interval de timp. Si eu ma bucur ca am gasit acest forum, sint discutii interesante, pe linga faptul ca invatind noi retete romanesti ma simt mai aproape de tara, care imi lipseste tot mai mult cu cit trec anii.
Am terminat medicina in Timisoara, apoi am lucrat ca cercetator medical pentru 10 ani in SUA, iar dupa al treilea copil, am luat decizia ca unul din noi va trebui sa se dedice familiei si copiilor, altfel degeaba o ducem bine material daca nimeni nu mai are timp de lucrurile importante ca si: sa plantez un simbure de mar in gradina cu fetita mea de 4 ani, sa fac poze la un curcubeu aparut pe nepusa masa, sa taiem si sa lipim poze mici si colorate intr-un caietel secret, etc. Viata noastra s-a schimbat mult in bine de cind sint 24 de ore focusata pe familie si copiii. Dar in acelasi timp imi lipsesc discutiile "serioase" cu oamenii mari, asa ca pentru mine acest forum este foarte bine venit.
Simona

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 27/02/2007 08:39

e drept ca populatia nu are bani pt. a iesi la restaurant dar culmea e ca e plin de restaurante si daca e mult de cand nu a-ti fost acasa va zic eu sant PLINE!la orice ora din zi si noapte !asa ca chestia ca nu sant bani in tara pt. a iesi la restaurant nu tine!e si asta una din nonsensurile care sant acum in tara ,nu sant bani dar terasele sant pline,nu sant bani dar apartamentele costa mai mult decat in anumite parti din Italia,nu stau aici sa analizez situatia romaniei la ora actuala ,ceea ce am observat eu ca in tara functioneaza inca la mare cinste cheful cu gratar si cartofi pai,multa bere si tuica ,frunti transpirate muzica (daca se poate numi muzica manelele)vorbitul cu voce tare ,batutul cu pumnul in masa.....cineva dintre voi zicea :mai e nevoie inca de o generatie ca sa se schimbe ceva in manierele clientilor de restaurante ,eu zic ca mai e nevoie de inca 2-3 randuri de generatii.Am fost in Cluj la ateva restaurante de" Clasa ",in afara de preturi restul era ca la alte restaurante ,e drept localul era bine mobilat dar chelneri nu stiau sa faca nimic!(cu toata bunavointa lor daca nu au urmat nici o scoala nu aveau cum sa stie sa se comporte)aveau un meniu de coctailuri dar se uitau in carte sa vada cum se prepara fara un minim de dexteritate!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 27/02/2007 08:52

angelique scrie:e drept ca populatia nu are bani pt. a iesi la restaurant dar culmea e ca e plin de restaurante si daca e mult de cand nu a-ti fost acasa va zic eu sant PLINE!la orice ora din zi si noapte !asa ca chestia ca nu sant bani in tara pt. a iesi la restaurant nu tine!e si asta una din nonsensurile care sant acum in tara ,nu sant bani dar terasele sant pline,nu sant bani dar apartamentele costa mai mult decat in anumite parti din Italia,nu stau aici sa analizez situatia romaniei la ora actuala ,ceea ce am observat eu ca in tara functioneaza inca la mare cinste cheful cu gratar si cartofi pai,multa bere si tuica ,frunti transpirate muzica (daca se poate numi muzica manelele)vorbitul cu voce tare ,batutul cu pumnul in masa.....cineva dintre voi zicea :mai e nevoie inca de o generatie ca sa se schimbe ceva in manierele clientilor de restaurante ,eu zic ca mai e nevoie de inca 2-3 randuri de generatii.Am fost in Cluj la ateva restaurante de" Clasa ",in afara de preturi restul era ca la alte restaurante ,e drept localul era bine mobilat dar chelneri nu stiau sa faca nimic!(cu toata bunavointa lor daca nu au urmat nici o scoala nu aveau cum sa stie sa se comporte)aveau un meniu de coctailuri dar se uitau in carte sa vada cum se prepara fara un minim de dexteritate!

Inteleg ce spui, dar cu privire la pretul apartamentelor, preturile sint foarte mari, dar cine si le permite: strainii si o mina de romani, poate 20%.
Iar la restaurante, in Romania cred ca lumea se duce mai mult pentru a socializa decit pentru alte motive, nu stiu sigur, doar banuiesc. Noi nu am mai fost in Romania din 2004, dar vrem sa mergem la vara, o sa vedem ce-o mai fi! Cred ca este in special o problema de educatie, din cauza ca am fost asa de inchisi catre afara pina in 1989, va trebui cum spui tu, sa treaca mai multe generatii pina mentalitatea se va schima si lumea se mai civilizeaza...
simona
Simona

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/02/2007 08:58

Culmea e ca apartamentele la preturile atit de mari se cumpara/au cautare, adica exista cerere ca altfel nu ar exista oferta ... Deci si le permit multi ....

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 27/02/2007 09:02

crista scrie:Culmea e ca apartamentele la preturile atit de mari se cumpara/au cautare, adica exista cerere ca altfel nu ar exista oferta ... Deci si le permit multi ....

Da, poate ai dreptate, am cumparat si noi unul anul asta, ne-am gindit ca daca mai asteptam mult ajung preturile ca si in California!
simona

misu3rd
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 30/01/2007 06:42
Localitate: bucuresti

Mesajde misu3rd » 27/02/2007 09:51

Romanii nu au bani? Iti sugerez sa te duci atunci cand vii in tara, la Piata Dorobanti. Acolo, sunt vreo 4 cafenele si un restaurant, unu langa altul.
Unde vezi masina de lux una langa alta, orice marca , toate variantele, unele din ele depasind 200.00 de euro!!! Bine, acei oameni care se duc acolo o fac numai pentru FITZE si au cu ce se lauda( ce masina mi-am mai luat, pe cine am mai f.., ai auzit de ala, aia a facut nu stiu ce..). Si acei oameni isi permit sa dea oricat pe mancare. Si ce crezi ca mananca? Aceleasi chestii intalnite peste tot, carbonara, bruschete, aglio olio...
Cineva a spus aici pe forum ca va trebui sa mai treaca, ceva timp pana vom invata sa mancam. Nu poti sa ii impui omul sa manance un preparat, pentru ca nu stie, dar problema mi se pare mie ca este faptul ca nu vor sa incerce altceva, nici macar aia care au bani gramada si isi permit sa manance file de spada si trufe negre...
In mijlocul Bucurestiului este un restaurant de gastronomie franceza Monaco Lounge(nu vreau sa ii fac reclama), dar mancare facuta acolo este foarte buna(acolo este sef bucatar un francez care are zeci de ani de experienta) si binenteles ca nu are clienti...
La manstirea Casin este un restaurant La Villa. Tot specific francez, care este dotat aproape perfect, deasemenea au bucatar francez. Tot o masa doua pe zi( si restaurantele astea sunt deschise, doar din ambitia unor oameni care incearca sa sparga piata)
Concluzia mea este ca atat oameni care au bani cat si cei modesti, tot ciolanul cu fasole, tigaia picanta si tiramisu(of course) vor manca inca 10 ani.
si daca mai este cineva interesat de carciumi cu fitze(si serviciul si mancarea sunt de nota 2), sau restaurante bune din Bucuresti da-ti un buzz
unu!!!

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 27/02/2007 12:49

misu3rd scrie:Romanii nu au bani? Iti sugerez sa te duci atunci cand vii in tara, la Piata Dorobanti. Acolo, sunt vreo 4 cafenele si un restaurant, unu langa altul.
Unde vezi masina de lux una langa alta, orice marca , toate variantele, unele din ele depasind 200.00 de euro!!! Bine, acei oameni care se duc acolo o fac numai pentru FITZE si au cu ce se lauda( ce masina mi-am mai luat, pe cine am mai f.., ai auzit de ala, aia a facut nu stiu ce..). Si acei oameni isi permit sa dea oricat pe mancare. Si ce crezi ca mananca? Aceleasi chestii intalnite peste tot, carbonara, bruschete, aglio olio...
Cineva a spus aici pe forum ca va trebui sa mai treaca, ceva timp pana vom invata sa mancam. Nu poti sa ii impui omul sa manance un preparat, pentru ca nu stie, dar problema mi se pare mie ca este faptul ca nu vor sa incerce altceva, nici macar aia care au bani gramada si isi permit sa manance file de spada si trufe negre...
In mijlocul Bucurestiului este un restaurant de gastronomie franceza Monaco Lounge(nu vreau sa ii fac reclama), dar mancare facuta acolo este foarte buna(acolo este sef bucatar un francez care are zeci de ani de experienta) si binenteles ca nu are clienti...
La manstirea Casin este un restaurant La Villa. Tot specific francez, care este dotat aproape perfect, deasemenea au bucatar francez. Tot o masa doua pe zi( si restaurantele astea sunt deschise, doar din ambitia unor oameni care incearca sa sparga piata)
Concluzia mea este ca atat oameni care au bani cat si cei modesti, tot ciolanul cu fasole, tigaia picanta si tiramisu(of course) vor manca inca 10 ani.
si daca mai este cineva interesat de carciumi cu fitze(si serviciul si mancarea sunt de nota 2), sau restaurante bune din Bucuresti da-ti un buzz


poate ca bani au, unii mai multi, altii mai putini.. Cei de care spui tu sunt din generatia lui Dinu Paturica a secolului XXI.. Altii, precum zice Simona, ori nu au surplusul care sa le permite sa mearga la un restaurant (ca lumea) , ori pur si simplu, inca nu li s-a format gusturile..

Misule iti propun ca o data pe luna, sa ne spui si noua cam ce mananci (cu detaliile de rigoare) cand te duci la restaurant cu prietenii.. ca sa vedem si noi ce se poate manca de la inaltimea unui bucatar de elita


Înapoi la “Bucatar / ospatar / etc. caut loc de munca”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator