..

Daca esti un bucatar cu experienta, sau daca vrei sa-ti oferi serviciile in acest domeniu poti sa cauti cea mai buna oferta pornind de la anuntul tau.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, andrei, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 19/02/2007 12:38

:cafea: :cafea: :cafea: :cafea: ... :arrow: cafea pentru toata lumea :hug:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/02/2007 02:51

eu vreau un ceai! :lol:
acum va zic si eu (off topic) parerea mea despre restaurantele din tara!ORIBILA!am mai zis si nu ma opresc ,peste tot se gaseste la mare pret doar ciorba de burta,mititei ,gratar cu cartofi ,fasole iahnie ,apoi nu gasesti o sarmala nici sa dai cu tunul ,ca sa nu mai zic de mamaliguta ,tocana,varza calita ca de specialitati si fineturi nici nu mai pomenesc!Avem o multime de prajituri bune ,nu se gasesc in restaurante altceva decat clatite si papanasi ,a uitasem salata de fructe chiar si in miezul verii e cu fructe din compot!DE CE?pt. ca banul iese si asa,pt. bucatarii care vor sa isi arate indemanarea sant priviti ca extrateresti,am patit-o nu odata sa fiu privita ciudat deoarece comandam la micul dejun ,paine cu miere si ceai,era o privire de mila,saracii de ei .....am patit sa mi se spuna la restaurant in luna august :nu avem inghetata ca nu avem frigider unde sa o tinem(eram la Oradea) am vazut multe localuri cu pretentii dar care aveau fata de masa intoarsa pe dos,murdarie in jurul intrerupatoarelor ,lipsa de sare,ulei sau maioneza(nu pot sa va aduc ca nu avem salarita) si credeti-ma nu intru in orice bodega!Ca sa nu mai vb. de chelneri ...multi dintre ei nu au habar nici macar pe care parte trebuie sa debaraseze masa,dar sant buni ca lucra mult si pe bani putini
asa ca il inteleg pe misu ,ii inteleg ironia ,faptul ca e satul de aroganta unor
"patroni"(cat urasc cuvantul asta) si faptul ca isi cauta un loc de munca mai bun nu e altceva decat ceea ce crede el ca merita .eu am stat odata intr-un restaurant si am asteptat 1,30 minute si nu era gata inca mancarea ,am iesit nervosi iar "patronul " nici macar nu si-a cerut scuze!statea linistit in povesti .si era a treia oara cand mancam acolo, apoi cum crezi ca isi trateaza ala muncitori daca pe clienti ii trata cu indiferenta!

Eu am tot crezut in chestia aia cu :"se schimba si in tara lumea ,ne modernizam" si chiar ca am crezut dar de fiecare data era inca o palma primita ,pana cand am zis :cred cand vad cu ochii mei,aproape toata romania a iesit peste hotare oare chiar nu am invatat nimic?ca la restaurant e totul curat ,ca meniul e diversificat ,ca chelneri sant amabili ,ca esti tratat ca un rege.Sotul meu maninca in fiecare zi la restaurant(prin toata Italia)si sant rare ocaziile cand se plange de modul de servire ,sau de curatenie si nu merge in restaurante de lux ,ci in cele normale .
Ar trebui mai multi ca misu3rd ,ar fi o sansa ca sa inceapa sa se schimbe ceva in restaurantele romanesti !
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 19/02/2007 03:03

Tot m-am chinuit sa comentez si eu la subiectul asta dar m-am oprit pana la urma doar la :cafea:

Lasa Misule ca o sa se schimbe pana la urma lucrurile (sau le schimbam noi) Incearca sa stai tot timpul atent la ce se intampla prin jur, nu te opri niciodata sa cauti un job mai bun - si zic eu - incearca sa iti propui sa deschizi la un moment dat propriul tau restaurant ;) Bafta.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 19/02/2007 08:12

adi, am auzit ca nu prea ies bani din restaurante. cred ca trebuie sa aiba preturi mari ca sa le iasa ceva.
am patit asta pe pielea mea, la Agape in cluj, unde manac la amiaza sunt niste preturi ffff mari(garnitura de legume mexicane, fix 2 linguri este 45.000 lei :o ) si cresc in fiecare saptamana iar portiile sunt din ce in ce mai mici mici, cred ca in curand vor fi invizibile :) . are avantajul ca mancarea e f. buna si am de unde alege mancare pentru regimul meu....dar preturile sunt exagerate pentru portiile frantuzesti care ni le servesc. ar trebui sa gasesc altceva, dar are dreptate angela, restaurantele din RO sunt infecte.
si mai mancam in weekend intr-un loc in afara clujului, unde mancarea e ffffff buna si preturi bune, dar am observat ca ne dau cateodata chitante de mana, deci e clar de unde le iese profitul.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/02/2007 09:28

Ioana ,asa de curiozitate cat te costa un pranz ,intr-o zi lucratoare la Agape ,felul 1,2 fructa sau desert ,cafea ,apa si un pahar de vin?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 19/02/2007 10:49

Ioana scrie:adi, am auzit ca nu prea ies bani din restaurante. cred ca trebuie sa aiba preturi mari ca sa le iasa ceva.
am patit asta pe pielea mea, la Agape in cluj, unde manac la amiaza sunt niste preturi ffff mari(garnitura de legume mexicane, fix 2 linguri este 45.000 lei :o ) si cresc in fiecare saptamana iar portiile sunt din ce in ce mai mici mici, cred ca in curand vor fi invizibile :) . are avantajul ca mancarea e f. buna si am de unde alege mancare pentru regimul meu....dar preturile sunt exagerate pentru portiile frantuzesti care ni le servesc. ar trebui sa gasesc altceva, dar are dreptate angela, restaurantele din RO sunt infecte.
si mai mancam in weekend intr-un loc in afara clujului, unde mancarea e ffffff buna si preturi bune, dar am observat ca ne dau cateodata chitante de mana, deci e clar de unde le iese profitul.


mie nu imi vine sa cred ce ziceti voi... pai da' de ce va duceti la restaurantele alea?

nu e de lauda ca nu-s restaurantele mele, dar uitati si voi la preturile de la un restaurant grecesc din Toronto.. nici prea-prea nici foarte foarte (dar portiile sunt mari.. la noi ca la noi insa in State iti cade mancarea din farfuria de 40 de cm diametru.. zi Roxana daca nu-i asa):
http://www.yellow-net.com/patris-restau ... r-menu.htm
gata fratilor, stau in banca mea... poate sunt eu idealist sau am uitat de greul din Romanica...

dar unde e chestia aia cu protectia consumatorului?.. pai ziceti fratilor despre restaurantele astea, cu nume cu tot, sa-i postam aici..ca sa-i vada lumea... de ce ne trebuie noua pe RC, doar pe cele selecte? de ce nu faceti si o lista neagra sa stie lumea si unde sa nu intre.. cu preturi, cu doua vorbe carecterizare dupa un standard pe care cred ca il stiti.. si tot asa. pai nu?

iar pe cele deochiate rau cu o lista de 30-40 de semnaturi le dam la gazeta; atunci sa vedeti vizite unice pe zi pe RC. pai daca-i bal, bal sa fie..
asa macar putem sai ajutam pe oameni ca Mishu si la urma urmelor si pe noi, ca pana la pensie mai intram si noi intr-un restaurant de pe acasa. Poate ne si intalnim intr- vacanta mai multi.

Ce parere aveti?
Ultima oară modificat 20/02/2007 03:45 de către soothe, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/02/2007 11:14

soothe-esti tare dragut,ma faci sa surad melanconic,pai eu acum vreo 2 ani eram la herculane in statiune, eram la hotel (privatizat) la orice ora din zi mergeai la restaurant nu gaseai ciorba!doar fripturi ,gratare mici,peste prajit,am gasit un restaurant normal la 7 km de hotelul nostru ,era pe un drum de munte ,laturalnic si unde nu aveai cum sa ajungi daca nu te ducea cineva care cunostea zona.si in toata statiune situatia era identica..
Eu de aia am intrebat-o pe ioana cat o costa un pranz ,ca sa fac o comparatie ,de obicei pranzul sotului meu costa in jur de 8-9 €,maninca f. bine ca-i un mofturos si jumatate si stie sa recunoasca ceea ce nu-i bun
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 20/02/2007 09:18

ca tot mi-am adus aminte asta vara am mancat intr-un loc o portie de ciolan cu fasole costul 5 €!dupa care am platit salata (am avut nevoie de 2 portii ca era tare putina) feliile de paine (ca painea se plateste la felie) si apa
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/02/2007 11:17

de obicei manac supa si felul 2(fara paine) si o apa plata la jumate de litru si ma costa cam 150.000-175.000 lei, adica 4-5 euro. daca iau si salata la felul 2, o cafea si desert/fructe ar veni inca vreo 3 euro . vinul nu stiu cat costa. as iesi tot la 8 euro daca as lua o masa normala. poti sa iesi putin mai ieftin daca iei cus-cus la garnitura si supa de fidea care sunt cele mai ieftine....

lumea merge acolo fiindca nu exista alternativa mai buna. angela a fost acolo si stie ca mancarea e ok, chiar nu mi-a fost niciodata greata de nimic si mai mult nu am gasit nimic suspect in mancare, eu de obicei fiind ghinionista la faza asta(de la fire de par la pioneze de toate am gasit in mancare :mrgreen: ).

dar tin sa va zic ca daca iei numai felul 2 mori de foame, la ei friptura reprezinta trei cubulete in o tona de sos. iar la garnitura se zgarcesc intr-un hal.......daca iei piure pun o lingura si-l intind pe farfurie si vezi prin el. de obicei lumea comenteaza, si mai pun alea inca putin, dar te taxeaza 2 portii la casa :x . supele sunt insa ok, parca sunt facute acasa si daca le manaci cu paine ai sansa sa te saturi.

soothe eu manac acolo fiindca mancarea e f buna si fiindca e cu autoservire merge repede. eu reusesc sa ma satur dar prietenul meu nu prea iar fratele meu nici nu vine la masa ca zice ca moare de foame, prefera sa isi faca sandvisuri de acasa.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/02/2007 11:38

si apropo de protectia consumatorului, nu ai nici o sansa. eu am facut plangere la ei acum cativa ani legat de restaurantul Aroma(fete murdare de masa, fara servetele, fara oliviera, ne-au adus cu totul altceva decat comandasem ca nu mai aveau, dar au uitata sa ne intrebe, salata verde era neagra, ne-au tinut peste 1 ora sa aduca comanda si peste toate astea chelnerul ne-a dat rest de la 500.000 in loc de 1.000.000 lei si la sfarsit dupa cearta ne-a dat restul cuvenit cu aerul ca ne plateste el masa :badday: ). si ce crezi ca au zis aia de la OPC? ca totul era ok cand au fost ei si plangerea mea e neintemeniata. de atunci cand am mai patit chestii de genul asta pur si simplu nu am mai mers acolo.

Mai scriu o lista cu pataniile mele, cei din cluj poate citesc si le evita:

- La pizzeria Ares din Marasti am gasit un fir de par in pizza si a venit chelnerita si a scobit in pizza aia de mi s-a intors stomacul pe dos ca sa vada daca nu cumva eu l-am plantat acolo. :evil:

- La fast-foodul chinezesc de langa primarie am gasit o pioneza ruginita in orez. fratele meu era sa o inghita, noroc ca am vazut eu ceva negru si a scapat.

- la Roata servire foarte proasta, chelneri care te trateaza urat, daca iei o salata cred ca te scot afara. daca consumi mult si scump insa ai sansa sa fi tratat ffff bine. nu am mai fost acolo de vreo 2 ani, poate s-au mai schimbat lucrurile, sau poate nu mai exista :P

- La cantina CIA ni s-au servit mici verzi inauntru plus niste fire de par in cartofi :mrgreen:


Înapoi la “Bucatar / ospatar / etc. caut loc de munca”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori